Όμορφη Καισαριανή ...όμορφη γειτονιά

Στα πέριξ 29 Μαρτίου 2016

Κυκλοφορεί το 2ο βιβλίο - λεύκωμα με τίτλο "'Ομορφη Καισαριανή ...όμορφη γειτονιά" .

Το καλαίσθητο αυτό βιβλίο-λεύκωμα είναι μια πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.


Μέσα από τις σελίδες του ξεδιπλώνεται η καθημερινότητα των απλών ανθρώπων της Καισαριανής, που ξεριζωμένοι από την αγαπημένη τους Μικρασία ξεκίνησαν μια καινούργια ζωή μέσα σε αντίξοες συνθήκες.


Η παιδική ζωή, τα επαγγέλματα, οι καθημερινοί άνθρωποι του μόχθου και της γειτονιάς και κάθε τι «μικρό κι ασήμαντο» παίρνει άλλη διάσταση, ή για να το πω σωστότερα, παίρνει την πραγματική του διάσταση, αυτή που μόνο περνώντας τα χρόνια ανακαλύπτουμε.


Οι μικρές ιστορίες και τα κείμενα που συνοδεύουν τις φωτογραφίες είναι μικρά διαμαντάκια γραμμένα από τη Σοφία με ευαισθησία και αγάπη, αυτό φαίνεται στην κάθε πρόταση, στην κάθε λέξη που σε συνεπαίρνει και χωρίς να το καταλάβεις σε ταξιδεύει.

Ποιός μπορεί να το διαβάσει χωρίς να κλάψει από νοσταλγία; Ποιος μπορεί να φτάσει στην τελευταία σελίδα χωρίς να θέλει κι άλλο;


Το προλογίζουν η κ.Νίνα Διακοβασίλη (πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO) & ο κ. Δημήτρης Παντέλας (Δημοσιογράφος - Δίκτυο Μικρασιάτης).

Ζητήστε το στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας ή στο τηλ. 6908639130 

Προβλήθηκε 1612 φορές

Μαύρη μέρα στον Δήμο Αγίου Δημητρίου: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 57χρονος υπάλληλος καθαριότητας ενώ πήγαινε στη δουλειά του

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 3:00 τα ξημερώματα. Ο άτυχος εργαζόμενος, Ηλίας Πιερράτος, κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του επί της οδού Αττάλου.

Σοκ στην Καλλιθέα: Παρέσυραν τρανς γυναίκα με αυτοκίνητο και την περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό - Τέσσερις συλλήψεις

Στη σύλληψη τεσσάρων νεαρών προχώρησαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, για την άγρια, ρατσιστική επίθεση σε βάρος διεμφυλικής γυναίκας στην Καλλιθέα.

Χειροπέδες σε δύο νεαρούς διαρήκτες που πιάστηκαν στα πράσα σε μπαλκόνι διαμερίσματος, στο Ελληνικό

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο νεαροί ημεδαποί ηλικίας 19 και 20 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαΐου στο Ελληνικό, την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν διαμέρισμα.

Έντονη μυρωδιά αερίου στα νότια προάστια: Εκκενώθηκαν επιχειρήσεις και σχολεία - Οσμή και σε άλλες περιοχές

Δεν έχει βρεθεί η πηγή του προβλήματος σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία - Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος και συνεργεία της ΔΕΣΦΑ ερευνούν τα αίτια