Την Πέμπτη 26 Νοέμβρη έχει προγραμματισθεί ταχτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας.

Η συνεδρίαση αυτή συμπίπτει με την Γενική Απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ με αφορμή τα βάρβαρα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Τα μέτρα αυτά τα παίρνει η κυβέρνηση τη στιγμή που ο λαός μας δοκιμάζεται απ’ την υγειονομική κρίση που οξύνεται εξαιτίας της προκλητικής εγκατάλειψης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας απ τις κυβερνήσεις διαχρονικά, αποδεικνύοντας ότι οι εκκλήσεις και τα δάκρυα που χύνουν οι διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες, είναι μόνο κροκοδείλια και τίποτε άλλο.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση εξαπολύει ένα πρωτοφανές πογκρόμ ενάντια στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων με απαγορεύσεις και άλλα μέτρα καταστολής.Στις συνθήκες αυτές η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση είναι κατά τη γνώμη μας επιτακτικό καθήκον.

Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι η απόφαση της δημοτικής αρχής να προκαλέσει Δ.Σ. την ημέρα της απεργίας είναι μία κίνηση απεργοσπαστισμού και στρέφεται ευθέως απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Με μήνυμα που αποστείλαμε στο πρόεδρο του Δ.Σ. το Σάββατο 21 Νοεμβρίου εντοπίσαμε το πρόβλημα αυτό και πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να πάρει την πρωτοβουλία της αναβολής της συνεδρίασης για μία άλλη ημέρα, ακόμα και την Παρασκευή 27 /11, αφού άλλωστε οι συνθήκες αποκλεισμού (lock down) δεν θα άλλαζε τίποτε στις δραστηριότητες των συμβούλων.

Όμως δεν υπήρξε απάντηση εκ μέρους του προεδρείου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποια αλλαγή ούτε καν επικοινωνία για το πρόβλημα που δημιουργείται.

Για το λόγο αυτό καλούμε τον πρόεδρο του Δ.Σ. έστω και την τελευταία στιγμή να αναβάλει την προγραμματισμένη συνεδρίαση σε άλλη ημερομηνία.

Καλούμε επίσης το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου μας να καλέσει τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία και να μην συμμετάσχουν στο προγραμματισμένο συμβούλιο.

Σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η πρόταση μας τότε δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να πάρουμε μέρος στην συνεδρίαση και καλούμε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. να ανακοινώσει την παραπάνω ανακοίνωση μας στο Δ.Σ.

Για την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΣΟΦΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοτικός Σύμβουλος.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 24/11.

''ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ'' ΜΕ ΕΡΓΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1.140.000 ΕΥΡΩ

Παρουσία του Γιώργου Χατζηδάκη Δημάρχου Ηλιούπολης, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κ. Σεφτελή και του Επιστημονικού Συνεργάτη του Δημάρχου κ. Αν. Παναγιώταρη, υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη η ένταξη του Έργου...

Την άμεση επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Ηλιούπολη, ζητάει ο Βασίλης Σπανάκης

Την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου στον Δήμο Ηλιούπολης, ώστε να καλυφθεί σε μεγαλύτερο βαθμό η αυξημένη ζήτηση τόσο για οικιακή χρήση όσο και για τις επιχειρήσεις της περιοχής, ζητάει με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης.

Διανομή της επισιτιστικής βοήθειας του Δήμου Ηλιούπολης (ΤΕΒΑ), και διανομή τροφίμων σε ενορίες του Δήμου.

Την Τετάρτη 20/01/2021, με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Δημόπουλου, του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Χατζηδάκη και του αντιδημάρχου κοινωνικής αλληλεγγύης κ. Πούλου Ιωάννη, πραγματοποιήθηκε...

Tο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο Καρέα - Ηλιούπολης ξεκινά

Το έργο προϋπολογισμού 7.440.000 € χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και προβλέπει την κατασκευή τεσσάρων συλλεκτήρων ομβρίων υδάτων, για την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών Αναστάσεως και Καρέα των Δήμων Ηλιούπολης και Βύρωνα, αντίστοιχα.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 11: 00 π.μ., στον εξωτερικό χώρο της εισόδου του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης, η τελετή παράδοσης-παραλαβής δύο αναπηρικών αμαξιδίων, προσφοράς της Χριστιανικής Εκκλησίας Αθηνών, για τις ανάγκες των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης.