28.4.2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΝΗ


Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι επιθέσεις ιδιωτικών συμφερόντων και κυβερνητικών επιλογών στους ελεύθερους και δημόσιους χώρους στην περιοχή μας («πάρκο υπουργείων» στην ΠΥΡΚΑΛ, νεκροταφείο στον Υμηττό, πρώην ΕΡΓΑΝΗ).

Με απόφαση του Εφετείου στις 17/11/2020 αναγνωρίζεται δικαίωμα ιδιοκτησίας σε κάποιους φερόμενους ως ιδιοκτήτες της περιοχής της πρώην ΕΡΓΑΝΗ, στην οποία υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις (που αθλούνται χιλιάδες παιδιά), τα Θέατρα στα οποία πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Βράχων - ένα από τα καλύτερα σε όλη την Ελλάδα - και  χώροι αναψυχής και περιπάτου για τους κατοίκους. Η απόφαση αυτή αναιρεί προηγούμενες αποφάσεις δικαστηρίων που αναγνώριζαν την κυριότητα της περιοχής στο δημόσιο.

Ο χώρος αυτός έχει σημαδέψει τη ζωή των κατοίκων του Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού και αποτελεί πραγματικό τοπόσημο.

Εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θεωρούμε ότι η προστασία του δημόσιου χώρου είναι βασικό μας καθήκον απέναντι στους νέους ανθρώπους και τις μελλοντικές γενιές. Η πρώην ΕΡΓΑΝΗ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της περιοχής, έχει αποκτηθεί με αγώνες και δεν μεταβιβάζεται σε ιδιώτες. 

Εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν μπορούμε να δεχτούμε ως τετελεσμένη την απόφαση του Εφετείου και πιστεύουμε ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα νόμιμα μέσα για να υπάρξει λύση υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να λύσει οριστικά το θέμα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία καλεί φορείς, συλλογικότητες, κατοίκους, τους νέους και τις νέες μας σε ένα πλατύ, ενωτικό, παλλαϊκό μέτωπο, για να μην επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της πρώην ΕΡΓΑΝΗ.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει αλλά και δεν πρέπει να λείψει κανείς και καμιά!

                                                             Η Ν.Ε. Ανατολικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Προβλήθηκε 98 φορές

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ και διαδώστε! ''Να παραμείνει ο λόφος Κοπανά και η περιοχή του θεάτρου Βράχων δημόσια και δασική έκταση''

Όλοι στην Αθήνα γνωρίζουν την περιοχή των νταμαριών του Βύρωνα, όπου στεγάζεται εδώ και χρόνια το θέατρο βράχων "Μελίνα Μερκούρη" και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ελληνικό: Αναρχικοί πέταξαν μολότοφ στον Ποντιακό Σύλλογο - Κατέστρεψαν αρχειακό υλικό και στολές

Βεγγαλικά και μολότοφ το βράδυ της Ανάστασης κινητοποίησαν την Πυροσβεστική που έτρεχε να σβήσει τις φωτιές που άναψαν σε αρκετά μέρη της Αθήνας τόσο από τα βεγγαλικά όσο και από τις μολότοφ που πέταγαν ανεγκέφαλοι νεαροί.