Η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών,έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τετάρτη 9 Ιουλίου γιατί όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της:


Είναι επιτακτική η ανάγκη να απαντήσουμε αγωνιστικά στην προκλητική αδιαφορία της εργοδοσίας, στο δίκαιο αίτημά μας για συνάντηση με σκοπό την υπογραφή νέας ΣΣΕ.Το Δ.Σ. του σωματείου μας, εφαρμόζοντας την απόφαση της τελευταίας Γ.Σ. των εργαζομένων, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας, για την Τετάρτη 09/07. Η απεργία θα ξεκινήσει από την Τρίτη 08/07 στις 6 το απόγευμα, έως την επομένη την ίδια ώρα.


Και συνεχίζει :
Η εργοδοσία εκμεταλλευόμενη το γενικότερο κλίμα και το νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης, έχει επιλέξει το καθεστώς αβεβαιότητας για τους εργαζόμενους, πράγμα που εξυπηρετεί τα όποια σχέδιά της για το μέλλον.


Οι «ανταγωνίστριες» εταιρείες, συνεργάζονται αρμονικά όλον αυτόν τον καιρό με γνώμονα το συμφέρον τους. Έχουν ήδη κοινά δρομολόγια, κοινό δίκτυο, δίνουν όλο και μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς σε εργολάβους που απασχολούν εργαζόμενους με μισθούς πείνας και ανύπαρκτα δικαιώματα. Κυκλοφορούν διάφορα σενάρια, αλλά σε όλα οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που καλούνται να πληρώσουν το «μάρμαρο». Δεν θα τους το επιτρέψουμε!!!


Καλούμε τους συναδέλφους να κλείσουν τα αυτιά τους στις πιέσεις της εργοδοσίας και στην προσπάθειά της να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό. Σε αυτούς που καλλιεργούν τη μοιρολατρία και τον εφησυχασμό, σε αυτούς που διακηρύσσουν ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα.


Απαιτούμε από την εργοδοσία, αντί να καταφύγει όπως συνηθίζει, στις δυνάμεις καταστολής, να κάτσει και να συζητήσει με τους εργαζόμενους. Δεν πρέπει να ξεχνάει ότι είναι αυτοί που διακινούν τον Τύπο, ότι είναι αυτοί που με τον ιδρώτα και τη δουλειά τους έστησαν τα πρακτορεία. Είναι αυτοί που έχουν δικαίωμα και στην απεργία!
Είναι μονόδρομος η αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί:
? Αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με τη λογική που λέει ότι οι εργαζόμενοι θα δουλεύουμε χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.
? Δεν συμβιβαζόμαστε με τη λογική του «μικρότερου κακού» που πάντα οδηγεί στο μεγαλύτερο.
? Δεν αποδεχόμαστε την όλο και μεγαλύτερη δραστηριοποίηση των δουλεμπορικών γραφείων στον χώρο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΣΣΕ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προβλήθηκε 397 φορές

Κρουνοχυτροληραίοι, κεφαλόβρυσα της κοτσάνας (Ελευθέριος Ανευλαβής)

«Να ξεφτιλίζεις του κακούς δεν είναι καθόλου άπρεπο, αλλά τιμάς τους χρηστούς, έτσι λένε οι μυαλωμένοι: Λοιδορήσαι τους πονηρούς ουδέν έστ’ επίφθονον, αλλά τιμή τοισιχρηστοίς, όστις ευ λογίζεται.: (Αριστοφάνους «Ιππής» 1274-1275)

Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης - Μόνη δικαίωση η συνολική καταδίκη

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, η οικογένεια του Παύλου και οι άνθρωποι που τη στηρίζουν οργανώνουν μία σειρά εκδηλώσεων ενόψει της 7ης επετείου από τη δολοφονία του αλλά και ενόψει της έκδοσης της απόφασης στις 7 Οκτώβρη στην Αίθουσα τελετών του Εφετείου.