Η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα μιλήσει σήμερα, Τρίτη 15 Μαρτίου στην εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνεται από την Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» με θέμα:

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες - Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 το απόγευμα στο Δημαρχείο της Καισαριανής θα μιλήσουν και οι: Θανάσης Κούρκουλας - Κίνηση “Απελάστε το ρατσισμό”, Μάνια Μπαρσέφσκι – Τμήμα Δικαιωμάτων Λαϊκής Ενότητας και Γιώργος Τσιάκαλος – Πανεπιστημιακός.

Στο πλαίσιο των αντιρατσιστικών κινητοποιήσεων, εκδηλώσεων και δράσεων που θα γίνουν στην Αθήνα από τις 18 ως τις 21 Μαρτίου 2016 η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου θα συμμετάσχει στο Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο στην πλ. Βικτωρίας στις 2 το μεσημέρι και στην πορεία προς τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ.

Eν’ όψει της 21ης Μαρτίου, Παγκόσμιας ημέρας κατά του Ρατσισμού, σύμφωνα με το κάλεσμα της διοργάνωσης στην Αθήνα, καλούνται όλοι και όλες, να αντισταθούν στις πολιτικές της Ευρώπης – Φρούριο που κλείνει ολοένα και περισσότερο τα σύνορά της στα θύματα των πολέμων και της φτώχειας, κινητοποιεί εναντίον τους μέχρι και την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ και συκοφαντεί συλλήβδην τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως «τρομοκράτες» για να συγκάλυψει το πραγματικό προβλήμα: την πολιτική «αποτροπής των ροών» με τους εκατοντάδες πνιγμένους στο Αιγαίο και τη στρατιωτική εμπλοκή της ΕΕ στη Συρία και τη Μέση Ανατολή.

Η έκφραση της θλίψης κυβερνητικών παραγόντων στην Ελλάδα όταν ανασύρονται πτώματα μικρών παιδιών στο Φαρμακονήσι, ή όταν ανακαλύπτονται σωροί ανθρώπων σε προχωρημένη σήψη στα βράχια της Λέσβου δεν μπορεί να κρύψει την ευθύνη της κυβέρνησης. Όποιες και αν ήταν ή υποτίθεται πως είναι οι προθέσεις, το αποτέλεσμα μετράει.

Αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε πολλές ελληνικές πόλεις καθώς και σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Βρετανία, η Κύπρος, η Δανία, η Ολλανδία, η Ελβετία, η Αυστρία, η Σλοβενία, η Κροατία και η Πολωνία.

*Επισυνάπτονται, το πρόγραμμα της αυριανής εκδήλωσης και οι δράσεις της διεθνούς κινητοποίησης ενάντια στο ρατσισμό που θα πραγματοποιηθούν 18-21 Μαρτίου. 

το διαβάσαμε στο: ertopen.com

Προβλήθηκε 1262 φορές

Βύρωνας: ''Άγουρη'' συμμορία πίσω από το θάνατο 16χρονης κόρης δημοσιογράφου από υπερβολική δόση ναρκωτικών

Ήταν Νοέμβριος του 2023. Η είδηση του θανάτου μιας έφηβης, κόρης γνωστού δημοσιογράφου συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Η 16χρονη μαζί με μία φίλη της βρέθηκαν στο σπίτι ενός 17χρονου στο Βύρωνα όπου της προσφέρθηκε κάνναβη, καθώς και άλλες ναρκωτικές ουσίες, όπως το «σίσα» γνωστό και ως «η κοκαΐνη των φτωχών».