Το παρακάτω άρθρο μου με το παραπάνω τίτλο δημοσιεύθηκε στις 4.5.2011.

Τα τελευταία νέα σχετικά με την Ευώνυμος το καθιστούν όλως επίκαιρο και ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος!

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης με επιστολή του προς τον κ. Ρακιντζή, Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τον ΣΔΟΕ τους καλεί να παρέμβουν για την κακή διαχείριση των οικονομικών της Δημοτικής Επιχείρησης «Ευώνυμος» από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Αναγνώστου. Η λογική των δύο μεγάλων κομμάτων, να στρέφουν την προσοχή του κόσμου σε «εξεταστικές» επιτροπές και σε «ανεξάρτητες αρχές» χωρίς τεκμηρίωση και καταφανή διαφορά μεταξύ των πολιτικών τους έφθασε και στην πόλη μας δια των τοπικών αντιπροσώπων τους.

Η προηγούμενη αρχή «αξιοποίησε» την περιουσία του Δήμου, μέσα από την Ευώνυμος και απέτυχε «παταγωδώς». Φόρτωσε την «Ευώνυμος» με ένα μεγάλο χρέος, που θα φτάσει και θα ξεπεράσει το 1.500.000 Ευρώ. Μια Νεοδημοκρατική παράταξη χειρίστηκε άσχημα μια δημοτική επιχείρηση που, περισσότερο, προσιδιάζει με την «σοσιαλιστική» ιδεολογία!

Η νέα «σοσιαλιστική» Δημοτική Αρχή, έκλεισε την, «σοσιαλιστικής ιδεολογίας», Δημοτική Επιχείρηση αποδεχόμενη έμπρακτα πως παλαιότερες αρχές περί «κοινωνικοποιημένων», κρατικών, Δημοτικών, επιχειρήσεων στις οποίες θα στηριχθεί η οικονομία ήταν «φούμαρα».

Ζήτω λοιπόν η νέα σοσιαλιστική αρχή: Ολοταχώς, όλα στους ιδιώτες.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι αιτούμενες παρεμβάσεις του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και του ΣΔΟΕ, προχωράμε στην «αποδημοτικοποίηση» της Δημοτικής Περιουσίας πετυχαίνοντας πέντε στόχους:

Πρώτον δεν χρειάζεται να δοκιμασθεί η αποτελεσματικότητά της Νέας δημοτικής αρχής στην «αξιοποίηση» της Δημοτικής Περιουσίας και μάλιστα με όρους ιδεολογικούς, που άλλωστε δεν υπάρχουν! Όποιος δεν ανέβει καβάλα σε άλογο δεν κινδυνεύει να πέσει, από άλογο, ποτέ!

Δεύτερον δεν χρειάζεται να αποδείξει έμπρακτα, ποια είναι η ιδεολογική διαφορά και η εξ αυτής αποτελεσματικότητα, της σημερινής σοσιαλιστικής παράταξης που κυβερνά το Δήμο, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Αναγνώστου πράγμα που θα ήταν εξόφθαλμο αποδεκτό αν οι Δημότες είχαν να συγκρίνουν μεταξύ μιας Διοίκησης που, για το ίδιο αντικείμενο, έχασε 1.500.000 Ευρώ και μιας Διοίκησης που έφερε στο Δήμο συγκεκριμένα έσοδα και ποιότητα υπηρεσιών για τα οποία δεσμεύτηκε και μάλιστα με «προοδευτικής» λογικής πρακτικές!

Τρίτον, αποκτά πολιτικό πλεονέκτημα «ομηρίας» επί του αντιπάλου του μέχρι τις επόμενες εκλογές, ή για όσο χρονικό διάστημα η γραφειοκρατία των ανεξάρτητων αρχών απαιτούν να εκδώσουν τα πορίσματά τους! Για δείτε πόσο αποτελεσματικά παίζετε το ανάλογο παιγνίδι στην κεντρική πολιτική σκηνή!

Τέταρτο, προσφέρει άριστες υπηρεσίες στην κεντρική πολιτική επιλογή που προωθείται από την «αριστερή» «σοσιαλιστική» κυβέρνηση βεβαιώνοντας στην πράξη πως το κράτος και οι Δήμοι, είναι ανίκανοι να χειριστούν αποτελεσματικά πλουτοπαραγωγικά περιουσιακά στοιχεία τους! Εμπρός λοιπόν «σύντροφοι» «σοσιαλιστές» δώστε τα όλα σε ιδιώτες γιατί μόνο γι αυτό είστε ικανοί!!

Πάντως, μου εξάπτει την περιέργεια, το αναμενόμενο νέο πόρισμα της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ του κ. Ρακιντζή που διενήργησε σχετικό έλεγχο στην «Ευώνυμος», πρόσφατα, επί της Δημαρχίας του κ. Αναγνώστου, χωρίς να επισημάνει τίποτα το μεμπτό. Αλήθεια η ζημιά που υφίσταται η προοδευτική παράταξη από την “αποδημοτικοποίηση” της περιουσίας του Δήμου, αποτελεί αντικείμενο απόδοσης ευθυνών για τον κ. Ρακιντζή;

Την Χώρα την έφεραν στο σημερινό της χάλι, οι παραπάνω πολιτικές. Πολιτικές γραφειοκρατών «Σοβιετικού» τύπου και δη της τελευταίας περιόδου, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι προφύλαξη των «οπισθίων» της πολιτικής τους σταδιοδρομίας!

Η ενέργεια του Δημάρχου να παραπέμψει την υπόθεση της «Ευώνυμος» στον κ. Ρακιντζή και τον ΣΔΟΕ και να προχωρήσει στην άμεση «αποδημοτικοποίηση» της περιουσίας του Δήμου είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας νοοτροπίας!

Και για να μην ξεχάσω το Πέμπτο. Η παραπομπή «μιλάει στην καρδιά του «αγανακτισμένου» δημότη, για την διαμόρφωση της οποίας τόσα και τόσα έχουν γίνει προκειμένου να τον προετοιμάσουν για την επερχόμενη «αποδημοτικοποίηση» των δραστηριοτήτων του Δήμου.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, για λογαριασμό της Καθημερινής, οι πολίτες συμφωνούν σε ποσοστό 75% με τις αποκρατικοποιήσεις. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις «αποδημοτικοποιήσεις» προφανώς θα είναι μεγαλύτερο.
Ο «σοσιαλιστικός» Καλλικράτης σε όλη του την μεγαλοπρέπεια!

Γιώργος Μπαλτάς 3. 5. 11
Επανάληψη Δημοσίευσης 14. 4. 2016

 

Προβλήθηκε 1319 φορές