Ένας 77χρονος συνελήφθη, την Πέμπτη 10 Μαρτίου, απο αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας στην Ηλιούπολη Αττικής, για τον εκβιασμό ενός εμπόρου ελαιόλαδου απο την περιοχή της Οιχαλίας.

Πιο συγκεκριμένα ο 77χρονος συνταξιούχος, ζητούσε απο τον έμπορο 1.500 ευρώ επειδή, όπως ισχυρίζεται έφαγε το λάδι του συγκεκριμένου εμπόρου απο το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ηλιούπολης και λόγω του οτι ήταν νοθευμένο, τώρα αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Στη συνέχεια οι δύο άντρες συναντήθηκαν στην Αθήνα όπου και πήγε ο Μεσσήνιος για να συναντήσει τον 77χρονο πρώην έμπορο.

Σε αυτήν την συνάντηση ο συνταξιούχος επανέλαβε την ίδια ιστορία, λέγοντας πως λόγω του νοθευμεύνου λαδίου νοσηλεύεται συχνά στο νοσοκομείο, και απείλησε τον έμπορο οτι θα τον καταγγείλει στα κανάλια και θα "τραβήξει" την υπόθεση στα δικαστήρια αν δεν του δώσει τα χρήματα.

Ο έμπορος απο την Μεσσηνία μετά απο διαπραγματεύσεις δέχτηκε να του δώσει 250 ευρώ προφασίστηκε όμως οτι δεν έχει τα χρήματα εκείνη τη στιγμή και θα πρέπει να τα μαζέψει πρώτα. Έπειτα πήγε στην Ασφάλεια Καλαμάτας και κατήγγειλε το περιστατικό.

Η Ασφάλεια κινούμενη γρήγορα συμβούλεψε τον έμπορο να επικοινωνήσει ξανά με τον Αθηναίο ο οποίος του είπε οτι ξαναμπήκε στο νοσοκομείο και γι'αυτό πρέπει να το δώσει γρήγορα τα χρήματα.

Ο Μεσσήνιος σύμφωνα με συμβουλές της αστυνομίας έκλεισε ραντεβού μαζί του σε μια πλατεία της Ηλιούπολης, για να του δώσει τα χρήματα τα οποία ήταν προσημειωμένα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας φυσικά τον συνόδευσαν και παρακολουθούσαν κρυμμένοι.

Ο έμπορος πλησίασε στο αυτοκίνητο όπου τον περίμενε ο Αθηναίος, και όπως τον είχαν καθοδηγήσει να κάνει οι αστυνομικοί, μίλησε μαζί του σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Του έδωσε τα προσημειωμένα χρήματα, πήρε τα δημοσιεύματα που του έδωσε ο κατηγορούμενος και απομακρύνθηκε.

Τέλος οι αστυνομικοί ακουλούθησαν τον 77χρονο, τον συνέλαβαν και τον παρέδωσαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας ο οποίος τον άφησε ελεύθερο!!! 

το διαβάσαμε στο: myilioupolis.gr

 

Σχόλιο δικό μας (www.ilioupoligiaolous.gr)

Να θυμίσουμε σχετικό ρεπορτάζ για έμπορο που έδωσε νοθευμένο λάδι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Αιγάλεω. (δεν ξέρουμε αν είναι για τον ίδιο).

Το ρεπορτάζ (16.02.2016) έχει ως εξής:

Όπως αποκαλύφθηκε μετά από έλεγχο του ΕΦΕΤ μια εταιρεία έδωσε νοθευμένο λάδι στο κοινωνικό παντοπωλείο του Αιγάλεω.


Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, κατά τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου, το οποίο διακινήθηκε από την επιχείρηση «ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΡ. ΚΩΝ/ΝΟΣ, Γεωργικές εκμεταλλεύσεις – Υπηρεσίες συσκευασίας και αποθήκευσης, Δ.Δ. ΦΙΛΙΑ Δ. ΟΙΧΑΛΙΑΣ», προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω, και διαπίστωσε ότι, κατά την εξέταση του δείγματος από το Γενικό Χημείο του Κράτους, το ελαιόλαδο χαρακτηρίστηκε
ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ με ξένη προς το ελαιόλαδο λιπαρή ύλη!

Η σύσταση των λιπαρών οξέων υποδηλώνει την παρουσία σπορελαίου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για προϊόν του οποίου η διάθεση έγινε από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω, επί της οδού Μιλτιάδου 4, πλατεία Δαβάκη, στο Αιγάλεω, στο πλαίσιο Προγράμματος Διανομής Τροφίμων Δικαιούχων Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Το ελαιόλαδο διατέθηκε στους δικαιούχους το διάστημα μεταξύ 21 Δεκεμβρίου 2015 έως και 13 Ιανουαρίου 2016, σε κλειστές διαφανείς πλαστικές φιάλες του ενός λίτρου, οι οποίες δεν έφεραν στοιχεία επισήμανσης.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους κατόχους του ανωτέρω προϊόντος να μην το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στο ανωτέρω Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Στο σημείο αυτό, ο ΕΦΕΤ, εφιστά, αφενός την προσοχή των Δήμων και Περιφερειών της Χώρας, που με διάφορους τρόπους (όπως Κοινωνικά Παντοπωλεία, αγορές χωρίς μεσάζοντες κ.λπ.) συνεισφέρουν στην άμβλυνση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε φαινόμενα νόθευσης των τροφίμων και αφετέρου, να στείλει ένα μήνυμα προς τις παρανομούσες σε αυτόν το χώρο επιχειρήσεις τροφίμων ότι, οι διοικητικές κυρώσεις θα υπερβαίνουν κατά πολύ τα όποια παρανόμως κτηθέντα οικονομικά οφέλη."

 

Προβλήθηκε 1031 φορές

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.