Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ηλιούπολης.

Με πρωτοβουλία της Κας Μαρίας Κουρή που είναι επικεφαλής της Επιτροπής Ισότητας των δύο Φύλων του Δήμου Ηλιούπολης συγκάλεσε την Επιτροπή σε αλλεπάλληλες και ιδιαίτερα κοπιώδεις συνεδριάσεις.

Κατέληξε λοιπόν η Επιτροπή Ισότητας στην οργάνωση μιας όμορφης εκδήλωσης για το σύγχρονο θέμα το Προσφυγικό.

Κύριο πρόβλημα της Επιτροπής ήταν η εξεύρεση ειδικών ομιλητων που γνωρίζουν το θέμα και θα μπορούσαν να φωτίσουν τους προσερχόμενους .

Δεύτερο θέμα που απασχόλησε την Επιτροπή Ισότητας  ήταν η ισομερής, τουλάχιστον, μεταξύ ανδρών και γυναικών παρουσία ομιλητών .

Τρίτο πρόβλημα , προς αντιμετώπιση, ήταν ο διαθέσιμος χρόνος και η εξ αυτού ανάγκη μέγιστης αξιοποίησης του. Ήδη είχε χαθεί αρκετός χρόνος στις ατέρμονες και καθ όλλα δημοκρατικές διαδικασίες.


Αποφασίστηκε λοιπόν :

-Να επισπευσθεί η διαδικασία και να αναζητηθούν ομιλητές από κομματικούς μηχανισμούς που έχουν μεγάλη ανάγκη προβολής προσωπικά και κομματικά . Αυτοί ανταποκρίνονται άμεσα. Για να διασφαλισθεί μάλιστα και μια σχετικά ενιαία γραμμή των ομιλητών αποφασίστηκε με δημοκρατικότατες διαδικασίες οι ομιλητές να προδιαγράφουν και μια κοινή πολιτική και γιατί όχι και προοπτική πολιτικής συνεργασίας.

Με ομόφωνη απόφαση λοιπόν επελέγησαν οι κ.κ. Κουμουτσάκος και Ανδρουλάκης ως ομιλητές και το θέμα των ομιλητών έκλεισε!

-Ενθουσιασμένα τα μέλη της Επιτροπής Ισότητας για την εμπνευσμένη, καθολική και ενθουσιώδη κατάληξη-απόφασή τους στα εν λόγω πρόσωπα και αφού η απόφαση επικυρώθηκε και με τη σχετική ψηφοφορία , υπήρξε ένας κάποιος προβληματισμός για την απουσία ομιλητού θηλυκού φύλου! Και που να πάρει η ευχή ως οργανωτικός φορέας της εκδήλωσης με τόσες αλλεπάλληλες συνεδριάσεις ήταν η Επιτροπή Ισότητας των δύο Φύλων στην οποία την συντριπτική πλειονοψηφία κατέχουν οι γυναίκες;

Τι να κάνουμε ; Τι κάνουμε; Για να απαλυνθεί κάπως το θέμα που ήθελε προκύψει; Η ιδέα ήρθε ως από μηχανής Θεός!!

Να γίνει το θέμα θηλυκό :«Γυναικεία κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη στους πρόσφυγες»! Άλλωστε οι άνδρες είναι καλύτεροι να αναδείξουν το θέμα όταν μάλιστα ψάχνουν για ψήφους και προσπαθούν να διεισδύσουν στο Γυναικείο Κοινό! Επί πλέον στην εκδήλωση θα βραβεύσομε τις γυναίκες που διετέλεσαν Δημοτικοί Σύμβουλοι της Ηλιούπολης.

Ζήτω! Ζήτω! Αναφώνησαν εν χορώ τα μέλη της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου μας, όπως προκύπτει από τα σχετικά πρακτικά !

-Με τούτα και με τα άλλα όμως ξοδεύτηκε πολύς χρόνος και πολλά θέματα έμεναν αδιευκρίνιστα . Τη κατάσταση όμως έσωσε η αποφασιστικότητα της Επικεφαλής της Επιτροπής Ισότητας.

Πήρε το θέμα στις πλάτες της και νάσου η εκδήλωση στο «Δημήτρης Κιντής» ! Για ποια Δημοκρατική λειτουργία μιλάτε . Επίφαση Δημοκρατίας δεν έχομε σε όλα ;

Από και ως που η εκδήλωση για το προσφυγικό απαιτείται να είναι αποτέλεσμα λειτουργίας ενός Δημοκρατικού οργάνου όπως είναι η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου;

Επίφαση Δημοκρατικότητας χρειάζεται και αυτή υπήρξε και μάλιστα σε βαθμό πέραν του δέοντος. Πως μπορείτε να διαπιστώσετε την επίφαση Δημοκρατικότητας ;

- Οι ομιλητές είναι ή δεν είναι εκλεγμένοι συνταγματικώς καλυπτομένων κομμάτων;

- Η χορωδία είναι ή δεν είναι μια λαϊκή χορωδία ενός Δήμου κατατασσόμενου εξ Ευωνύμων του φάσματος Αριστερά- Δεξιά;

- Η έστω και εκ του προχείρου και βεβιασμένη βράβευση εκλεγμένων, κατά το παρελθόν, γυναικών Δημοτικών Συμβούλων δεν είναι μια δημοκρατική ενέργεια;

- Τώρα, αν δεν έχει συσταθεί και λειτουργήσει η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ηλιούπολης τόσο το χειρότερο για την Επιτροπή Ισότητας!!!

- Η αΙγίδα του Δήμου δεν είναι άσκηση Δημοκρατικού Δικαιώματος; Νάσου λοιπόν και η γίδα του Δήμου μεθ ενός σύντομου προλόγου του ιδίου του κ. Δημάρχου!

Τώρα, όσον αφορά την οργάνωση μιας προσωπικής φιέστας της Κας Κουρή κανένας δεν μπορεί να της προσάψει κάτι!

Απλά δεν της πάνε οι συλλογικές διαδικασίες, είναι περισσότερο υπέρ της ευελιξίας της ατομικής πρωτοβουλίας και δράσης!

Τώρα κάποιες δαπάνες που προκλήθηκαν είναι ατομική ευθύνη της Κας Κουρή και δεν τίθεται θέμα!

Άλλωστε ο Δήμος πως θα αποκτήσει την Αιγίδα; Δεν πρέπει να πληρώσει κάτι;

Τα πράγματα έπρεπε να γίνουν κάπως έτσι ή έτσι; Μπερδεμένα φαίνονται ε; Α μπά !!


Το Μάτι πίσω από την Πλάτη

2.4.2016
 

Προβλήθηκε 822 φορές