Ιταμή πρόκληση θεωρούμε την εγκατάσταση απέναντι από τον Ναό της Αγίας Μαρίνης και σε άλλα σημεία της ενορίας, κάδων συλλογής ενδυμάτων και υποδημάτων από ιδιωτική εταιρεία ανακύκλωσης, η οποία έκανε σύμβαση με τον Δήμο Ηλιούπολης.

Το σύνθημα «Δίνετε τρόφιμα ανακυκλώνοντας ρούχα!» που ο Δήμος επέλεξε για να προβάλει το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εναλλακτικής Διαχείρισης ενδυμάτων και υποδημάτων» είναι αξιοπρόσεκτο. Η εταιρεία θα δίνει μηνιαίως τρόφιμα στο Δήμο και στην παρουσίαση της καταγράφει ότι έχει ρούχα για έκτακτες Φιλανθρωπίες αλλά και για άπορα άτομα στο δήμο.

Και φυσικά ακολουθεί το κέρδος της εταιρείας, αφού «Το μεγαλύτερο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση. Μέρος του υλικού, τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού». Δηλαδή αγορές του Τρίτου κόσμου αλλά και καταστήματα «δεύτερου χεριού» θα είναι οι αποδέκτες των ρούχων και επιχειρήσεις στρωματοποιίας, μονώσεων και καθαρισμού θα αγοράζουν αυτά που δεν μπορούν να πουληθούν.

Άξιο και ευλογημένο να μην πετάμε τίποτα αλλά ανανυκλώνοντας να το επαναχρησιμοποιούμε, όμως αναρωτιόμαστε ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του δεν γνωρίζουν ότι τουλάχιστον η Ενορία Αγίας Μαρίνης από πλέον της 15ετιας συλλέγει και διαθέτει δωρεάν τέτοιο ρουχισμό σε ντόπιους συλλόγους και Ιδρύματα Πολυτέκνων, Αγέννητου παιδιού και άλλα αρωγής και προστασίας παιδιών; Δημοσιεύσαμε στο παρελθόν και συνάπτουμε σχετικές επιστολές ευχαριστιών.

Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο έπαινος της πρωτεργάτου της νομιμοποίησης της δολοφονίας χιλιάδων παιδιών, με τις εκτρώσεις είναι ριζωμένος στην νοοτροπία των κρατούντων στο Δήμο μας.

Όμως προκλητικά η Δημοτική Αρχή αγνόησε τον αγώνα τόσων εθελοντών και συνεργάστηκε με σκοπό την «κονόμα» κάποιων εκτός Ελλάδος, για να χρησιμοποιήσουμε προσφιλή λέξη παράγοντα, ο οποίος μάλλον δεν έχει καλή σχέση με την Πόλη, αφού δεν γνωρίζει ότι ρούχα μαζεύουμε εδώ και πολλά χρόνια στην Αγία Μαρίνα, αλλά ούτε ότι ο Ναός του Αγίου Νεκταρίου στην Ηλιούπολη έγινε 10 χρόνια πριν γεννηθεί ο σημερινός πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού, Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ και λειτουργεί από τότε, έχοντας στην ιστορία του καταγράψει βαπτίσεις χιλιάδων Αγιομαρινιοτών.

Η πολλοστή παράδοση για την φετινή χρονιά, "του προς ανακύκλωση υλικού" έγινε στις 5 Απριλίου 2016 το πρωί. Συνεργείο της Παννελήνιας Ένωσης Φίλων των Πολυτέκνων, τα παρέλαβε από το ναό ακριβώς απέναντι από τον κόκκινο κάδο της «κονόμας».

Η παράδοση περιελάμβανε 4.077 τεμάχια μεταχειρισμένων παιχνιδιών, βιβλίων, κλινοσκεπασμάτων, ταπήτων, ενδυμάτων και ζευγών υποδημάτων. Ακόμα παραδόθηκαν 895 τεμάχια καινούργιων ρούχων, τα οποία έφτασαν, με ενέργειες του Αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου, από την Γερμανία. Δεν πρέπει βέβαια να παραλείψουμε και από εδώ να ευχαριστήσουμε τον Δήμο, αφού σε σάκους που παραχώρησε δωρεάν για να τους αλλάζουμε στους κάδους απορριμμάτων, που έχει τοποθετήσει ο ίδιος έξω από το Ναό, τοποθετήσαμε τα ρούχα μετά την διαλογή τους, για να τα μεταφέρουμε στις αποθήκες των Πολυτέκνων.

Αυτό επετεύχθη γιατί οι εθελοντές του Ναού, οι οποίοι αδειάζουν τους κάδους κάνουν οικονομία στους σάκους, μη οδηγώντας τους μισογεμάτους στα απορριμματοφόρα.

Γράφει λοιπόν η ανακοίνωση του Δήμου «Η ανακύκλωση ρούχων συνεπάγεται τη διαχείρισή τους έτσι ώστε να καταλήγει στα σκουπίδια μόνο το 2%, ενώ το υπόλοιπο προωθείται στις αγορές μεταχειρισμένων ειδών, (πωλούνται), εξασφαλίζοντας φθηνά ή δωρεάν είδη ρουχισμού για τις μη προνομιούχες ομάδες πληθυσμού.

Από τα παλιά ρούχα μπορούν επίσης να φτιαχτούν φόρμες εργασίας (πωλούνται), στουπιά (πωλούνται), υλικό για ηχομόνωση (πωλείται), και θερμομόνωση (πωλείται), γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων (πωλείται)». Τα εντός παρενθέσεως από την σύνταξη.

Να κάνουμε ανακύκλωση εντιμολογιώτατε Δήμαρχε και αξιότιμοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αλλά όχι εις βάρος των εγχώριων ηρωικών ομάδων πληθυσμού και εις όφελος κάποιων, που σίγουρα θα κερδίζουν υπερπολλαπλάσια των όσων θα ξοδέψουν για λίγα τρόφιμα του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Εκ του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. 

Προβλήθηκε 1092 φορές

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.