Δεν θα ξεχάσω μια συμβουλή καθηγητή μου στο πανεπιστήμιο. Να συγκρίνω . Ακόμα και αν δεν ξέρω την απάντηση να συγκρίνω πάντα. Έτσι μόνο θα καταλάβω την αξία ενός κειμένου, μιας κατάστασης, ενός ανθρώπου.

 

Ακολουθώ μέχρι σήμερα αυτή την συμβουλή.

 

Την χρησιμοποίησα χθες βράδυ όταν διάβασα με προσοχή τις ανακοινώσεις των δύο παρατάξεων που θα παλέψουν στο β? γύρο των εκλογών.

 

Από τη μία ο κύριος Κοκοτίνης με μια ανακοίνωση που προωθεί την ενότητα ενάντια στον αυταρχισμό. Με λόγια μεστά η παράταξη του κύριου Κοκοτίνη ζητά από τους Ηλιουπολίτες να συμπορευθούν για να γίνει η ανατροπή στην πόλη μας. Χρησιμοποιεί δύο λέξεις που ορίζουν και τη δική μου ζωή. Αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια. Προσωπικά δεν ζητάω περισσότερα. Καλύπτομαι.

 

Από την άλλη η παράταξη της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Με υπερβολική σιγουριά βρε αδερφέ, πώς να το κάνουμε; Ανάλογη της πορείας και του χαρακτήρα της συγκεκριμένης παράταξης. Καμία αναφορά στην ενότητα και την συμπόρευση.

 

Αναφορά όμως σε «δυσάρεστα γεγονότα» και «ήπιο προεκλογικό αγώνα». Προφανώς οι απερχόμενοι άρχοντες αντιλαμβάνονται διαφορετικά την λέξη «ήπιος» από ότι ο κοινός νους? Οι αναφορές σε κινδύνους επεισοδίων και οι μηνύσεις δεν συνάδουν με ήπιο πνεύμα. Όχι μόνο οι πράξεις, αλλά και τα λόγια αρκούν για να μιλήσουν από μόνα τους.

 

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, αν και η διαφορά μας από το δεύτερο (και όχι ΤΟΝ δεύτερο, να γράφουμε σωστά) υποψήφιο είναι κοντά στις 12 μονάδες».  

 

Είναι στο χέρι των Ηλιουπολιτών να γίνει η ανατροπή. Να πρυτανεύσει η λογική της αλληλεγγύης και της πραγματικής ενότητας. Να μην εκλεγούν εκείνοι, οι οποίοι έχουν τις τύχες της πόλης στα χέρια τους από το 1990 (με ένα διάλειμμα 4 χρόνων).

 

Σκεφτείτε το λίγο «μπακαλίστικα». Ο επόμενος δήμαρχος θα εκλεγεί για 5 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2019. Θέλουμε τους ίδιους; Είμαστε ευχαριστημένοι; Αυτό ας το αποφασίσει ο καθένας μόνος του.

 

Εγώ έχω ήδη αποφασίσει χωρίς δεύτερη σκέψη. Ψηφίζω τον κύριο Κοκοτίνη και του εύχομαι καλή επιτυχία. Καθαρά, σταράτα, χωρίς ψεύτικη αντικειμενικότητα.

 

oikonomidisΑλέξανδρος Οικονομίδης

Προβλήθηκε 579 φορές

Θαύμα! Αύξηση ιικού φορτίου, μείωση κρουσμάτων (Γιώργος Τζεδάκις)

Δεν λέμε, εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση, αλλά μερικές αποριούλες τις έχουμε. Πώς γίνεται το ιικό φορτίο στην Αττική να έχει αυξηθεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες 45% και τα κρούσματα να μειώνονται; Θα πρόκειται, προφανώς, για θαύμα!

Η Επιτροπή 2021 και η Επανάσταση του '21. (Περικλής Καπετανόπουλος)

Διανύοντας το 2021, θα διαβάσουμε και θα ακούσουμε πολλές απόψεις και ερμηνείες για την νοηματοδότηση και τον χαρακτήρα της Επανάστασης του 1821. Ωστόσο βαρύνουσα σημασία έχουν οι θέσεις όσων συμμετέχουν στην Επιτροπή 2021, γιατί έχουν επίσημο και θεσμικό χαρακτήρα, όπως ο κος Roderick Beaton, εξέχον και ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής της κας Γιάννας Αγγελοπούλου

Αλλού παραιτούνται... (Γιώργος Τζεδάκις)

Στην Ολλανδία, η κυβέρνηση παραιτείται επειδή από λάθος υπολογισμό έκοψε οικογενειακά επιδόματα και απαίτησε από όσους τα είχαν πάρει να τα επιστρέψουν. Στην Ελλάδα, καμιά από τις μνημονιακές κυβερνήσεις δεν παραιτήθηκε,

Ο  ΜΗΧΑΝ  ΑΓΑΣ (σε νέο ''Διάγγελμα'') του Νίκου Καραβέλου

Ο καλοκάγαθος Πρωθυπουργός, μας απείλησε με αύξηση του προστίμου για μη τήρηση των μέτρων "λόγω κορωνοϊού", από 300 σε 500 ευρώ, αλλά μας έδωσε ( τι άνθρωπος!) λίγες ημέρες παράταση για να δει αν θα συμμορφωθούμε, αν θα πάψουμε να είμαστε "ανέμελοι", αν θα γίνουμε στο εξής επιμελείς.

Τα εμβόλια απλά από έναν βιολόγο (του Θωμά Γληγόρη από το fb)

Τις τελευταίες εβδομάδες είχα αρκετές συζητήσεις με συγγενείς και φίλους σχετικά με τα εμβόλια και αν και δεν με είχε απασχολήσει ποτέ πριν ομολογώ ότι κατάλαβα πως υπάρχει ένα σημαντικό κενό στην ενημέρωση που ξεκινά από τον ειδικό και καταλήγει στον μέσο πολίτη που δεν έχει εξειδίκευση – σε αυτήν την περίπτωση εξειδίκευση στη μοριακή βιολογία.