Tην ανάγκη να δοθούν επιστημονικές απαντήσεις για το ζήτημα της τοξικοεξάρτησης και όλες τις παραμέτρους που το αφορούν ήρθε να καλύψει η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 23 Μάρτη στο δημαρχείο Καισαριανής.

 

 

Η ημερίδα έγινε με πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων Καισαριανής και του ΕΣΥΝ και είχε θέμα: «Ναρκωτικά; Οχι! Ποτέ! Κανείς!». Κατά τη διάρκειά της παρόντες ήταν ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων, του θεραπευτικού προγράμματος του ΚΕΘΕΑ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ», εκπαιδευτικών συλλόγων και ΕΛΜΕ, Συλλόγων Γονέων, του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών κι άλλων φορέων της περιοχής. Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα, όπως και το βράδυ της Τετάρτης, η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει στη συλλογή υπογραφών για τη δημιουργία Κέντρου Πρόληψης στο Δήμο με μόνιμο προσωπικό.

Την εκδήλωση άνοιξε η Μαλβίνα Αραζάνη, εκ μέρους του τοπικού Παραρτήματος του ΕΣΥΝ προβάλλοντας την επιτακτική ανάγκη για παρόμοιες δράσεις στα σχολεία και όχι μόνο.

Για το ρόλο της σχολικής κοινότητας στην πρόληψη μίλησε η Μαρίνα Σαραντέα - Τσίγκα,  (δείτε εδώ) εκπαιδευτικός και πρόεδρος του ΕΣΥΝ προτείνοντας άμεσες και συγκεκριμένες δράσεις πρόληψης στις οποίες μπορούν να προχωρήσουν οι Σύλλογοι Γονέων, Ενώσεις, εκπαιδευτικοί κ.ά.

Ο Βασίλης Καλύβας (δείτε εδώ)

«Τα ναρκωτικά ως κοινωνικό φαινόμενο στην Ελλάδα της κρίσης», είναι το θέμα που ανέπτυξε ο Βασίλης Καλύβας, πρόεδρος του Παραρτήματος Καισαριανής - Βύρωνα του ΕΣΥΝ, κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην πορεία της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών, δηλαδή πως από κομμάτι ενταγμένο σε πολιτιστικό πλαίσιο, σε αρχέγονες τελετές, μετατράπηκε σε πρόβλημα τοξικοεξάρτησης από το 19ο αιώνα και μετά, επιβεβαιώνοντας ότι το πρόβλημα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ανάπτυξη του καπιταλισμού.

Ο Παναγιώτης Κατηφές (δείτε εδώ)

Ναρκωτικά - μύθοι και πραγματικότητα είναι το θέμα που ανέπτυξε ο Παναγιώτης Κατηφές, κοινωνιολόγος, γραμματέας του ΕΣΥΝ, επισημαίνοντας τη συστηματοποιημένη επαφή του ΕΣΥΝ με το Δήμο και το λαό της περιοχής τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο Π. Κατηφές απάντησε κυρίως σε ερωτήματα που έχουν τεθεί στους εκπροσώπους του ΕΣΥΝ από τους ίδιους τους μαθητές κι όπως είπε και ο ίδιος, μόνο αθώα δεν είναι τα συγκεκριμένα ερωτήματα καθώς αναπαράγονται ιδεολογήματα και ψεύδη που κυκλοφορούν μεθοδικά στο διαδίκτυο, στον Τύπο κ.α.

Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε πλούσιος διάλογος, τέθηκαν ερωτήματα και δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις γύρω από το πρόβλημα των ναρκωτικών.

 

το διαβάσαμε στο: http://www.902.gr



 

Προβλήθηκε 806 φορές