Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή των Νοτίων προαστίων.

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 23-3-2016 στο Παλαιό Φάληρο, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, τρείς (3) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 28, 30 και 39 ετών, μέλη της σπείρας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες προ τριμήνου είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στα Νότια Προάστια. Συγκεκριμένα, εντόπιζαν οικίες και εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων, παραβίαζαν τις θύρες τους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και ηλεκτρικές συσκευές από το εσωτερικό τους.

Επιπλέον, προς επίτευξη του σκοπού τους καθώς και για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους, χρησιμοποιούσαν μισθωμένα αυτοκίνητα.

Στην κατοχή τους, στο αυτοκίνητο και στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πλήθος κοσμημάτων και τιμαλφών
Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων
Δύο (2) tablet
Ένας (1) φορητός υπολογιστής
Το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί είκοσι (20) περιπτώσεις κλοπών από οικίες στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων, ενώ το οικονομικό όφελος από την παράνομη δραστηριότητα υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των -80.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή. 

Προβλήθηκε 802 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.