Ξεφύγαμε τελείως, μα τελείως!!! 

Λίστα έχει δημοσιευτεί στο διαδίκτυο που φέρεται να έχει ονόματα 125 ελεγκτών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τη λίστα φέρεται να έχει δημοσιοποιήσει η ίδια ομάδα αναρχικών που πραγματοποίησε επίθεση με βαριοπούλες πριν από λίγες ημέρες στο σταθμό του Μετρό «Μοναστηράκι».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο Athen.Indymedia.org

"Η λεηλασία των ζωών μας περιλαμβάνει πολλά: περικοπές μισθών -συντάξεων -επιδομάτων, αυξήσεις φόρων, τιμολογίων του ηλεκτρικού ρευματός και βέβαια μπόλικη ανεργία. Στις μετακινήσεις μας στην πόλη πηγαίνοντας για δουλειά, για αγορές ή για να διασκεδάσουμε «προσπερνούμε» σεκιούριτι και μπάτσους, αντικρίζουμε το μάτι του «μεγάλου αδερφού» σε κάθε μας βήμα ΄΄. Ακόμα πέφτουμε σε τουρνικέ ,όπως συμβαίνει σε κάποια λεωφορεία , μέτρο που λειτουργεί ήδη πειραματικά με στόχο την περαιτέρω γενίκευσή του. Μετακινήσεις που μετά την αύξηση του εισιτηρίου γίνονται ακόμα ακριβότερες γιατί το «ταμείο είναι μείον»

Και μας λένε συνεχώς οτί εμείς πρέπει να πληρώσουμε την κρίση και τα απόνερα της, χωρίς να λέμε κουβέντα. Υπάρχει όμως και μια άλλη πραγματικότητα που την χτίζουμε ήδη οι από τα κάτω μέσα στις κοινότητες μας.

Άρνηση πληρωμής εισιτηρίου, παραχώρηση του στον συνεπιβάτη, σαμποτάζ στα ακυρωτικά μηχανήματα, φάπες στους ελεγκτές. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια το βράδυ του Σαββάτου 12/3/16 , παρεμβήκαμε στο κέντρο της μητρόπολης, στο σταθμό του ηλεκτρικού και του μετρό στο Μοναστηράκι, σπάζοντας τα μηχανήματα έκδοσης και ακύρωσής των εισιτηρίων, βάζοντας το δικό μας λιθαράκι στο χτίσιμο αναχωμάτων ενάντια στη διαρκή υποτίμηση των ζωών μας, και στο πεδίο των μετακινήσεων." 

“αν γνωρίζεις κάποιον, στην γειτονιά σου, στην πολυκατοικία σου συμπεριφέρσου του ανάλογα” αναφέρουν χαρακτηριστικά.


Μάλιστα οι κουκουλοφόροι δίνουν και οδηγίες για την... καλή συμπεριφορά των επιβατών: “Άρνηση πληρωμής εισιτηρίου, παραχώρηση του στον συνεπιβάτη, σαμποτάζ στα ακυρωτικά μηχανήματα, φάπες στους ελεγκτές”.


Μετά και από αυτή τη δημοσίευση στην ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει συναγερμός. Πλέον εκτός των χώρων φυλάσσονται και πρόσωπα.

Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πάντως ότι οι αστυνομικοί είναι κοντά σε τρία πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται σε επιθέσεις εναντίον σταθμών.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε τους συναδέλφους μας απροστάτευτους» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ Λ. Ρενιέρης, με αφορμή τη δημοσίευση λίστας με τα ονόματα 125 ελεγκτών του μετρό σε ιστότοπο, όπου καλούνται οι πολίτες να επιτίθενται στους ελεγκτές.

Ο κ. Ρενιέρης, μιλώντας στο "Mega", ανέφερε ότι το σωματείο έχει επικοινωνήσει με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος, που όμως, όπως υποστήριξε, δηλώνει αδυναμία να "κατεβάσει" την εν λόγω ανάρτηση.


«Δεν πρόκειται για μεμονωμένο φαινόμενο, και στο παρελθόν είχαμε τραυματισμούς, προπηλακισμούς, έχουμε ανθρώπους που τους έχουν στείλει στο νοσοκομείο. Σε τέτοιες περιπτώσεις εμείς πάντα ζητούσαμε από την εταιρεία να προστατεύσει τους εργαζόμενους.

Η προηγούμενη διοίκηση δεν το έπραξε, όμως και με τη νέα διοίκηση αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Ρενιέρης.

«Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη φύλαξη από την αστυνομία» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, και εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες υπάρχει ενδεχόμενο να επαναληφθεί επίθεση, όπως προ ημερών στο Μοναστηράκι.

 

Προβλήθηκε 2372 φορές
Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.