Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, 3 και 4 Απριλίου αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι". Την Πέμπτη, στις 10 το πρωί, προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

"Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση και οι πολιτικές της συγκυβέρνησης και της τρόικας έχουν στο στόχαστρο τις κοινωνικές υπηρεσίες, έχουμε όλοι υποχρέωση να υπερασπιστούμε τη συνέχιση της λειτουργίας τους και το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα τους", τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που καλύπτει συνδικαλιστική την κινητοποίηση.

Οι εργαζόμενοι στο "Βοήθεια στο Σπίτι", αλλά και αυτοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διεκδικούν:

* Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του προγράμματος που για επτά μήνες παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην εξαθλίωση και αυτοί και οι οικογένειές τους.

* Τη διασφάλιση της σταθερής και τακτικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του προγράμματος.

* Τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του προγράμματος και των εργαζομένων που προσφέρουν κοινωνική φροντίδα για 12 χρόνια συνεχώς. Σύσταση οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε όλους τους Δήμους και ένταξη σε αυτές όλων των εργαζομένων.

* Την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του Προγράμματος μέσω ΜΚΟ και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. "που προωθούν κυβέρνηση και αιρετοί".

 

Προβλήθηκε 541 φορές
Συμβόλαιο θανάτου στη Νέα Ιωνία: Τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr πρόκειται για ένα 58χρονο άνδρα ο οποίος βρισκόταν σε καντίνα, στη συμβολή των οδών Ιφιγένειας και Τατοΐου, στη Νέα Ιωνία και έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς το βράδυ του Σαββάτου.