Το διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 βεβαιώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Δωδεκανήσου Θεσσαλονίκης στον Σωκράτη Π. που συνελήφθη χθες το μεσημέρι μετά από καταγγελία καθώς κυριολεκτικά έσπασε στο ξύλο το μόλις τριών μηνών κουτάβι του με αποτέλεσμα το σκυλί να πέσει σε κώμα και μερικές ώρες αργότερα να πεθάνει.

Τα ουρλιαχτά του ζώου που ακούγονταν από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα του σπιτιού του δράστη επί της οδού Κων. Οικονόμου στη Θεσσαλονίκη άκουσε μια γυναίκα η Crina Juncu – και πολλοί άλλοι που δεν έκαναν τίποτα – η οποία κάλεσε την Αστυνομία στις 10:30. Ταυτόχρονα - καθώς από την ΕΛ.ΑΣ. δεν έστελναν αστυνομικούς στο σημείο - έκανε έκκληση για βοήθεια μέσω facebook. Μάλιστα τράβηξε και βίντεο, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr, για να έχει στα χέρια αποδείξεις τις φωνές του σκύλου που ακούγονταν μέχρι το δρόμο. Όπως κατέθεσε στην Αστυνομία κάποια στιγμή ο Σωκράτης Π. βγήκε στο μπαλκόνι άρπαξε ένα αντικείμενο και συνέχισε να χτυπάει το ζώο που ούρλιαζε ενώ εργαζόμενοι στο γειτονικό σούπερ μάρκετ της είπαν ότι συστηματικά το κακοποιεί και το χτυπάει αλλά οι ίδιοι δεν έκαναν ποτέ κάτι για να τον σταματήσουν!

Στην έκκληση που έκανε η Crina Juncu ανταποκρίθηκαν δύο άνδρες οι οποίοι έσπευσαν να βοηθήσουν όμως η Αστυνομία έφτασε στο σημείο με καθυστέρηση έξι ωρών! Οι αστυνομικοί τελικά συνέλαβαν τον δράστη το μεσημέρι λίγο μετά τις 15:00 χθες ενώ με εισαγγελική διάταξη κατάφεραν να μπουν στο σπίτι και να πάρουν το κουτάβι. Το ζώο μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση από τον Γιάννη Οζούνογλου στον κτηνίατρο λίγο μετά τις 20:30.

Ο Γιώργος Μητακίδης – ένας εκ των αυτοπτών μαρτύρων – που μίλησε στο www.zoosos.gr περιέγραψε τις δραματικές ώρες που έζησαν ακούγοντας το ζώο να ουρλιάζει από το εσωτερικό του σπιτιού περιμένοντας... την Αστυνομία. Αρχικά μάλιστα οι αστυνομικοί του Α.Τ. Δωδεκανήσου όταν ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα μόλις διαπίστωσαν το υψηλό διοικητικό πρόστιμο ζητούσαν από τους αυτόπτες μάρτυρες να αποσύρουν τις κατηγορίες. Οι προτροπές τους αυτές σταμάτησαν μόλις είδαν το ζώο που ψυχορραγούσε καθώς τότε αντιλήφθηκαν το μέγεθος της βαρβαρότητας.

Ο 39χρονος δράστης μετά την σύλληψη του παραδέχτηκε ότι είχε ξυλοκοπήσει άγρια το ζώο επειδή του κατούρησε! Μάλιστα είπε ότι το έχει κάνει πολλές φορές αλλά όχι αυτή την εβδομάδα! Και ζήτησε να τον λυπηθούν και να αποσύρουν τις κατηγορίες σε βάρος του οι αυτόπτες μάρτυρες καθώς τα λεφτά είναι πολλά λεφτά… Δήλωνε μάλιστα μετανιωμένος μόλις είδε να του βεβαιώνονται τα 30.000 ευρώ.

Η καθυστέρηση στην έκδοση της εισαγγελικής διαταγής είχε ως αποτέλεσμα το ζώο να φτάσει ετοιμοθάνατο στο κτηνιατρείο του Κυριάκου Αγαθαγγελίδη και τελικά να πεθάνει τα ξημερώματα σήμερα λίγο μετά η 01:00.

Η κτηνιατρική γνωμάτευση που υπογράφει ο κ. Αγαθαγγελίδης και προσκομίστηκε σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα Δωδεκανήσουν περιγράφει τα τραύματα στο κορμί του ζώου και διαβάζοντας την μπορείτε να καταλάβετε τον άγριο βασανισμό του ο κτηνίατρος εξηγεί ότι το είχε νευρολογικές διαταραχές συμβατές με κρανιοεγκεφαλική κάκωση, πλήρη απουσία συνείδησης του σκύλου, σοβαρή υποθερμία, υπόταση και αύξηση του μυϊκού τόνου και στα τέσσερα πόδια και πιθανή κάκωση της σπονδυλικής στήλης – νωτιαίου μυελού κ.ά.

Ο κ. Αγαθαγγελίδης επισημαίνει: «Αξίζει να σημειωθεί ότι η κρανιοεγκεφαλική κάκωση στον σκύλο, σε αντίθεση με τον άνθρωπο, είναι ιδιαίτερα σπάνια λόγω της προστασίας του εγκεφάλου από την ιδιαιτερότητα της δομής των οστών του κρανίου του σκύλου και για να προκληθεί απαιτείται άσκηση εξαιρετικά μεγάλης μηχανικής βίας. Είναι προφανές ότι οι βλάβες και οι κακώσεις του σκύλου προήλθαν από θλαστικά τραύματα από αμβλύ αντικείμενο ή πρόσκρουση με μεγάλη ταχύτητα σε σκληρές επιφάνειες».

Πέραν του διοικητικού προστίμου ο δράστης που οδηγήθηκε σήμερα στο δικαστήριο αλλά του δόθηκε αναβολή θα δικαστεί στις 29 Μαρτίου στις 12:00 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Υπάρχει όμως μεγάλη πιθανότητα να αναβληθεί εξαιτίας της απεργίας των δικηγόρων. Οι ποινές που θα του επιβληθούν - όποτε γίνει η δίκη - πρέπει να γνωρίζετε ότι θα είναι εξαγοράσιμες με ή χωρίς αναστολή καθώς τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα 

Προβλήθηκε 639 φορές
Δ.ΥΠ.Α πρώην ΟΑΕΔ: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ SITE ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ-τ ΟΕΕ-τ ΟΕΚ με ανακοίνωση του αναφέρεται στην ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ 33.790,00€ ΤΗΣ Δ.ΥΠ.Α ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ SITE ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Ο καιρός την Πέμπτη 16.05.2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου πιθανόν το μεσημέρι να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.