Το Λευκαδίτικο Πανηγύρι, την Κυριακή 31 Μαΐου 2015, στις 9:00 μμ, πραγματοποιείται για 39η χρονιά στην Ηλιούπολη, προς τιμήν της Πολιούχου του νησιού μας Παναγιά Φανερωμένη.


Στις 7:00 μμ, θα προηγηθεί Εσπερινός και Λιτάνευση της Εικόνας.

 

Το Λευκαδίτικο Πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο του "Λευκαδίτικου Σπιτιού ", όπου στεγάζεται ο Σύλλογος Λευκαδίων, στην συμβολή των οδών Εθνάρχου Μακαρίου, Αθηνοδώρου & Ίωνος.


Έναν όμορφο χώρο, τον οποίο οι Λευκαδίτες της Ηλιούπολης διεκδίκησαν το 1990 και τον έκτισαν, εξασφαλίζοντας έτσι την ιδιόκτητη στέγη τους στην περιοχή της Κάτω Ηλιούπολης, εκεί που οι πρώτοι Λευκαδίτες εγκαταστάθηκαν τις δεκαετίες του 1940 και 1950.


Μέσα από την πλούσια πολιτιστική δράση του, ο Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης & Γύρω Δήμων κρατά ζωντανή την παράδοση του νησιού, και συνενώνει τους Λευκαδίτες όλης της Αττικής.


Όπως, συνέβη με την αναβίωση του παραδοσιακού λευκαδίτικου παιχνιδιού " Αμπαλί " στις 17 Μαΐου, στον ειδικά διαμορφωμένο για " τ' Αμπαλί "χώρο του γηπέδου που διατηρείται στον υπαίθριο χώρο του Συλλόγου και αποτελεί στολίδι και πολιτιστική κληρονομιά για όλους τους Λευκαδίτες, μια και η αναβίωσή του καταφέρνει και συνενώνει με ευχάριστο αλλά και συγκινητικό τρόπο όλες τις γενιές.


Προς αυτήν την κατεύθυνση, αγωνιζόμαστε όλα τα μέλη του Συλλόγου και περιμένουμε όλοι οι φίλοι και υποστηρικτές του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης & Γύρω Δήμων να πλαισιώσουν και τις επόμενες εκδηλώσεις.

Προβλήθηκε 847 φορές

''ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ'' ΜΕ ΕΡΓΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1.140.000 ΕΥΡΩ

Παρουσία του Γιώργου Χατζηδάκη Δημάρχου Ηλιούπολης, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κ. Σεφτελή και του Επιστημονικού Συνεργάτη του Δημάρχου κ. Αν. Παναγιώταρη, υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη η ένταξη του Έργου...

Την άμεση επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Ηλιούπολη, ζητάει ο Βασίλης Σπανάκης

Την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου στον Δήμο Ηλιούπολης, ώστε να καλυφθεί σε μεγαλύτερο βαθμό η αυξημένη ζήτηση τόσο για οικιακή χρήση όσο και για τις επιχειρήσεις της περιοχής, ζητάει με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης.

Διανομή της επισιτιστικής βοήθειας του Δήμου Ηλιούπολης (ΤΕΒΑ), και διανομή τροφίμων σε ενορίες του Δήμου.

Την Τετάρτη 20/01/2021, με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Δημόπουλου, του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Χατζηδάκη και του αντιδημάρχου κοινωνικής αλληλεγγύης κ. Πούλου Ιωάννη, πραγματοποιήθηκε...

Tο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο Καρέα - Ηλιούπολης ξεκινά

Το έργο προϋπολογισμού 7.440.000 € χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και προβλέπει την κατασκευή τεσσάρων συλλεκτήρων ομβρίων υδάτων, για την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών Αναστάσεως και Καρέα των Δήμων Ηλιούπολης και Βύρωνα, αντίστοιχα.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 11: 00 π.μ., στον εξωτερικό χώρο της εισόδου του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης, η τελετή παράδοσης-παραλαβής δύο αναπηρικών αμαξιδίων, προσφοράς της Χριστιανικής Εκκλησίας Αθηνών, για τις ανάγκες των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης.