Συλλογικές αποφάσεις και δράσεις χωρίς καταμερισμό αρμοδιοτήτων και ευθυνών γίνεται; Δεν γίνεται! Να μια περίπτωση πραγματικό case Study για ενδιαφερόμενους μελετητές των συλλογικών λειτουργιών!


Έντονος ο προβληματισμός στη Παράταξη : “Καθώς αποφασίζουμε και δρούμε συλλογικά, με δημοκρατικό τρόπο από την μια έχουμε όλοι συμμετοχή και ευθύνη, από την άλλη όμως αδυνατούμε να δράσουμε ακαριαία και δραστικά”!


Ιανουαρίου 21η ημέρα Πέμπτη ο Κυβερνήτης προσβάλλει και προκαλεί την ανάγκη να απαντηθεί η προσβολή.

Η πρώτη συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου είναι τέσσερεις ημέρες αργότερα. Το όργανο διαπιστώνει την ανάγκη απάντησης και αποφασίζει την επόμενη εβδομάδα, επτά ημέρες αργότερα, να συζητήσει την απάντηση που θα γραφεί από επιτροπή.


Μια εβδομάδα αργότερα, 11 ημέρες από τη διάπραξη της καταδικαστέας πράξης, επανέρχεται το θέμα με ένα πρόχειρο υπόδειγμα απάντησης το οποίο προκαλεί την ανάγκη πολυπληθών παρεμβάσεων προκειμένου να ολοκληρωθεί και να αποτελέσει ένα ισχυρό πολιτικό κείμενο.


Η συλλογική όμως δουλειά έχει προσθέσει τόσες προτάσεις και διαφορετικές διατυπώσεις που η τετράωρη συνεδρίαση δεν αρκεί να διαμορφωθεί το τελικό κείμενο.


Κάποιος κουρασμένος από τη δημοκρατική διαδικασία έχει τη φαεινή ιδέα να ανατεθεί σε κάποιον, όλο το υλικό, με τον συνοδεύοντα προβληματισμό, προκειμένου να συνταχτεί το τελικό κείμενο και να συζητηθεί στην επόμενη Συνεδρίαση. Πραγματική λύτρωση !


Μια εβδομάδα αργότερα ημέρες 18 από της τελέσεως του αδικήματος της πολιτικής προσβολής το θέμα επανέρχεται προς συζήτηση . Η κούραση είναι εμφανής. Μετά την επισήμανση τελικών παρεμβάσεων για χτένισμα του κειμένου διαμαρτυρίας εξουσιοδοτείται ένα ισότιμο και ισόβαρο μέλος να προβεί σε χτένισμα του κειμένου και να δοθεί στη δημοσιότητα .


Το περιστατικό της πολιτικής προσβολής έγινε στις 21.1.2016 ημέρα Πέμπτη. Η απάντηση δόθηκε στις 15.2.2016. Περάσανε 23 ολόκληρες ημέρες έντονων και υψηλού επιπέδου πολιτικών διεργασιών προκειμένου η Συλλογική απόφαση και δράση, να δώσει μια απάντηση!


Αυτό είναι ή δεν είναι ένα θέμα πραγματικό case Study ;

 

Το Μάτι Πίσω από την Πλάτη

22.3.2016
 

Προβλήθηκε 657 φορές