Πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 31 Μάρτη, ημι-πανηγυρική, κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Ηλιούπολης, Αργυρούπολης - Ελληνικού και Αλίμου.

Θέμα η πανηγυρική δικαίωση του Δημοσίου και δικαστική επιβεβαίωση της ιδιοκτησίας του, επί των ακινήτων που απέμειναν από την καταπατητική μανία των Κληρονόμων Νάστου.

Η συνεδρίαση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ηλιούπολης, ημέρα Πέμπτη, εργάσιμη ημέρα στις 03:30 το μεσημέρι. Ο διαθέσιμος χρόνος της εκδήλωσης είχε χρονικό ορίζοντα περιορισμένο, γιατί στις 05 :30 μ.μ. είχε συγκληθεί τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης.

Τόσο από την ημέρα και την ώρα που ορίσθηκε η εκδήλωση αλλά και το «καπάκι» Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης μόνο ως πρόθεση «ξεπετάγματος» του θέματος μπορεί να εκληφθεί!

Κάθε άλλη προβαλλόμενη δικαιολογία περί του αντιθέτου μόνο ως ρηχή και άτοπος δικαιολογία μπορεί να ερμηνευτεί!!

Επί σκηνής του Δημοτικού θεάτρου της Ηλιούπολης λοιπόν, οι τρεις Πρόεδροι των αντίστοιχων Δημοτικών Συμβουλίων και οι αντίστοιχοι Δήμαρχοι κ.κ. Βασίλης Βαλασόπουλος Δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιάννης Κωσταντατος Δήμαρχος Αργυρούπολης –Ελληνικού και Ανδρέας Κονδύλης Δήμαρχος Αλίμου.

Από κάτω, στις 250 και πλέον θέσεις του θεάτρου, 75 παρόντες εν συνόλω Πολίτες, συμπληρώνανε τη μελαγχολική και αγχωμένη πανηγυρική, κατά την δηλωμένη πρόθεση, εκδήλωση.

Μεταξύ των 75 παρόντων κυριαρχούσαν μέλη Δημοτικών Συμβουλίων (συνολικά είναι κάπου 120 άντε να ήταν κάπου 30) , παλαιοί Δημοτικοί Σύμβουλοι κυρίως της Ηλιούπολης, Πρώην Δήμαρχοι των τριών Δήμων, ελάχιστοι υπηρεσιακοί παράγοντες κυρίως Δικηγόροι και κάποιοι λίγοι Πολίτες.

Ανάμεσα στους θεατές δύο ευγενικές φυσιογνωμίες γυναικών που αξίζουν σεβασμού και ιδιαίτερη αναφορά :
Η Κα Γεωργία Κιντή, σύζυγος του αειμνήστου Δημάρχου Δημήτρη Κιντή και η Κα Μαρία Μανθά σύζυγος του επίσης αειμνήστου Βασίλη Μανθά.

Μεταξύ των παρόντων και ένας ιστορικός Δήμαρχος της Αργυρούπολης ο κ. Δημήτρης Ευσταθιάδης .

Από τους πρώην Δημάρχους, παρόντες ήταν οι κ.κ. Γιάννης Αναγνώστου και Θόδωρος Γεωργάκης της Ηλιούπολης και Χρήστος Γκορτζίδης του πρώην Δήμου Ελληνικού και του εν συνεχεία Δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού.

Η εκδήλωση έμοιαζε να έχει στηθεί στο πόδι, γεγονός που οδήγησε στην περιορισμένη συμμετοχή Πολιτών ακόμα και Δημοτικών Συμβούλων. Ήταν εμφανές το άγχος του Προέδρου να κλείσει τη πανηγυρική αυτή εκδήλωση επικαλούμενος την εν συνεχεία συνεδρίαση τακτικού Δημοτικού Συμβουλίου της Ηλιούπολης, ως τυχαίας σύμπτωσης. Σ αυτό, διευκόλυναν τα μέγιστα και οι πρόωρες αποχωρήσεις των Δημάρχων Αργυρούπολης και Αλίμου!

Βέβαια, το εύλογο ερώτημα που μπορεί να δημιουργηθεί σε κάποιον είναι, τι άλλο θα μπορούσε να λεχθεί, που η «αγχωμένη χρονικά» διαδικασία δεν επέτρεψε να ειπωθεί;

Η μορφή της οργάνωσης μιας εκδήλωσης ορίζεται όχι μόνο από το θέμα αλλά κυρίως από τις στοχεύσεις που επιδιώκει να πετύχει δια της εκδήλωσης. Και εδώ ο στόχος ήταν άντε να τελειώνουμε!!

Όπως ξετυλίχθηκε η εκδήλωση, είχαμε να κάνομε με μια στοχευμένη διανομή-κατανομή της επιτυχίας! Δια της εκδήλωσης λοιπόν «διαμελίσανε την επιτυχία και επί των πτυχών της έβαλον κλήρον»! Αυτή ήταν η στόχευση! That’s all που λέγαμε και στο χωριό μου! Ο μεγάλος κίνδυνος, η επιτυχία να γίνει δέσμευση και παρακαταθήκη για το μέλλον και για άλλα και για μεγαλύτερα θέματα, αποφεύχθηκε επιτυχώς!

Ακούστηκαν λοιπόν αγωνιστικές κορώνες για μεγάλη Νίκη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την, ούτε λίγο ούτε πολύ, παροιμιώδη ενότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για το μέχρι αυτοθυσίας αγωνιστικό πνεύμα των Αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!

Πρώτη παρατήρηση: Η ευτυχής κατάληξη των ενωτικών δικαστικών αγώνων με την δικαίωση του Ελληνικού Δημοσίου και την απόρριψη των διεκδικήσεων των καταπατητών Νασταίων δεν στάθηκε αναγκαίο,  έστω ευγενικά αναγκαίο, να εκφρασθεί μια ΕΝΟΤΗΤΑ με την παρουσία του Δημοσίου δια των προσώπων που συμβάλλανε σημαντικά στην ευτυχή εξέλιξη της υπόθεσης.

Η επισήμανση της απουσίας εκπροσώπων του Δημοσίου προκάλεσε αμηχανία στον κ. Βαλασόπουλο όταν αναφέρθηκε από τον κ. Προυσανίδη Δικηγόρο της υπόθεσης από την μεριά του Δήμου Αργυρούπολης Ελληνικού ο οποίος αναζητούσε ματαίως κάποιον να αποδώσει τη δέουσα αναφορά.

Δεύτερη παρατήρηση: Η μη πρόσκληση των εκπροσώπων του Δημοσίου «επέτρεψε» την οικειοποίηση της επιτυχίας, καθ ολοκληρίαν, από του Δημοτικούς Άρχοντες, άγρυπνους φρουρούς της Δημόσιας Περιουσίας. Οι αγώνες για την προστασία της Δημόσιας περιουσίας, κατά του ομιλητές, δεν έγινε μόνο κατά των καταπατητών αλλά και για το ξύπνημα του μακαρίως κοιμωμένου Δημοσίου, που χωρίς την εγρήγορση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα είχε χαθεί η υπόθεση!

Τρίτη παρατήρηση: Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να αποδοθεί σ αυτόν τον άθλιο διαγκωνισμό των Αυτοδιοικητικών Αρχόντων οι οποίοι στη προσπάθειά τους να αποδείξουν τη δική τους πληρότητα και ακεραιότητα, φορτώνουν όλα τα κακά στην Κεντρική Εξουσία. Μια παράλληλη εφαρμογή του «για όλα φταίνε τα 400 χρόνια σκλαβιάς».

Ακούστηκαν λοιπόν αρκετά αγωνιστικά και ηρωικά και για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ακόμα και προσωπικά, των τριών εν ενεργεία Δημάρχων. Αναφέρθηκαν και άλλες περιπτώσεις όπως της Αιξωνής, της Πετρούπολης (Μητρόπολη φθιώτιδος) , του Γαλατσίου (Βεϊκος) κ.λ.π.! Δεν ακούστηκε όμως τίποτα για το μεγάλο σκάνδαλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης! Την στάση της Αυτοδιοίκησης για την τύχη του Ελληνικού! Με παρόντες και τους τρεις «καθ ύλην» αρμόδιους Δημάρχους!

Τέταρτη παρατήρηση: Με παρόντες τους τρείς συγκεκριμένους Δημάρχους καμιά αναφορά ούτε από τους Δημάρχους αλλά ούτε και από κανέναν άλλο ομιλητή δεν έγινε αναφορά ή σύνδεση, του ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη προστασία της Δημόσιας Περιουσίας του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού! Τσιμουδιά ! Άκρα του τάφου σιωπή!

Η υποκρισία σε όλη της την μεγαλοπρέπεια!!

Πέμπτη παρατήρηση: Ο αείμνηστος Δημήτρης Κιντής και ο ακμαιότατος ζωή να έχει κ. Δημήτρης Ευσταθιάδης «φορτώσανε βαριά» το θέμα των Νάστων με το αναγκαίο φορτίο της Λαϊκής Συμμετοχής και ήταν αυτό ακριβώς που μας έφερε στην εκδήλωση διανομής της συγκεκριμένης επιτυχίας.

Γι αυτό η βιασύνη να ξεμπερδεύομε και να κλείσει το θέμα εδώ. Γι αυτό και η εσπευσμένη αποχώρηση των Δημάρχων Αργυρούπολης και Αλίμου! Να μην συνδεθεί η εκδήλωση με το Ελληνικό, όπου η αγωνιστικότητά των τριών βρίσκει το μπόϊ της και έρχεται στα «κιλά» τους !!

Έκτη παρατήρηση: Η αγωνιώδης προσπάθεια της Κας Τσατσούλη να εξαρθεί η Ιδεολογική ταυτότητα του αείμνηστου Δημήτρη Κιντή ως Κομμουνιστή Δημάρχου. Πρέπει να σημειωθεί πως ο δικαστικός δρόμος του αγώνα που επέλεξε ο αείμνηστος Δημήτρης Κιντής, ήταν ένας καθαρά αστικός δρόμος.

Μάλιστα η ευτυχής, για το Δημόσιο και τους Δήμους, κατάληξη του Αστικού Αγώνα που επέλεξε ο Δημήτρης Κιντής ως Δήμαρχος αλλά και ως διακεκριμένος Δικηγόρος επιβεβαιώνει την δυνατότητα να ακολουθούνται και σε Αστικές συνθήκες, αγωνιστικές διαδικασίες με ευτυχή κατάληξη! Η υπόθεση του Κομμουνισμού σε άλλα επίπεδα μετριέται, δοκιμάζεται και κρίνεται, κατά την ταπεινή μου γνώμη!

Βέβαια είμαι «ελάχιστος» και ακατάλληλος να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω για την ιδεολογική ταυτότητα του αείμνηστου Δημήτρη Κιντή. Άλλοι, από το ευρύ το φάσμα των Αυτοδιοικητικών επιγόνων του Δημήτρη Κιντή , είναι αρμοδιότεροι και καταλληλότεροι να μιλήσουν γι αυτό!

Εγώ τολμώ να πω, πως στη συγκεκριμένη εκδήλωση, του Δημήτρη Κιντή παρόντος, η στόχευση της εκδήλωσης θα ήταν η Τύχη του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού!

Αυτό δεν έγινε την Πέμπτη 31 Μάρτη 2016!


Γιώργος Μπαλτάς

5.4.2016
 

Προβλήθηκε 924 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...