Την Πέμπτη 26 Νοέμβρη έχει προγραμματισθεί ταχτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας.

Η συνεδρίαση αυτή συμπίπτει με την Γενική Απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ με αφορμή τα βάρβαρα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Τα μέτρα αυτά τα παίρνει η κυβέρνηση τη στιγμή που ο λαός μας δοκιμάζεται απ’ την υγειονομική κρίση που οξύνεται εξαιτίας της προκλητικής εγκατάλειψης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας απ τις κυβερνήσεις διαχρονικά, αποδεικνύοντας ότι οι εκκλήσεις και τα δάκρυα που χύνουν οι διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες, είναι μόνο κροκοδείλια και τίποτε άλλο.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση εξαπολύει ένα πρωτοφανές πογκρόμ ενάντια στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων με απαγορεύσεις και άλλα μέτρα καταστολής.Στις συνθήκες αυτές η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση είναι κατά τη γνώμη μας επιτακτικό καθήκον.

Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι η απόφαση της δημοτικής αρχής να προκαλέσει Δ.Σ. την ημέρα της απεργίας είναι μία κίνηση απεργοσπαστισμού και στρέφεται ευθέως απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Με μήνυμα που αποστείλαμε στο πρόεδρο του Δ.Σ. το Σάββατο 21 Νοεμβρίου εντοπίσαμε το πρόβλημα αυτό και πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να πάρει την πρωτοβουλία της αναβολής της συνεδρίασης για μία άλλη ημέρα, ακόμα και την Παρασκευή 27 /11, αφού άλλωστε οι συνθήκες αποκλεισμού (lock down) δεν θα άλλαζε τίποτε στις δραστηριότητες των συμβούλων.

Όμως δεν υπήρξε απάντηση εκ μέρους του προεδρείου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποια αλλαγή ούτε καν επικοινωνία για το πρόβλημα που δημιουργείται.

Για το λόγο αυτό καλούμε τον πρόεδρο του Δ.Σ. έστω και την τελευταία στιγμή να αναβάλει την προγραμματισμένη συνεδρίαση σε άλλη ημερομηνία.

Καλούμε επίσης το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου μας να καλέσει τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία και να μην συμμετάσχουν στο προγραμματισμένο συμβούλιο.

Σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η πρόταση μας τότε δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να πάρουμε μέρος στην συνεδρίαση και καλούμε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. να ανακοινώσει την παραπάνω ανακοίνωση μας στο Δ.Σ.


                                         Για την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

                     ΣΟΦΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

                     Δημοτικός Σύμβουλος.

  ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 24/11.


Προβλήθηκε 165 φορές

 Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων Ηλιούπολης: ''Καθυστέρηση εφαρμογής απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για απαλλαγή από δημοτικά τέλη σε επαγγελματίες, εργαζόμενους και ανέργους''

Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών και τελών τραπεζοκαθισμάτων τόσο για επαγγελματίες όσο και για εργαζόμενους που βρίσκονταν σε αναστολή καθώς και άνεργους.

Πρώτα η Ηλιούπολη: ''Ζητάμε Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τη Δημόσια Περιουσία''.

Η επικαιρότητα στο ζήτημα της Δημόσιας Περιουσίας, ζήτημα που ταλανίζει την Πόλη μας εδώ και δεκαετίες, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες που είχαμε εκφράσει εδώ και καιρό.