Εξαρθρώθηκε έπειτα από πολύμηνη αστυνομική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τις αστυνομικές Αρχές της Βουλγαρίας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία ενέχεται σε εκατοντάδες υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων (τετελεσμένες και απόπειρες), σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Πρόκειται για τη σπείρα Βουλγάρων που τηλεφωνούσε σε ανυποψίαστους πολίτες και με το πρόσχημα τροχαίων ατυχημάτων ζητούσε την καταβολή χρημάτων για την αποφυγή ποινικής διαδικασίας σε βάρος των συγγενικών τους προσώπων.

 Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 25 άτομα (15 μέλη και 10 απλοί συνεργοί, εκ των οποίων 22 αλλοδαποί και 3 ημεδαποί), συμπεριλαμβανομένων και των δύο εγκεφάλων της οργάνωσης ηλικίας 27 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και απάτης σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει η ΕΛ.ΑΣ. οι απατεώνες παριστάνοντας άλλοτε τους αστυνομικούς, και άλλοτε τους γιατρούς ή δικηγόρους τηλεφωνούσαν και προσέγγιζαν – συνήθως- ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι θα παρείχαν βοήθεια στα παιδιά τους, που υποτίθεται είχαν προκαλέσει τροχαία ατυχήματα με σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμα και θάνατο ανθρώπων!

Με αυτόν τον τρόπο, και καταλαμβάνοντας εξ’ απίνης τα θύματά τους, αφού τηλεφωνούσαν μες στη νύχτα, τούς αποσπούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα ή τιμαλφή με τη «συμφωνία» ότι θα μεσολαβούσαν για να μην κινηθούν περαιτέρω διαδικασίες και τα παιδιά τους να αποφύγουν τη σύλληψη.

Τα ποσά που ζητούσαν έφταναν μέχρι και τις 20.000 ευρώ. To εντυπωσιακό είναι πως οι δράστες σε πολλές περιπτώσεις είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις από το περιβάλλον των θυμάτων τους, με αποτέλεσμα να γίνονται πιστευτοί. 

 

το διαβάσαμε στο: alfavita.gr

Προβλήθηκε 988 φορές
Αποφυλακίζεται με βούλευμα ο Νίκος Μιχαλολιάκος - Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν

Το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας αποφάσισε με βούλευμά του την αποφυλάκιση με όρους του Νίκου Μιχαλολιάκου, του άλλοτε ηγέτη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής

Ο καιρός την Πέμπτη 2 Μαϊου 2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. - Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.