Σήμερα 8/2 με ανακοίνωση τους τα Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ & ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Α.Σ. ΥΜΗΤΤΟΥ αποδίδουν το ατύχημα που συνέβη την Τετάρτη 7/2,  στη συστηματική εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων και όχι μόνο.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων του εργοστασίου των Ε.Α.Σ. στον Υμηττό, η ελλιπής έως ανύπαρκτη συντήρηση των μηχανημάτων, το καθημερινό άγχος των εργαζομένων για το εργασιακό μας μέλλον, ήταν οι κύριες αιτίες για ένα ατύχημα το οποίο συνέβη χθες (7-2-2024) στο τμήμα του Μηχανουργείου.

Ευτυχώς το ατύχημα δεν είχε ως συνέπεια τη ζωή του συναδέλφου, έχει όμως σοβαρές συνέπειες στη σωματική ακεραιότητα.

Το τραγικό είναι ότι, συνέβη μια μόλις ημέρα μετά τη συνάντηση του Σωματείου μας με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου, με αφορμή την περικοπή του Ανθυγιεινού & Επικίνδυνου Επιδόματος την οποία μας επέβαλλαν οι δήθεν αρμόδιοι τεχνοκράτες…! Η περικοπή αυτή αποτελεί μια ακόμα αιτία εργασια-κού στρες.

Ελπίζουμε να κατανοούν σήμερα, ότι τα επιχειρήματα μας για τους καθημερινούς κινδύνους που αντιμετωπίζουμε στην εργασία μας, δεν ήταν ψεύτικα ή μεγεθυμένα.

Απαιτούμε από τη διοίκηση της εταιρίας:

– Να καταβάλει κάθε οικονομική ενίσχυση της οικογενείας του συναδέλφου, προκειμένου να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση της υγείας του.

– Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στις παραγωγικές μηχανές του εργοστασίου. Να σταματήσει η εγκατάλειψη του Σ.Ε.Υ.

– Να μας πουν διοίκηση και Κυβέρνηση, τι επιτέλους σκέφτονται να κάνουν με τους εργαζόμενους (εκτός των απολύσεων που από προχθές υλοποιούν) προκειμένου να διασφαλιστεί το εργασιακό μας μέλλον. Τις προτάσεις μας τις γνωρίζουν.

– Να συνεχιστεί η καταβολή του Ανθυγιεινού & Επικίνδυνου Επιδόματος γιατί η ίδια η ζωή αποδεικνύει με τραγικό τρόπο την αναγκαιότητα καταβολής του.

Οι τεχνοκρατικές προσεγγίσεις δεν έχουν κανένα σεβασμό για τη ζωή του εργαζόμενου.

Τα Δ.Σ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ & ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Α.Σ. ΥΜΗΤΤΟΥ

https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com

Προβλήθηκε 541 φορές

Παλαιό Φάληρο / Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος ήταν ο νεκρός στον στύλο της ΔΕΗ

Αν και κάποια αρχικά δημοσιεύματα επικαλούμενα «πηγές» της αστυνομίας έκαναν λόγο για «Ρομά» που ήθελε να κάνει ρευματοκλοπή, το documentonews.gr επικαλείται επιβεβαιωμένες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η σορός ανήκει στον νεαρό δημοσιογράφο.

Επανεκλογή του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου για 3η θητεία στην Προεδρία του ΣΠΑΥ

Την πρώτη του συνεδρίαση υπό νέα σύνθεση, μετά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ηλιούπολης.

Συνελήφθησαν δύο άτομα κατά τη διαφυγή τους από οικία μετά από ληστεία που διέπραξαν σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας στην περιοχή της Δάφνης

Από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες στη Δάφνη, δύο ημεδαποί (19χρονος και 24χρονος) για ληστεία κατά συναυτουργία.