Η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών,έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τετάρτη 9 Ιουλίου γιατί όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της:


Είναι επιτακτική η ανάγκη να απαντήσουμε αγωνιστικά στην προκλητική αδιαφορία της εργοδοσίας, στο δίκαιο αίτημά μας για συνάντηση με σκοπό την υπογραφή νέας ΣΣΕ.Το Δ.Σ. του σωματείου μας, εφαρμόζοντας την απόφαση της τελευταίας Γ.Σ. των εργαζομένων, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας, για την Τετάρτη 09/07. Η απεργία θα ξεκινήσει από την Τρίτη 08/07 στις 6 το απόγευμα, έως την επομένη την ίδια ώρα.


Και συνεχίζει :
Η εργοδοσία εκμεταλλευόμενη το γενικότερο κλίμα και το νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης, έχει επιλέξει το καθεστώς αβεβαιότητας για τους εργαζόμενους, πράγμα που εξυπηρετεί τα όποια σχέδιά της για το μέλλον.


Οι «ανταγωνίστριες» εταιρείες, συνεργάζονται αρμονικά όλον αυτόν τον καιρό με γνώμονα το συμφέρον τους. Έχουν ήδη κοινά δρομολόγια, κοινό δίκτυο, δίνουν όλο και μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς σε εργολάβους που απασχολούν εργαζόμενους με μισθούς πείνας και ανύπαρκτα δικαιώματα. Κυκλοφορούν διάφορα σενάρια, αλλά σε όλα οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που καλούνται να πληρώσουν το «μάρμαρο». Δεν θα τους το επιτρέψουμε!!!


Καλούμε τους συναδέλφους να κλείσουν τα αυτιά τους στις πιέσεις της εργοδοσίας και στην προσπάθειά της να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό. Σε αυτούς που καλλιεργούν τη μοιρολατρία και τον εφησυχασμό, σε αυτούς που διακηρύσσουν ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα.


Απαιτούμε από την εργοδοσία, αντί να καταφύγει όπως συνηθίζει, στις δυνάμεις καταστολής, να κάτσει και να συζητήσει με τους εργαζόμενους. Δεν πρέπει να ξεχνάει ότι είναι αυτοί που διακινούν τον Τύπο, ότι είναι αυτοί που με τον ιδρώτα και τη δουλειά τους έστησαν τα πρακτορεία. Είναι αυτοί που έχουν δικαίωμα και στην απεργία!
Είναι μονόδρομος η αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί:
? Αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με τη λογική που λέει ότι οι εργαζόμενοι θα δουλεύουμε χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.
? Δεν συμβιβαζόμαστε με τη λογική του «μικρότερου κακού» που πάντα οδηγεί στο μεγαλύτερο.
? Δεν αποδεχόμαστε την όλο και μεγαλύτερη δραστηριοποίηση των δουλεμπορικών γραφείων στον χώρο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΣΣΕ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προβλήθηκε 431 φορές

Τέλειωσαν τα ψέματα...(Γιώργος Τζεδάκις)

Παραιτήθηκε υπουργός, αλλά δεν ήταν η Μενδώνη. Να μου το θυμηθείτε. Και κυβέρνηση ν’ αλλάξει, θ’ αρνείται να φύγει. Ήταν να μην κάτσει στην υπουργική καρέκλα… Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν αυτός που παραιτήθηκε.

Η μεγάλη σφαγή στο κολαστήριο της Μακρονήσου (28.02.1948) του Σπύρου Κουζινόπουλου

Στα τέλη Φεβρουαρίου του 1948, στην κορύφωση του Εμφυλίου πολέμου, διαπράττονταν στη Μακρόνησο ένα από τα πιο φριχτά και αποτρόπαια ομαδικά εγκλήματα στη σύγχρονη ελληνική ιστορία: η μαζική δολοφονία 350 κομμουνιστών και αριστερών στρατιωτών.

Ο...  ΛΑΓΟΣ (Λαγωός) (του Νίκου Καραβέλου)

Λαγός (αρχ. λαγωός)= ζώον θηλαστικό ονομαστό, ίσως αδίκως, για την δειλία του , ως περιζήτητο θήραμα, και κατ¨επέκταση ως εκλεκτός μεζές! Ο λαός θέλοντας να τιμήσει την φήμη του λέει: "έγινε λαγός". με άλλα λόγια έγινε καπνός, κοινώς την κοπάνησε.

''Εμείς κ. Μητσοτάκη και κ. Μπακογιάννη Θύτες δεν γίναμε ποτέ'' (Διονύσης Τεμπονέρας)

Με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, μας χωρίζει ένα ιδεολογικό χάος. Εμείς, ανήκουμε σε εκείνους που σέβονται απεριόριστα την ανθρώπινη ζωή και χωρίς κουκούλες και κρυψώνες, με τα πρόσωπά μας γυμνά και στο φως, επιλέγουμε να δίνουμε τις μάχες μας στην κοινωνία με τις ιδέες, τη λαλιά μας και το βλέμμα μας πεντακάθαρο.