Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα της πλατφόρμας για το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” 2022.

Όπως γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης σε τηλεοπτική εκπομπή της  ΕΡΤ, η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα θα αρχίσει να λειτουργεί σε λίγες ημέρες.

Όπως είπε το πρόγραμμα αυτό θα ισχύσει από τις 5 Ιουλίου και θα διαρκέσει  μέχρι και το επόμενο έτος.  Θα μπορεί κανείς να κάνει  διακοπές μέσω αυτού του προγράμματος, όποτε επιθυμεί, συμπλήρωσε.

Ο κ. Φραγκάκης  ρωτήθηκε εάν μπορεί ο δικαιούχος του προγράμματος να κάνει διακοπές τον 15 Αύγουστο . ”Σε κάποιους προορισμούς ενδεχομένως να υπάρχει δυσκολία, ενώ σε κάποιους άλλους θα είναι πιο εύκολο”, απάντησε.

Υπενθύμισε δε ότι το εν λόγω πρόγραμμα έτρεξε τα 2 προηγούμενα χρόνια, ότι αφορά περίπου 200 χιλιάδες δικαιούχους  και ότι ο προϋπολογισμός του είναι περίπου 30 εκατ. ευρώ.  Επίσης επισήμανε ότι κάθε δικαιούχος του προγράμματος θα λάβει 150 ευρώ με την μορφή του freedom Pass.

Διακοπές: Τα δύο προγράμματα για τον τουρισμό 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φραγκάκης γνωστοποίησε ότι υπάρχουν άλλα δύο προγράμματα για διακοπές.  Όπως  είπε,  “υπάρχει το πρόγραμμα  του υπουργείου Εργασίας, του κοινωνικού τουρισμού του οποίου ο προϋπολογισμός είναι 35 εκατ. ευρώ  και απευθύνεται σε πάνω από 200 χιλιάδες δικαιούχους. Υπάρχει και ένα τρίτο μικρότερο πρόγραμμα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής το οποίο είναι για διακοπές  μόνο στην Εύβοια και στη Σάμο”. Δίνεται το ποσό των 150 ευρώ  για κάθε άτομο που θα κάνει διακοπές στην Εύβοια και στη Σάμο, στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, συμπλήρωσε.www.enikos.gr

Προβλήθηκε 321 φορές
Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Σήμερα θα την ''χτυπήσουν'' για πρώτη φορά 121.000 εργαζόμενοι

Από σήμερα 1η Ιουλίου τίθεται σε πιλοτική λειτουργία η ψηφιακή κάρτα εργασίας η οποία αρχικά θα αφορά 121.000 εργαζόμενους σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ χώρας με περισσότερους από 250 εργαζόμενους

mySynigoroslive: Εξυπηρέτηση εξ αποστάσεως με απλά βήματα

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα Τρίτη 24 Μαΐου 2022 η πλατφόρμα mySynigoroslive, μέσω της οποίας οι πολίτες -φυσικά πρόσωπα και νόμιμοι εκπρόσωποι επιχειρήσεων– μπορούν να επικοινωνούν εύκολα και γρήγορα με τον Συνήγορο του Πολίτη και να εξυπηρετούνται εξ αποστάσεως για θέματα αρμοδιότητας της Ανεξάρτητης Αρχής.

ΠΟΕ - ΟΤΑ:  24ωρη απεργία στο σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας στο σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ για την Τρίτη 24 Μάη ζητώντας την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.