Έγινε γνωστό στους νεότερους το 2016, όταν «έντυσε» την ταινία Suicide Squad.

Οι μεγαλύτεροι, βέβαια, όχι μόνο το είχαν ακούσει νωρίτερα, αλλά ήδη το λάτρευαν.

Ο λόγος για το You Don’t Own Me, ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε το 1963 και έχει κατακτήσει τη θέση του στο Grammy Hall of Fame.

Γράφτηκε από τους John Madara και David White, ενώ για πρώτη φορά το ερμήνευσε η Lesley Gore, στα 17 της χρόνια.

Πριν ακόμη ενηλικιωθεί, είχε κάνει την πιο επιτυχημένη της δουλειά και κατέκτησε την κορυφή.

You  don’t οwn me, δηλαδή δε σου ανήκω.


Ένα 17χρονο κορίτσι ανέβηκε στη σκηνή και, με τις ελάχιστες προσωπικές της εμπειρίες, έλεγε σ’ έναν υποτιθέμενο εραστή πως όχι, δε θα της πει εκείνος τι θα πει, δε θα της πει εκείνος τι θα κάνει. 

Κανένας άνδρας δε θα της υποδείξει πώς θα φερθεί, πώς θα σκεφτεί, πώς θα εκφραστεί. Γνωρίζει τι θέλει και, μόνη της, θα το πάρει.

Ο συνδυασμός των δυναμικών στίχων και της ιδιαίτερης φωνής της, σημάδεψε τις νεαρές κοπέλες της εποχής εκείνης και, παράλληλα, συνέβαλε στην ενδυνάμωση του δεύτερου φεμινιστικού κύματος.

Σήμερα, ακούμε τη σύγχρονη εκδοχή του.

Η Αυστραλή Grace κι ο Αμερικανός G-Eazy, μαζί με τον παραγωγό Quincey Jones, το έφτασαν για μία ακόμη φορά στο νούμερο ένα. Το single που κυκλοφόρησε έγινε τρεις φορές πλατινένιο, ενώ κυριάρχησε τόσο στα βρετανικά, όσο και στα αυστραλιανά κι ευρωπαϊκά charts.


«Ο Quincey μου είπε την ιστορία του κομματιού, ότι κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια του φεμινιστικού κινήματος και ήταν τόσο ισχυρό.

Το λάτρεψα κι έκανα την έρευνά μου για τη Lesley Gore, την ερωτεύτηκα ως καλλιτέχνιδα.

Το You Don’t Own Me με ενέπνευσε πραγματικά», δήλωσε η Grace σε συνέντευξή της.

πηγή

Προβλήθηκε 150 φορές

Νέα γενική διευθύντρια της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η Φαίδρα Βόκαλη

Με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ) ενημερώνει πως μετά από ομόφωνη πρόταση του διοικητικού συμβουλίου, την οποία απεδέχθη, νέα γενική διευθύντρια της ΕΑΚ αναλαμβάνει η παραγωγός και σκηνοθέτις, Φαίδρα Βόκαλη.

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποιεί το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Κρατώντας ένα μεγάλο πανό στα χέρια τους, μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας, έξω από το κτήριο του υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα γεγονότα που αφορούν σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο χώρο του θεάτρου.