Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και λοιπών επικίνδυνων παραβάσεων, πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ειδική εξόρμηση στην περιοχή του Ελληνικού.

Κατά την ανωτέρω εξόρμηση συνελήφθησαν τέσσερις οδηγοί, ηλικίας 19 έως 29 ετών, για στέρηση άδειας οδήγησης (διπλώματος). Συνολικά διενεργήθηκαν 240 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών οχημάτων και βεβαιώθηκαν 147 παραβάσεις, εκ των οποίων 9 σε βαθμό πλημμελήματος και τρεις σε βαθμό πταίσματος.

Αναλυτικά:

• Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 22
• Στέρηση άδειας οδήγησης: 9
• Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 17
• Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 2
• Χρήση κινητού τηλεφώνου: 2
• Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: 95.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν:

55 διπλώματα
24 άδειες κυκλοφορίας και
15 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας.
Παράλληλα, ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν σε χώρο στάθμευσης τέσσερα οχήματα. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν δικογραφίες οι οποίες και θα υποβληθούν αρμοδίως στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) καθώς και αστυνομικές δυνάμεις των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Ασφαλείας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής 

Προβλήθηκε 925 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.