ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

“Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ”


Ηλιούπολη 10-11-2020


                   Αρ.Πρ.:339


Προς: Μέλη μας
10 Νοεμβρίου – Υπουργείο Παιδείας

Τα εκπαιδευτικά σωματεία απάντησαν δυναμικά στην κοροϊδία της κυβέρνησης!

Τα δικαιώματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών δεν μπαίνουν σε lockdown!


Οι εκπαιδευτικοί που βρισκόμαστε όλο αυτό το διάστημα δίπλα στους μαθητές μας με οποιονδήποτε τρόπο και  κρατάμε ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία απροστάτευτοι, δώσαμε ξεκάθαρο μήνυμα στο Υπουργείο και την κυβέρνηση με τη σημερινή μας κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας ότι δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματά μας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με όλα τα απαραίτητα μέσα.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, οργανωμένα, φωνάξαμε μαχητικά τα συνθήματά μας, αναδείξαμε για άλλη μια φορά τα δίκαια και αναγκαία αιτήματά μας και δώσαμε ξεκάθαρο μήνυμα.

Μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι έστω και αυτή τη στιγμή πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να μη «χαθεί» η σχολική χρονιά.


Εδώ και τώρα να κάνει προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθαριστριών, να σπάσουν τα τμήματα των μαθητών, να εξασφαλίσει δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία για όλους, καθώς να παρέχει δωρεάν και καθολικά όλα τα απαραίτητα μέσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για το σχολεία που κλείνουν.

Τα ψέματα τους δεν πιάνουν τόπο πια! Όσο και αν προσπαθούν να πείσουν ότι όλα «βαίνουν καλώς» οι εκπαιδευτικοί βιώνουμε στο πετσί μας καθημερινά τους κινδύνους που συναντάμε στα σχολεία εμείς και οι μαθητές μας, καθώς και τα τεράστια εμπόδια που συναντούμε στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε τους μαθητές.

Το φιάσκο με την κατάρρευση του Πανελλήνιου Σχολικού Δίκτυο και της πλατφόρμας webex αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση όχι απλά ήταν απροετοίμαστη αλλά κυριολεκτικά δεν έκανε τίποτα για να αναβαθμίσει του δημόσιο σχολικό δίκτυο.

Η εικονική πραγματικότητα του Υπουργείου Παιδεία καταρρέει,η πολιτική ηγεσία για μια ακόμα φορά αρνήθηκε να συναντήσει αντιπροσωπεία των Συλλόγων και ΕΛΜΕ που συμμετείχαν στην κινητοποίηση  προτιμώντας απο τα πάνελ των ΜΜΕ να παρουσιάζει μια πλαστή εικόνα ότι λειτουργούν τέλεια  ενώ δίπλα καταρρέουν τα πάντα! 

Η σημερινή κινητοποίηση στέλνει όμως αισιόδοξο και αγωνιστικό μήνυμα σε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους ανά την Ελλάδα που κάνουν τιτάνια προσπάθεια για να λειτουργήσουν τα σχολεία!Προετοιμάζουμε την απεργία  σε Ομοσπονδίες και Σωματεία του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα στις 26 του Νοέμβρη!

Με την στάση που έχουμε κρατήσει όλο το διάστημα της πανδημίας, με το κεφάλι μας ψηλά ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση ότι δεν είμαστε αναλώσιμοι ούτε εμείς ούτε οι μαθητές μας.

Μαζί με τα παιδιά μας, μαζί με τους γονείς συνέχιζουμε τον αγώνα μας για να έχουμε μία εκπαίδευση που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις δυνατότητες της σημερινής εποχής, όντας μέσα στο σχολεία με ασφάλεια, ώστε να συνεχίσουμε να κάνουμε καλά αυτό που ξέρουμε εδώ και χρόνια τώρα.

Να μαθαίνουμε στα παιδιά μας την αλήθεια, κόντρα στην αδικία, κόντρα σε αυτούς που εγκληματούν εις βάρος τους, επειδή έχουν επιλέξει να τζογάρουν την υγεία τους.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   Χήρα    Αγαθή                        Μεραμβελιωτάκη Χρυσούλα


Προβλήθηκε 241 φορές

Οι Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Ηλιούπολης για την ΠΥΡΚΑΛ

Οι Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλιούπολης, στέκονται αλληλέγγυες στον αγώνα των κατοίκων της Δάφνης και του Υμηττού για την ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ της έκτασης της ΠΥΡΚΑΛ, ενάντια στην - εν κρυπτώ και άνευ διαβούλευσης - πρόταση τσιμεντοποίησης του χώρου και της αδιαφάνειας που χαρακτηρίζει το σχέδιο της Κυβέρνησης, σχετικά με τον χωροταξικό και αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του έργου.

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τραυματία στην Ηλιούπολη σε έργα της ΕΥΔΑΠ

Το βράδυ της Παρασκευής έγινε τροχαίο ατύχημα στην Ηλιούπολη επί της Λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου, σε σημείο που γινόντουσαν έργα της ΕΥΔΑΠ, παρόλο που υπήρχε σήμανση και είχαν παρθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Δήμος Ηλιούπολης: ''Rapid test σε όλο το βοηθητικό προσωπικό των  Λυκείων, δηλαδή προσωπικό καθαριότητας , φύλακες και διαχειριστές κυλικείων''

Σάββατο 10/4/2021, 09:00 έως 13:00, στην «Κυψέλη Εθελοντών» οδό Θέμιδος 2 και Δημ. Γληνού 35, από εθελοντή γιατρό με την ευθύνη του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Κ. Ιωάννη Πούλου.