Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης βρίσκεται μπροστά στην ανάγκη χειρισμού ενός σοβαρού θέματος που όμως ενεργοποιήθηκε με μια πρόχειρη προσέγγιση από τη μεριά της Διοίκησης του Δήμου.


Το θέμα αφορά την καθιέρωση εορτασμού των γενεθλίων τη Ηλιούπολης. Πλην κάποιων γυναικών, όλα τα υπόλοιπα εορτάζοντα γενέθλια, φυσικά πρόσωπα, νομικά πρόσωπα , ιστορικά γεγονότα δεν επιδεικνύουν διάθεση απόκρυψης της ηλικίας τους. Τουναντίον, πολλά από αυτά , αρέσκονται να προσθέτουν χρόνια γιατί προσπορίζονται κύρος και εμπειρία!


Το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να αποκαταστήσει την σοβαρότητα του θέματος παίρνοντας δύο αποφάσεις, επιδεικνύοντας έτσι την αναγκαία υπευθυνότητα απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που θα συμβάλει στην ανάδειξη και για τη όχι στην διαμόρφωση βελτιωμένης ταυτότητας από την Πόλη!


Με τη πρώτη απόφασή του οφείλει να ορίσει τα γενέθλια της Ηλιούπολης που δεν μπορεί να είναι άλλη από την 24η οκτωβρίου 1928 που η Ηλιούπολη έγινε Κοινότητα! Η 24η Μαίου 1928 που η Ηλιούπολη αναγνωρίστηκε ως οικισμός και προσαρτήθηκε στην Κοινότητα Μπραχαμίου θα μπορούσε να θεωρηθεί μια εναλλακτική επιλογή. Σε κάθε περίπτωση το έτος παίζει ρόλο στα γενέθλια μιας Πόλης και όχι η ημερομηνία!


Δεύτερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να είναι η απόφασή του να αναθέσει το έργο του εορτασμού των γενεθλίων σε υπερπαραταξιακή επιτροπή Δημοτών της Ηλιούπολης με ανάλογες γνώσεις, κύρος και οργανωτική ικανότητα.


Αυτή η Υπερπαραταξιακή επιτροπή θα εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο τον χαρακτήρα και τη θεματολογία των εορταστικών εκδηλώσεων που θα λαβαίνουν χώρα στα πλαίσια εορτασμού των γενεθλίων της Πόλης.


Είναι ανάγκη το Δημοτικό Συμβούλιο να δείξει εμπιστοσύνη σε διακεκριμένους Δημότες της Ηλιούπολης και να επιδιώξει να τους ενεργοποιήσει προς το συμφέρον της Ηλιούπολης. Εκδηλώσεις και δράσεις για τον εορτασμό των γενεθλίων της Πόλης είναι μια καλή ευκαιρία να διοργανώνονται μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.


Τυχόν σύμπλευση επί μέρους ενεργειών φορέων της Πόλης καθόλου δεν ακυρώνει την ανάγκη ορισμού του βασικού επιπέδου ενεργειών και εκδηλώσεων ευθύνης του Δήμου.


Ας το δοκιμάσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Όλοι θα βγούνε ωφελημένοι!


Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο facebook «Ηλιούπολη για όλους» και εκφράστε την άποψη σας ή στείλτε μας mail: [email protected]

Από τη Σύνταξη του «Ηλιούπολη για Όλους»

12.3.2016
 

Προβλήθηκε 942 φορές

Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης - ΕΟΔΠΗ: ''Ζητάμε βοήθεια για την αναβάθμιση των χώρων Πυροφυλακίου Ηλιούπολης''

Με τη δική σας πολύτιμη στήριξη, μπορεί να συγκεντρωθεί το ποσό των 4.000 € που χρειαζόμαστε για να πραγματοποιήσουμε τον στόχο μας!