Τη στιγμή που οι εταίροι ? δανειστές φαίνεται να προσπαθούν με κάθε τρόπο να οδηγήσουν τη χώρα σε μια «παγίδα» έλλειψης ρευστότητας, οι άνεργοι πολίτες εξακολουθούν να «εκπέμπουν» SOS. Στα τελευταία «κατορθώματα» της απελθούσας συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταγράφεται το γεγονός ότι 909.473 άνεργοι, μέχρι και το τέλος του 2014, παρέμεναν χωρίς καμιά δουλειά για περισσότερους από 12 μήνες!

Στην πλειονότητα τους, δε, αποτελούν άτομα ηλικίας από 30 έως 54 ετών, δηλαδή πολίτες οι οποίοι ανήκουν στις λεγόμενες παραγωγικές ηλικίες, με τις πάγιες και ανελαστικές δαπάνες διαβίωσης.

Σύμφωνα την ανάλυση του nez.gr επί της τελευταίας τριμηνιαίας έκθεσης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ( ΕΛΣΤΑΤ ) για την ανεργία στην Ελλάδα, την επίμαχη περίοδο, δηλαδή λίγο πριν την εκλογική ήττα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο αριθμός των ανέργων είχε ανέλθει στο 1.245.854 άτομα (ποσοστό 26,1%). Από αυτούς, το 73% (909.473 άτομα) δεν είχε βρει δουλειά για περισσότερους από 12 μήνες.

UNEMPLOYM-e1368103739891

Μάλιστα, από το σύνολο των μακροχρόνια ανέργων περισσότεροι από 1 στους 2 υπολογίζεται ότι ανήκουν στις «παραγωγικές ηλικίες» με τις πάγιες και ανελαστικές δαπάνες διαβίωσης.

«Κρανίου τόπος» η Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Σε επίπεδο Περιφέρειας, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας καταγράφηκε στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία (27.9%). Στον αντίποδα ήταν το Νότιο Αιγαίο με 16,9% και το Βόρειο Αιγαίο με ποσοστό 20,5%.


πηγή: nez.gr

Προβλήθηκε 445 φορές

Ο Νεοϊερομάρτυρας και Εθνομάρτυρας  Άγιος Μελέτιος επίσκοπος Κίτρους (Μυργιώτης Παναγιώτης - Μαθηματικός)

Τον Μάρτιο 1821, ξεσπά η επανάσταση στην Πελοπόννησο. Η φλόγα της, κατά το πέρασμα του καιρού, μεταδίδεται σε Στερεά Ελλάδα, Αιγαίο, Θεσσαλία, Μακεδονία και αλλού

Ο εθνικιστής Νετανιάχου και η ισλαμο-φασιστική Χαμάς (του Θοδωρή Τσίκα)

Στο περίπλοκο τοπίο της Μέσης Ανατολής είναι δύσκολο να ξεδιαλύνει κανείς τον ρόλο διαφόρων παραγόντων και να αποφύγει μονομερείς εκτιμήσεις. Πολλές φορές θύτες και θύματα εναλλάσσονται στους ρόλους τους.

''Δεν έφταιγε ο ίδιος. Τόσος ήτανε'' (του Ελευθερίου Ανευλαβή)

Ένας κενολόγος, κήρυκας του νεοφιλελευθερισμού, «Ήχος στεκάμενος κούφιος.». (Γ. Σεφέρης). Ένας κυβερνήτης, που κυβερνά, καταγγέλλοντας τους προηγούμενους (όχι άδικα μερικές φορές), για την δική του ανικανότητα να αντιμετωπίσει και να λύσει τα προβλήματα της χώρας.