Δεν θα ξεχάσω μια συμβουλή καθηγητή μου στο πανεπιστήμιο. Να συγκρίνω . Ακόμα και αν δεν ξέρω την απάντηση να συγκρίνω πάντα. Έτσι μόνο θα καταλάβω την αξία ενός κειμένου, μιας κατάστασης, ενός ανθρώπου.

 

Ακολουθώ μέχρι σήμερα αυτή την συμβουλή.

 

Την χρησιμοποίησα χθες βράδυ όταν διάβασα με προσοχή τις ανακοινώσεις των δύο παρατάξεων που θα παλέψουν στο β? γύρο των εκλογών.

 

Από τη μία ο κύριος Κοκοτίνης με μια ανακοίνωση που προωθεί την ενότητα ενάντια στον αυταρχισμό. Με λόγια μεστά η παράταξη του κύριου Κοκοτίνη ζητά από τους Ηλιουπολίτες να συμπορευθούν για να γίνει η ανατροπή στην πόλη μας. Χρησιμοποιεί δύο λέξεις που ορίζουν και τη δική μου ζωή. Αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια. Προσωπικά δεν ζητάω περισσότερα. Καλύπτομαι.

 

Από την άλλη η παράταξη της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Με υπερβολική σιγουριά βρε αδερφέ, πώς να το κάνουμε; Ανάλογη της πορείας και του χαρακτήρα της συγκεκριμένης παράταξης. Καμία αναφορά στην ενότητα και την συμπόρευση.

 

Αναφορά όμως σε «δυσάρεστα γεγονότα» και «ήπιο προεκλογικό αγώνα». Προφανώς οι απερχόμενοι άρχοντες αντιλαμβάνονται διαφορετικά την λέξη «ήπιος» από ότι ο κοινός νους? Οι αναφορές σε κινδύνους επεισοδίων και οι μηνύσεις δεν συνάδουν με ήπιο πνεύμα. Όχι μόνο οι πράξεις, αλλά και τα λόγια αρκούν για να μιλήσουν από μόνα τους.

 

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, αν και η διαφορά μας από το δεύτερο (και όχι ΤΟΝ δεύτερο, να γράφουμε σωστά) υποψήφιο είναι κοντά στις 12 μονάδες».  

 

Είναι στο χέρι των Ηλιουπολιτών να γίνει η ανατροπή. Να πρυτανεύσει η λογική της αλληλεγγύης και της πραγματικής ενότητας. Να μην εκλεγούν εκείνοι, οι οποίοι έχουν τις τύχες της πόλης στα χέρια τους από το 1990 (με ένα διάλειμμα 4 χρόνων).

 

Σκεφτείτε το λίγο «μπακαλίστικα». Ο επόμενος δήμαρχος θα εκλεγεί για 5 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2019. Θέλουμε τους ίδιους; Είμαστε ευχαριστημένοι; Αυτό ας το αποφασίσει ο καθένας μόνος του.

 

Εγώ έχω ήδη αποφασίσει χωρίς δεύτερη σκέψη. Ψηφίζω τον κύριο Κοκοτίνη και του εύχομαι καλή επιτυχία. Καθαρά, σταράτα, χωρίς ψεύτικη αντικειμενικότητα.

 

oikonomidisΑλέξανδρος Οικονομίδης

Προβλήθηκε 544 φορές

Στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ο Μητσοτάκης! (Γιώργος Τζεδάκις)

Για ακόμα ένα Σαββατοκύριακο ο Μητσοτάκης έκανε βουτιές! Δεν γίνεται, θα εντάχθηκε στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού… Και να σκεφθείτε ότι στο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής είχε πει: «Ο Αύγουστος για εμάς θα έχει λιγότερες παραλίες και περισσότερη δουλειά».