Στο εδώλιο συνεργάτης του Χριστόδουλου για την ΜΚΟ «Αλληλεγγύη»

«Εδώλιο» δείχνει ο εισαγγελέας σε τέσσερις κατηγορούμενους οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση που αφορά την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αλληλεγγύη» και ποσό 5,6 εκατομμυρίων ευρώ που μπήκε στα ταμεία της, την περίοδο 2005-2006 για δράσεις σε Ιράκ, Σουμάτρα, Ινδονησία, Ρουμανία και στον Πατριαρχικό Οίκο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ.

Ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, με πρόταση του, εισηγείται την παραπομπή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του άλλοτε στενού συνεργάτη του μακαριστού Χριστόδουλου και διαχειριστή της ΜΚΟ Δημήτρη Φουρλεμάδη, της Γεωργίας Λυμπέρη, πρώην επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των πρώην Εκκλησιαστικών Οικονομικών Επιθεωρητών της Εκκλησίας της Ελλάδος Ιωάννη Πέτσο και Θεολόγο Μακρή.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό οι κατηγορούμενοι πρέπει να λογοδοτήσουν, κατά περίπτωση, για υπεξαίρεση, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, συνέργεια στο παραπάνω αδίκημα, απιστία και ψευδή βεβαίωση.

Σύμφωνα με την κατηγορία , ενώ η «Αλληλεγγύη» έλαβε την επίμαχη περίοδο, από το υπουργείο Εξωτερικών, 5,6 εκατομμύρια ευρώ για συγκεκριμένες δράσεις τελικά είτε δεν τις ολοκλήρωσε ποτέ είτε δεν τις ξεκίνησε καν.

Για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων σε δίκη θα αποφασίσει , με βούλευμα του, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.  

Να θυμίσουμε ότι ο Δημήτρης Φουρλεμάδης ήταν Διευθύνων Σύμβουλος στον Alpha και παράλληλα ήταν και παπάς. Ναι παπάς αφού το 2013 είχε  μεταβεί  στη Ρουμανία προκειμένου να χειροτονηθεί.

 Έτσι  ο κ. Φουρλεμάδης κυκλοφορεί στη δουλειά του ως λαϊκός χωρίς να φοράει ράσα -δικαίωμα που του δίνει το γεγονός ότι ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν ανήκει σε κάποια μητρόπολη και λειτουργεί όποτε και όπου ο ίδιος θελήσει, αρκεί να έχει τη σύμφωνη γνώμη του οικείου μητροπολίτη.

 

Προβλήθηκε 1258 φορές
Ο καιρός την Πέμπτη 2 Μαϊου 2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. - Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μάτι: Έξι μόνο ένοχοι για την τραγωδία

Την απόφασή του επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ανακοίνωσε πτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας (29.04.24), έπειτα από μακρά ακροαματική διαδικασία.