Χωρίς την καταβολή των προνοιακών τους επιδομάτων έχουν μείνει από τον Οκτώβριο του 2015 εκατοντάδες δικαιούχοι κυρίως στους δήμους Νέας Σμύρνης και Μοσχάτου-Ταύρου, όπως καταγγέλλουν αναγνώστες στην aftodioikisi.gr και στη στήλη “Παράπονα στο Δήμαρχο”.

Πρόκειται για επιδόματα που καταβάλλονται σε άτομα με αναπηρία και άλλες κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, των οποίων τη διανομή έχουν αναλάβει οι κατά τόπους δήμοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα αφορά και άλλους δήμους του Νότιου Τομέα Αττικής όπου παλαιότερα διεκπεραίωνε τη διανομή ο δήμος Καλλιθέας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όμως, ο δήμος Καλλιθέας εφαρμόζοντας το σχετικό νόμο (4331/15) αποφάσισε από την 1η Οκτωβρίου 2015 να μεταβιβάσει την αρμοδιότητα στις υπηρεσίες των δήμων Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου-Ταύρου, Αγίου Δημητρίου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου και Γλυφάδας.

Φαίνεται όμως ότι οι υπηρεσίες των δήμων αυτών δεν είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα για την εργασία που τους μεταβιβάστηκε ενώ πολλοί επικαλούνται έλλειψη προσωπικού για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων ή ακόμη και έλλειψη των απαραίτητων λογιστικών προγραμμάτων.

Το πρόβλημα έχει μεταφερθεί σε κεντρικό επίπεδο και αναζητούνται λύσεις σε συσκέψεις που γίνονται στα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει καν εκδοθεί η απαραίτητη ΚΥΑ από την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου.
 

Προβλήθηκε 1003 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.