Η παρουσία ζωόφιλων στην Ηλιούπολη είναι ιδιαίτερα έντονη. Ιδιαίτερα, οι κάτοχοι σκύλων μικρών και μεγάλων είναι σημαντικά πολυάριθμοι και έχουν καταλάβει για λογαριασμό των σκύλων τους κάθε ελεύθερο Δημόσιο Χώρο. Χαρακτηριστικές συμπεριφορές των ζωόφιλων προκαλούν την κοινή λογική.

Για παράδειγμα, στο περιβάλλον του κλειστού Γυμναστηρίου απαγορεύεται η είσοδος σκύλων. Οι ζωόφιλοι αγνοούν επιδεικτικά τις σχετικές πινακίδες, βάζουν τα σκυλιά τους μέσα, στον περιβάλλοντα χώρο και χρησιμοποιούν το γκαζόν μεταξύ των γηπέδων του Τένις και της εξωτερικής περίφραξης ως χώρο «σύσφιξης» των σχέσεων μεταξύ των τετραπόδων τους.

Όταν φεύγουν, τις άλλες ώρες , τα παιδιά παίζουν στο γκαζόν μεταξύ ακαθαρσιών και σκυλοτριχών. Μια επίσκεψη κάπου εκεί στις 6-7 το απόγευμα θα σας πείσει!

Ας πάρει την πρωτοβουλία η δραστήρια ζωοφιλική εταιρεία Ηλιούπολης σε συνεργασία με το Δήμο και ας τοποθετήσουν πινακίδες που να απαγορεύουν στα παιδιά να χρησιμοποιούν το χώρο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! Τόσο απλό! Πόσο κάνουν μερικές τέτοιες πινακίδες;

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο σχετικά λιγοστό πράσινο των χώρων περιπάτου!

Μια ιδέα θα ήταν να τοποθετήσει ο Δήμος σε ειδικές θέσεις, καλαίσθητα λουράκια με τα οποία οι γονείς και κυρίως οι Παππούδες που συνοδεύουν παιδιά , θα δένουν τα παιδιά τους για να μην τους φεύγουν μέσα στο γκαζόν , αποκλειστικό δικαίωμα των τετράποδων φίλων των φιλόζωων.

Ταυτόχρονα να τοποθετηθούν πινακίδες που να υποδεικνύουν στους συνοδούς παιδιών να αποφεύγουν το παιγνίδι μέσα στο πράσινο ή όπου αυτό συμβαίνει γίνεται με ευθύνη των συνοδών τους. Αφού δεν δένουν τα σκυλιά τους οι ζωόφιλοι ας δέσουν τα παιδιά τους οι συνοδοί τους

Το ρατσιστικό επιχείρημα πως για όλα αυτά φταίνε τα αδέσποτα, καλό είναι να εκλείψει!

 

Το Μάτι Πίσω από την Πλάτη

10.4.2016
 

Προβλήθηκε 1053 φορές