Ένα γλέντι...διαρκείας στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ! Δείτε το πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πανελλήνιου Φεστιβάλ «ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΠΙΚΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ»

#ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΪΟΥ
Ένα γλέντι...διαρκείας στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ! Δείτε το πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πανελλήνιου Φεστιβάλ «ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΠΙΚΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ»

#ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΪΟΥ
Γεμοστόπιτες είναι οι ικαριώτικες πίτες που περιέχουν στη γέμιση μια ποικιλία λαχανικών.
Για σήμερα Σάββατο η Σελήνη στον Τοξότη σχηματίζει τρίγωνο με τον Ήλιο στο Λέοντα, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο και εξωστρεφές κλίμα.
Ένα πολύ νόστιμο γιαχνί με μανιτάρια και μικρές καυτερές πιπερίτσες, που στην Ικαρία τις λένε φραγκοπιπερίδια και τις χρησιμοποιούν για να δώσουν σπιρτάδα και πικάντικη γεύση σε σάλτσες.
Η σημερινή Παρασκευή δοκιμάζει σχέσεις και συνεργασίες, καθώς η Αφροδίτη από το Ζυγό βρίσκεται σε αντίθεση με τον Κρόνο από τον Κριό.
Ένα σωρό διαφορετικές υφές και γεύσεις που κομπλιμεντάρουν η μία την άλλη έχει αυτή η τονοσαλάτα με πατάτες baby και αμπελοφάσουλα της εποχής.
Η Πέμπτη 20 Αυγούστου αλλάζει αισθητά το κλίμα.
Θέλουν ένα τεταρτάκι αναμονή για να φουσκώσουν, αλλά γίνονται ανάλαφρες και νόστιμες. Μπορούμε να τις σερβίρουμε με ταχίνι, μέλι, κανέλα και φρούτα εποχής, κομμένα σε μικρά κομμάτια.
Η Τετάρτη 19 Αυγούστου φέρνει μια πιο εσωστρεφή και έντονη διάθεση, καθώς η Σελήνη κινείται στον Σκορπιό, ενισχύοντας το ένστικτο και τα βαθύτερα συναισθήματα.
Copyrights © 2026 - IlioupoliGiaOlous.gr































