νωση Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων Ηλιούπολης

Ανταπόκριση είχαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας στις, εδώ και καιρό, κινήσεις της Ένωσής μας, για μέτρα στήριξης του εισοδήματος των επαγγελματιών, που μηδενίζεται από τους συνεχείς περιορισμούς της λειτουργίας, που επιβάλει η απουσία λήψης ουσιαστικών μέτρων ελέγχου της πανδημίας και προστασίας της υγείας του λαού από την κυβέρνηση.

Στη συνεδρίαση της 11/2 αποφασίστηκε ομόφωνα η απαλλαγή για 2-4 μήνες από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος και από το τέλος κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, για επιχειρήσεις που βρέθηκαν σε υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας.

Η απαλλαγή θα γίνει κατόπιν αίτησης του ενδιαφερόμενου σε ηλεκτρονική πλατφόρμα του δήμου, που θα ενεργοποιηθεί σε μελλοντικό χρόνο.

Βέβαια, η απόφαση εναρμονίζεται με το πλαίσιο που έθεσε σχετικά η κυβέρνηση, και δεν αναγνωρίζει την ανάγκη για στήριξη ιδιαίτερα των επαγγελματιών με χαμηλότερα εισοδήματα, έως 12.000 ευρώ ετησίως, που θέσαμε με έμφαση, καθώς αυτοί οι συνάδελφοι έχουν ακόμα μικρότερες δυνατότητες να τα βγάλουν πέρα και να κρατήσουν την επιχείρησή τους, ακόμη και αν δεν έχουν τεθεί σε υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας.

Παραμένει σε εκκρεμότητα επίσης το θέμα της δέσμευσης λογαριασμών συναδέλφων για παρελθόντα, προ του 2020, χρέη στο Δήμο, για τα οποία δεν δίνεται καν η δυνατότητα ρύθμισης. Υπήρξε δέσμευση για ανάληψη της ευθύνης από το Δήμο για διευθέτησή τους.

Παρακολουθήστε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την παρέμβαση του Προέδρου της Ένωσης ΕΒΕ Ηλιούπολης, Σπύρου Παπανικολάου, στο 06:22:00, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/hWY1UyIuXh0

διαβάστε το Υπόμνημα της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών - Εμπόρων Ηλιούπολης προς το Δημοτικό Συμβούλιο (10.02.2021)

πηγή

Προβλήθηκε 119 φορές

Κώστας Γ. Σεφτελής Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλιούπολης: ''Εργασίες και τοποθέτηση τραπεζόπαγκων στο Χαλικάκη''

Θέλω να πιστεύω πως θα τύχει σεβασμού από όλους και δεν θα βανδαλιστεί (γιατί έχουμε και αυτά...!). Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας, δεν σταματάει!

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Π.Α.Ο.Κ. για πρώτη φορά στην ιστορία του

Τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του στο γυναικείο βόλεϊ πανηγυρίζει ο Π.Α.Ο.Κ., καθώς στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών που διεξήχθη στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Α' Ηλιούπολης επικράτησε με 3-0 σετ του Α.Ο. Θήρας.