ΥΠΕΝ Συνέντευξη Τύπου για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος:

Η Ελληνική Πολιτεία είναι η μόνη που μπορεί να δομεί και να καταστρέφει τα ρέματα ατιμώρητα, όλοι οι άλλοι θα τιμωρούνται ! ….
με απόηχο τους πέντε πνιγμένους στην Μεσσηνία
και μία αγνοούμενη στην Θεσσαλονίκη

Την 5-9-2016 η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υπουργός Πάνος Σκουρλέτης και Αναπλ. Υπουργός Γιάννης Τσιρώνης συγκάλεσε ενημερωτική συνέντευξη τύπου ενόψει του ότι θέτει σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σ/ν «Νόμος για τον Έλεγχο και την Προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος», με προθεσμία υποβολής προτάσεων πολιτών/φορέων την 09.00 της 22ης Σεπτ. 2016.

Ο Μάνος Θεοδωρακόπουλος παρενέβη στην ενημέρωση, ως ανταποκριτής της κontranews και ως συντονιστής της «ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, ΑΛΙΜΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗΣ ν. (ρέω φύση ζω)», θέτοντας το πρόβλημα της καταστροφής από την ελληνική πολιτεία των ρεμάτων που μοναδικά και ανεπανάληπτα παρέχουν την πρωτογενή αντιπλημμυρική προστασία και φυσικό περιβάλλον στο δομημένο περιβάλλον, αντί να τα διατηρεί και να τα αποκαθιστά στην φυσική τους μορφή.

Η Πολιτεία ευθύνεται κατά 99% που πλημμυρίζουν τα σπίτια - νόμιμα και παράνομα - και χάνονται ανθρώπινες ζωές ιδιαίτερα με την αλλαγή του κλίματος.

Παρατίθεται η παρέμβαση του, καθώς και η στιχομυθία με τον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη, που απάντησε στο ερώτημά του :

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Από την «ΚONTRA News» και συντονιστής της διάσωσης του ρέματος της πικροδάφνης.

Κύριοι Υπουργοί είναι αδιανόητο όταν θέτετε το νομοσχέδιο για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, να παραλείψετε σε αυτό το νομοσχέδιο να θίξετε ποια είναι η βασική σας θέση για την προστασία των ρεμάτων στη φυσική τους μορφή, τα οποία ρέματα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ασφάλειας των κατοίκων και της ποιότητας ζωής, όπως αναφέρατε.

Θέλω να πω ότι η αυθαίρετη δόμηση μέσα στα ρέματα, αφορά ψήγματα σε σχέση με τις αυθαιρεσίες που έχει επιτελέσει όλες τις 10ετίες η ελληνική διοίκηση, ανεξαιρέτως χρώματος και κομματικής τοποθέτησης. Λαλιώτης, Παπανδρέου, δεξιοί, όλοι έχουν καταστρέψει τα ρέματα. Και δυστυχώς βλέπουμε και σήμερα να καταστρέφονται τα ρέματα γιατί η ηγεσία του Υπουργείου σας έχει εκχωρήσει τις αρμοδιότητες για την προστασία των ρεμάτων και γενικά τις υποθέσεις που έχουν να κάνουν με τα ρέματα την έχει εκχωρήσει στον κ. Σπίρτζη και στην κυρία Δούρου.

Οι οποίοι μεθοδικά καταστρέφουν τα ρέματα με την πρόφαση ότι υπάρχουν πλημμύρες. Οι πλημμύρες υπάρχουν, οι πλημμύρες στο δομημένο περιβάλλον υπάρχουν γιατί ακριβώς η διοίκηση έχει καταστρέψει την πλειοψηφία των ρεμάτων με μπαζώματα, με δρόμους και οι Πολεοδομίες δεν φρόντισαν να τα διασφαλίσουν.

Εδώ βλέπω ότι πρόσφατα στην Εφημερίδα των Συντακτών ο κ. Σπίρτζης με 112 εκατομμύρια θα χτίσει και θα κάνει αγωγό το ρέμα της Εσχατιάς και τα παραρέματά του.

Η κυρία Δούρου προχθές αποφάσισε να καταστρέψει το Ρέμα της Πικροδάφνης που 16 χρόνια το έχουν σώσει οι κάτοικοι.

Πρέπει εσείς που είστε η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και θυμούμενος και όσα είπατε κ. Υπουργέ για τον ιδιαίτερο τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει το περιβάλλον και εσείς κ. Αναπληρωτέ Υπουργέ για τον Καρδινάλιο του Ρετς που είπατε αυτό ότι το κακό είναι τόσο μόνιμο που το καλό φαίνεται ουτοπία.

Πρέπει εσείς να πάρετε το θάρρος και την ηθική θέση να διασώσετε.

Σας έχω καταθέσει πρόταση κ. Υπουργέ, στον κ. Αμαξίδη το σύμβουλό σας από τότε που βγήκατε και να συνεργαστείτε με τους κατοίκους, με τη Διαδημοτική Πρωτοβουλία να σώσετε τα ρέματα. Τα πολυτεχνεία είναι έτοιμα και οι φορείς να σώσουν τα ρέματα στην Ελλάδα. Θα επενδύσετε χρήματα, θα κάνετε λεωφόρους υπόγεια σαν σήραγγες …

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Αυτή τη στιγμή κάνετε τοποθέτηση. Η ερώτηση;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Η ερώτηση είναι λοιπόν θα περιλάβετε μέσα μια καθαρή θέση για τη διάσωση των ρεμάτων στη φυσική τους μορφή;

Γ. ΤΣΙΡΩΝΗΣ: Νομίζω ότι είναι καθαρό στο νομοσχέδιο ότι ρέματα και ορισμός του ρέματος είναι καθορισμένος και είναι η πλημμυρική ζώνη 50ετίας. Ρέματα και για να πω και αιγιαλοί και δάση δεν περιλαμβάνονται στα δικαιώματα τακτοποίησης αυτού του νόμου. Νομίζω είναι πολύ σαφές.

Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα περί ρεμάτων και προστασίας, νομίζω να τα συζητήσουμε σε μια άλλη συνέντευξη Τύπου. Εδώ μιλάμε για τη δόμηση. Δόμηση εντός ρεμάτων απαγορεύεται. Και όταν το λέμε, το εννοούμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, αλλά την κάνει τη δόμηση η διοίκηση. Την κάνετε εσείς, ο κ. Σπίρτζης, η κυρία Δούρου και εσείς νίπτετε τας χείρας σας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Είναι προφανές ότι δεν απαντήθηκε η ερώτηση γιατί η πολιτική και διοικητική αρχή θέλουν να κρατήσουν για τον εαυτό τους το δικαίωμα να παρανομούν καταστρέφοντας τα ρέματα (700 ρέματα στις πρόσφατες δεκαετίες), ενώ εμφανίζονται δήθεν αμείλικτοι στους ιδιώτες παραβάτες προφανώς για να έχουν κάτι να λένε, που θα θολώνει τα νερά, ώστε ποιο εύκολα να εμφανίζονται οι ηγεσίες κλπ στους μη ενήμερους ψηφοφόρους τους ως δήθεν προστάτες των ρεμάτων, των πολιτών, και του περιβάλλοντος.

Να αναφερθεί δε και ότι η σημερινή ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής – όλως αυτό-απαξιωτικά για την ίδια, αλλά και απογοητευτικά / εξοργιστικά για τους φίλους και ψηφοφόρους της, που ήλπιζαν σε μια σοφή και νόμιμη στάση της απέναντι στα ρέματα και τους πολίτες, έδειξε την αναλήθεια της, αφού υλοποιεί βήμα- βήμα την καταστροφή του ρέματος της Πικροδάφνης με τα δύο έργα έμπνευσης και σχεδιασμού της ηγεσίας Σγουρού Γιάννη :

α) Την όλως παράνομη εκτροπή του ρέματος Τραχώνων στο ρέμα της Πικροδάφνης – έργο που εκτελείται από το 2014 στην Ηλιούπολη χωρίς την νόμιμη αδειοδότηση (αυθαίρετο) με ευθύνη του Δήμου Ηλιούπολης και της Περιφέρειας Αττικής (απέκρυψαν ποικιλοτρόπως την φύση του έργου από τους πολίτες για να χάσουν την προθεσμία ώστε να μην προσφύγουν στο ΣτΕ για την ακύρωσή του), και θα προκαλέσει πλημμύρες στους κάτω Δήμους, και έτσι τελικά να πετύχουν το κλείσιμο του στο σύνολό του,

β) Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την 30-8-2016 Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιιπτώσεων (ΜΠΕ) για την δήθεν Οριοθέτηση Διευθέτηση και Ανάπλαση του ρέματος Πικροδάφνης, που είναι αντίθετη με την νομοθεσία και την νομολογία του ΣτΕ (ΣτΕ/Ε 1242/2008, κ.α.) και είναι αντίθετη, με την βούληση των ενώσεων των φίλων της φυσικής μορφής του ρέματος, με το ερευνητικό πρόγραμμα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, υπό την εποπτεία του κ. Κων/νου Λουπασάκη,, επίκουρου καθηγητή (και Π. Τσαγγαράτου, Ε. Γρηγοράκου), και με τις γνωμοδοτήσεις και μελέτες του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), της Ορνιθολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, κ.α

 

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, ΑΛΙΜΟΥ,
ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗΣ ν.
(ρέω φύση ζω)

Φαξ /Τηλ. Επικ.: 210-98 88 480, κιν. 6974 65 56 38 (κ. Μάνος Θεοδωρακόπουλος), Ξάνθης 87, 17341
remapikrodafnis.blogspot.com , e-mail: [email protected]

 

Προβλήθηκε 1433 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.