5ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης: Οι μαθητές δροσίζονται...

Εντός των τειχών 17 Οκτωβρίου 2014

 

Το σημερινό 5ο  Γυμνάσιο προήλθε από τη συγχώνευση δύο γυμνασίων με πλούσιες εκπαιδευτικές παραδόσεις και  δραστήριες μαθητικές κοινότητες. Όπως όλα συγχωνευμένα σχολεία έχει ανάγκες από χώρους, αλλά  δύο αίθουσες του έχουν αχρηστευθεί (κλειδωθεί), γιατί όποτε βρέχει τρέχουν τα νερά από την οροφή.

 

Παρά τις  επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της  Δημοτικής Αρχής ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιζόταν το καλοκαίρι (που πέρασε) και ότι έχουν εγκριθεί οι απαραίτητες δαπάνες δεν έγινε τίποτα. Με την έναρξη του σχολικού έτους νέες υποσχέσεις  δόθηκαν. Οι εργασίες υποτίθεται ότι θα άρχιζαν τις επόμενες μέρες.  Και πάλι τίποτα. Επιπλέον άρχισαν οι βροχοπτώσεις και τώρα πια δεν μπορούν να γίνουν οι εργασίες  στεγανοποίησης.SAM 1543Small

 

Πριν από λίγες μέρες επισκέφθηκε το σχολείο, για να καταγράψουν επιτόπου τα άμεσα προβλήματα που υπάρχουν, αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης «ΗΛΙΟΥ-Πόλις» με την συμμετοχή του επικεφαλής της κίνησης Χρήστου Κοκοτίνη και του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Καλαντίδη και της εκπαιδευτικού Σούλας Τσιρταβή.

 

SAM 1544Small

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σχολείο (όπως και πολλά άλλα στην πόλη μας) προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα καθαριότητας με 1 και μοναδική καθαρίστρια συμβασιούχο 4-ωρης μερικής απασχόλησης. Επίσης σαν συνέπεια της κατάργησης των σχολικών φυλάκων το σχολείο (όπως και τα περισσότερα σχολεία) μη διαθέτοντας ούτε συναγερμό είναι έκθετο σε στοιχειώδη προστασία από οποιαδήποτε εξωτερική επιβουλή.

 

(Επιτροπή Παιδείας της Δημοτικής Κίνησης «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη»)

 

σχόλια δικά μας: Βρήκαμε απο τον Ο.Σ.Κ. το σχετικό έγγραφο για τις εργασίες. (δείτε) με ημερομηνία 08.07.2014 με τίτλο: ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΥ.

επίσης στο κομμάτι : Περιγραφή περιλαμβανομένων εργασιών, (κατεβάστε και  δείτε σελίδες 21-24),  αναφέρει τι πρέπει και τι θα γίνει στο 5ο Γυμνάσιο...

 

Αρα αυτό για μας τους άσχετους σημαίνει ότι δεν θα γίνουν άμεσα έργα... Εσείς τι λέτε;

 

 

Προβλήθηκε 1358 φορές

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Είναι χρέος μας να ανταποκριθούμε στις μεγάλες ανάγκες που έχουν προκύψει στις πληγείσες περιοχές και να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που βιώνουν τις δύσκολες αυτές συνθήκες στο Κρυονέρι, την Μεσσηνία και τα Κύθηρα.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΒΥΡΩΝΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΈΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ

Σας παραθέτουμε την κοινή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό των Δημάρχων Ηλιούπολης, Αργυρούπολης - Ελληνικού, Βύρωνα σύμφωνα με τη δέσμευση στο Διαδημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2025