Χωρίς την καταβολή των προνοιακών τους επιδομάτων έχουν μείνει από τον Οκτώβριο του 2015 εκατοντάδες δικαιούχοι κυρίως στους δήμους Νέας Σμύρνης και Μοσχάτου-Ταύρου, όπως καταγγέλλουν αναγνώστες στην aftodioikisi.gr και στη στήλη “Παράπονα στο Δήμαρχο”.

Πρόκειται για επιδόματα που καταβάλλονται σε άτομα με αναπηρία και άλλες κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, των οποίων τη διανομή έχουν αναλάβει οι κατά τόπους δήμοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα αφορά και άλλους δήμους του Νότιου Τομέα Αττικής όπου παλαιότερα διεκπεραίωνε τη διανομή ο δήμος Καλλιθέας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όμως, ο δήμος Καλλιθέας εφαρμόζοντας το σχετικό νόμο (4331/15) αποφάσισε από την 1η Οκτωβρίου 2015 να μεταβιβάσει την αρμοδιότητα στις υπηρεσίες των δήμων Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου-Ταύρου, Αγίου Δημητρίου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου και Γλυφάδας.

Φαίνεται όμως ότι οι υπηρεσίες των δήμων αυτών δεν είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα για την εργασία που τους μεταβιβάστηκε ενώ πολλοί επικαλούνται έλλειψη προσωπικού για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων ή ακόμη και έλλειψη των απαραίτητων λογιστικών προγραμμάτων.

Το πρόβλημα έχει μεταφερθεί σε κεντρικό επίπεδο και αναζητούνται λύσεις σε συσκέψεις που γίνονται στα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει καν εκδοθεί η απαραίτητη ΚΥΑ από την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου.
 

Προβλήθηκε 806 φορές

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λ.Ποσειδώνος λόγω εκτέλεσης εργασιών

Λόγω εκτέλεσης εργασιών, την 17 και 18.05.2021 και κατά τις ώρες 07.00΄ έως 15.00΄, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα της Λ. Ποσειδώνος, εναλλάξ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στα τμήματά της...

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης συμμετείχε στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που διεξήχθη στο Ζάππειο Μέγαρο είχα τη τιμή να προσκληθώ και για πρώτη φορά να συμμετάσχει ο Δήμος μας στο κορυφαίο αυτό Φόρουμ.

Συνελήφθη 35χρονος δραπέτης στη Δάφνη - Εξέτιε ισόβια για ανθρωποκτονία και άλλα αδικήματα

Ενας 35χρονος αλλοδαπός δραπέτης φυλακών εντοπίστηκε και συνελήφθη, πρωινές ώρες της 5-5-2021 στη Δάφνη, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών και μετά από ενδελεχή έρευνα και συντονισμένες αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος.