Τον έντονο προβληματισμό τους εκφράζουν οι Έλληνες ηθοποιοί -και όχι μόνο ηθοποιοί- σχετικά με τις ανακοινώσεις του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Γιαν Φαμπρ για τη συγκρότηση του φετινού προγράμματος.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στις 29 Μαρτίου, ο Γιαν Φαμπρ ανακοίνωσε πως το φετινό Φεστιβάλ θα είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στον πολιτισμό της χώρας του, το Βέλγιο, καθώς όπως παραδέχτηκε ο ίδιος δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο να εξετάσει τις ελληνικές προτάσεις.

Μετά από πρωτοβουλία πολλών ηθοποιών, οργανώνεται ανοικτό κάλεσμα την Παρασκευή 1η Απριλίου στις 13.00 στο θέατρο Σφενδόνη (Μακρή 4, Μακρυγιάννη), προκειμένου να ακουστούν απόψεις και να αναζητηθεί ένας κοινός τρόπος αντίδρασης.

Οι αντιδράσεις ηθοποιών και σκηνοθετών είναι έντονες, καθώς θεωρείται ότι η επιλογή του Φαμπρ να αφιερώσει την εφετινή διοργάνωση στο Βέλγιο είναι από «ναρκισσιστική» έως «αποικιοκρατική».

Ότι ο ιστορικός θεσμός αποδυναμώνεται και οι Έλληνες καλλιτέχνες περιθωριοποιούνται.

«Οι γνώσεις μου από τη σύγχρονη ελληνική καλλιτεχνική σκηνή είναι ανεπαρκείς. Θέλω να προσελκύσουμε νέες ιδέες. Για το πρώτο έτος της θητείας μου και επειδή δεν είχα χρόνο από την ώρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, αποφάσισα με την ομάδα μου να ασχοληθούμε με το Βέλγιο και σιγά σιγά να χτίσουμε μαζί, χρόνο με τον χρόνο, το περιεχόμενο και τη κατεύθυνση του Ελληνικού Φεστιβάλ, του οποίου δηλώνω επιμελητής» είπε στην πρώτη γνωριμία του με τους Έλληνες δημοσιογράφους.

Ο μεγάλος Διευθυντής Γιαν Φαμπρ

Ο 55χρονος Φαμπρ, η δημιουργικότητα του οποίου εκτείνεται στα πεδία της ζωγραφικής, της γλυπτικής, του θεάτρου αλλά και της χορογραφίας, έχει δηλώσει πως είναι άθεος, ενώ αίσθηση είχε προκαλέσει όταν, για τις ανάγκες μιας έκθεσης, είχε φιλοτεχνήσει έργα από το αίμα και το σπέρμα του!

Ο Φαμπρ μετονόμασε το «Ελληνικό Φεστιβάλ» σε Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, αφαιρώντας τη λέξη «Ελληνικό» από τον τίτλο - για προφανείς λόγους...

Φρίκη! βασανισμός γατών σε παράσταση του διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ!

δείτε εδώ το video με τις γάτες

Οπως έχει αποκαλύψει η «κυριακάτικη δημοκρατία» (21/02/2016), ο Φαμπρ έχει εγγράψει στο μητρώο του μια σαδιστική ενέργεια απερίγραπτης βαρβαρότητας:

Το 2012 συνεργάτες του, ως «ατραξιόν» ενός θεατρικού που ανέβαζε ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, πετούσαν γάτες ψηλά στον αέρα, ώστε οι θεατές του έργου να ακούν τις φωνές των βασανισμένων τετραπόδων!* Αυτό είχε προκαλέσει σάλο στο Βέλγιο και ο Φαμπρ, που είχε τρομάξει από τις αντιδράσεις των φυσιολογικών συμπολιτών του, ετέθη υπό αστυνομική προστασία.

Έτσι λοιπόν ο Φαμπρ, προκαλώντας ξεδιάντροπα το δημόσιο αίσθημα, αφενός δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τα της χώρας μας, γελοιοποιώντας τον υπουργό που τον «έχρισε» επικεφαλής του σημαντικότερου ελληνικού καλλιτεχνικού θεσμού, και αφετέρου υποσχέθηκε να κάνει το φεστιβάλ μας κάτι σαν τους «Κόκκινους Διαβόλους», την ποδοσφαιρική Εθνική ομάδα του Βελγίου, η οποία είναι «πολυπολιτισμική», λέγοντας ότι την πρώτη χρονιά το φεστιβάλ μας θα αφιερωθεί στο... Βέλγιο, προβάλλοντας έργα Βέλγων καλλιτεχνών αλλά και δικά του!

Και, από την άλλη, κάποιος πρέπει να πει σε αυτόν τον κύριο ότι ο ελληνικός πολιτισμός δεν θα... αναδειχθεί υποβιβαζόμενος σε απομίμηση της ποδοσφαιρικής εθνικής ομάδας μιας μικρής χώρας. Και δεν βρέθηκε μια πολιτική δύναμη να καυτηριάσει τούτες τις αθλιότητες!

Αυτή η διαταραγμένη και σαδιστική προσωπικότητα ανέλαβε από τον Μπαλτά να διευθύνει τον θεσμό που διαχειρίζεται, μεταξύ άλλων, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και το Ηρώδειο! 

το video  και το κείμενο για τις γάτες το διαβάσαμε στο: www.dimokratianews.gr

Προβλήθηκε 1218 φορές
Δ.ΥΠ.Α πρώην ΟΑΕΔ: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ SITE ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ-τ ΟΕΕ-τ ΟΕΚ με ανακοίνωση του αναφέρεται στην ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ 33.790,00€ ΤΗΣ Δ.ΥΠ.Α ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ SITE ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Ο καιρός την Πέμπτη 16.05.2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου πιθανόν το μεσημέρι να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.