• little_bees
  • lampros_odontiatros
  • chrysallida_new
  • kargas
  • venchi
  • syntrivani
  • raxati
  • vlachos_apofraxeis
  • ispecs
  • paulou_dontia
  • titans_ Ju_Jitsu_Club
  • jason cafe
  • stamatiou_apofraxeis
  • kids_party
  • psinokaimetho
  • enso_tatoo
  • skoumis_metaforiki
  • anagnostou
  • dimi_fashion
  • goudis
  • petshopcorner
  • booze
  • 3pigs
  • Ηλεκτρικά Φασόης
  • Iraklis_Tsims
  • moutrakia.kids.tv
  • artina bakery
  • chrisalida

39o ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ

Εντός των τειχών 26 Μαϊου 2015

Το Λευκαδίτικο Πανηγύρι, την Κυριακή 31 Μαΐου 2015, στις 9:00 μμ, πραγματοποιείται για 39η χρονιά στην Ηλιούπολη, προς τιμήν της Πολιούχου του νησιού μας Παναγιά Φανερωμένη.


Στις 7:00 μμ, θα προηγηθεί Εσπερινός και Λιτάνευση της Εικόνας.

 

Το Λευκαδίτικο Πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο του "Λευκαδίτικου Σπιτιού ", όπου στεγάζεται ο Σύλλογος Λευκαδίων, στην συμβολή των οδών Εθνάρχου Μακαρίου, Αθηνοδώρου & Ίωνος.


Έναν όμορφο χώρο, τον οποίο οι Λευκαδίτες της Ηλιούπολης διεκδίκησαν το 1990 και τον έκτισαν, εξασφαλίζοντας έτσι την ιδιόκτητη στέγη τους στην περιοχή της Κάτω Ηλιούπολης, εκεί που οι πρώτοι Λευκαδίτες εγκαταστάθηκαν τις δεκαετίες του 1940 και 1950.


Μέσα από την πλούσια πολιτιστική δράση του, ο Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης & Γύρω Δήμων κρατά ζωντανή την παράδοση του νησιού, και συνενώνει τους Λευκαδίτες όλης της Αττικής.


Όπως, συνέβη με την αναβίωση του παραδοσιακού λευκαδίτικου παιχνιδιού " Αμπαλί " στις 17 Μαΐου, στον ειδικά διαμορφωμένο για " τ' Αμπαλί "χώρο του γηπέδου που διατηρείται στον υπαίθριο χώρο του Συλλόγου και αποτελεί στολίδι και πολιτιστική κληρονομιά για όλους τους Λευκαδίτες, μια και η αναβίωσή του καταφέρνει και συνενώνει με ευχάριστο αλλά και συγκινητικό τρόπο όλες τις γενιές.


Προς αυτήν την κατεύθυνση, αγωνιζόμαστε όλα τα μέλη του Συλλόγου και περιμένουμε όλοι οι φίλοι και υποστηρικτές του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης & Γύρω Δήμων να πλαισιώσουν και τις επόμενες εκδηλώσεις.

Προβλήθηκε 1360 φορές

Αγιασμός και έναρξη της νέας προσκοπικής χρονιάς στην Ηλιούπολη

Με την παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, μελών της προσκοπικής οικογένειας και φίλων του Προσκοπισμού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, στις 12:00, ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας προσκοπικής χρονιάς στην Ηλιούπολη.