Στην διαδημοτική συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων για τη Δημόσια περιουσία διατυπώθηκε κατά τον πιο έντονο , αγωνιστικό τρόπο η απαίτηση να δοθούν άμεσα παραχωρητήρια των οικοπέδων στους Δήμους.

Το αίτημα των Δημάρχων συνοδευότανε και από τη σχετική διακήρυξη περί ικανότητας των Δήμων να αξιοποιήσουν κατά τον καλύτερο, για τους Δημότες τρόπο.

Το Ηλιούπολη για όλους (www.ilioupoligiaolous.gr) εκτιμώντας ως ιδιαίτερα σοβαρή την διακήρυξη περί αποτελεσματικότητας των Δήμων, φέρνει στη δημοσιότητα μερικά τρανταχτά παραδείγματα περί της « ικανότητας» των Δήμων και δη του Δήμου Ηλιούπολης.

Στην συμβολή Λουκίδου και Ηρώς Κωνσταντοπούλου, στη γωνία των πολυκλαδικών έχει χτιστεί ένα πολυχώρος – θέατρο για τις ανάγκες και όχι μόνο, του συγκροτήματος των πολυκλαδικών.

Τα πολυκλαδικά αποτύχανε – εγκαταλειφθήκανε και όπως είναι φυσικό από τις πρώτες πτέρυγες που εγκαταλειφθήκανε ήταν και ο πολυχώρος αυτός. Πριν αρκετά χρόνια είχε διατεθεί στα ΠΕΚ τα οποία όμως περιοριστήκανε στην πλησιέστερη σειρά αιθουσών που αποδειχθήκανε περισσότερο λειτουργικές. Επί πλέον τα ΠΕΚ έχουν περιορισμένες , χρονικά, ανάγκες εύκολα προγραμματιζόμενες!

Ο χώρος αυτός λοιπόν μένει κενός, κλειστός και εγκαταλειμμένος στη φθορά του χρόνου.

Στη φωτογραφία άποψη του χώρου όπως φαίνεται από έξω.

Δυστυχώς η φωτογραφία είναι πρόχειρα τραβηγμένη και δεν αποδίδει την πλήρη εγκατάλειψη του κτιρίου, ξεκινώντας από τον εξωτερικό χώρο.

Οι Πόρτες έχουν σκουριάσει και η κατάστασή τους επιδεινώνεται με γρήγορους ρυθμούς διότι χρησιμοποιούνται και ως ελεύθερα ουρητήρια !

Μια επίσκεψη θα σας πείσει!

Άποψη της παράπλευρης εισόδου του κτιρίου.

Ανάμεσα από τις ρωγμές των τσιμέντων στις σκάλες φυτρώσανε συκιές , κουτσουπιές και άλλα φυτά που επιδεινώνουν τη φθορά και κυρίως την στατική κατάσταση των κτιρίων! Η εικόνα της «αξιοποίησης» σε πλήρη απόδοση!

Μια ματιά στο εσωτερικό του κτιρίου φανερώνει την πλήρη εγκατάλειψη του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ αυτού ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ, που οι προδιαγραφές του επιτρέπουν να στεγάσει πλήθος εκδηλώσεων.

Η μοίρα του όμως έμελλε να καταλήξει να σαπίζει « αψευδής» μάρτυρας της ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ της Αυτοδιοίκησης να προστατεύσει και κυρίως να αξιοποιήσει την Δημόσια Περιουσία!

Δυστυχώς οι ταγμένοι Αυτοδιοικητικοί φύλακες εκτός από υψηλές διακηρύξεις αδυνατούν να δώσουν ζωή σε έργα που υπάρχουν, σε έργα που ξοδευτήκανε εκατομμύρια των εκατομμυρίων !

Μια βόλτα στο συγκρότημα των Πολυκλαδικών θα σας πείσει!

Αν μάλιστα , ο Δήμος μπορούσε να ανοίξει κάπως το χώρο έστω για τους Δημοτικούς Συμβούλους ή να συγκαλέσει μια σύσκεψη επί τόπου θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

«Τρυπώνοντας» στον πρότυπο πολιτιστικό χώρο βρίσκεσαι μπροστά σε ένα θέαμα που σε πιάνει η ψυχή σου.

Λόγω εγκατάλειψης και πιθανώς και κακής κατασκευής οι σταλαγματιές της βροχής από την εγκαταλειμμένη σκεπή πέφτουν σε μια πρόχειρη σκεπή με από τεντωμένο πλαστικό για να προστατευτούν πρόχειρα αποθηκευμένα- πεταμένα έπιπλα και υλικά που είναι από κάτω.

Θαυμάστε εικόνα προχωρημένης σύγχρονης Αυτοδιοικητικής αξιοποίησης!

Αυτό που γυαλίζει είναι το πλαστικό που έχει τοποθετηθεί ως πατέντα!  Εκατομμύρια Ευρώ πεταμένα!

Που είναι ο κ. Δήμαρχος; Που είναι η «Πρώτα η Ηλιούπολη;

Που είναι ο κ. Κοκoτίνης; Που είναι η «Ηλίου Πόλις –Ανθρώπινη Πόλη;

Που είναι ο κ. Αναγνώστου; Που είναι η «Νέα Δημοτική Κίνηση»;

Που είναι η Κα Τσατσούλη; Που είναι η «Λαϊκή Συσπείρωση»;

Που είναι ο κ. Πανταζόπουλος; Που είναι το «Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα Ηλιούπολης»;

Που είναι ο κ. Ευσταθίου; Που είναι η «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά»;

Που είναι η Κα Πίκουλα; Που η «Ηλιούπολη Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών»;

Που είναι ο κ. Σόφης ; Που η «Αριστερή Πρωτοβουλία Δημοτική Κίνηση Ηλιούπολης»;

Που είναι οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων που στεγάζονται στο πολυκλαδικό συγκρότημα ;

Ο χώρος αυτός με λίγα χρήματα μπορούσε να γίνει πρότυπος χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί!

Κυρίως όμως θα μπορούσε να γίνει ζωντανό παράδειγμα των δυνατοτήτων της Αυτοδιοίκησης για την αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας.

Θα περιμένουμε το ενδιαφέρον του Δημοτικού Συμβουλίου!

 

 

  Το Μάτι πίσω από την Πλάτη

6.4.2016

 

Προβλήθηκε 1532 φορές