Με εξαιρετική επιτυχία συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης και διαβούλευσης με τους πολίτες του Βύρωνα με στάση αυτή τη φορά την περιοχή του Αγίου Αρτεμίου.

Αυτός είναι και ο σκοπός της περιοδείας που έχει ως βασικό σύνθημα «Ο Δήμος Βύρωνα σε Δημιουργική Πορεία». Όχι η καθ΄ έδρας επικοινωνία, αλλά η δια ζώσης επαφή στο πλαίσιο της παρουσίασης του απολογιστικού έργου της Δημοτικής Αρχής από το Σεπτέμβρη του 2014 όπου ανέλαβε τα καθήκοντά της, έως σήμερα.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης και οι άνθρωποι που στελεχώνουν τη διοίκηση, περιόδευσαν στην περιοχή του Αγίου Αρτεμίου συνομιλώντας με τους κατοίκους και ακούγοντας τα αιτήματά τους.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Κέντρου Μελέτης Χορού Ντάνκαν, έγινε εκτεταμένη συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής, η οποία επικεντρώθηκε σε θέματα που τους απασχολούν και αφορούν.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα παρουσίασε αναλυτικά το έργο της Δημοτικής Αρχής, αναφέροντας τα πεπραγμένα του κάθε τομέα ξεχωριστά, κάνοντας ειδική αναφορά στο συμμετοχικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με τον οποίο οι πολίτες συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων που αφορούν τον προϋπολογισμό.

Ειδικά για τα έργα συντήρησης όπου λαμβάνουν τη «μερίδα του λέοντος» σε κάθε συζήτηση, ο Δήμαρχος Βύρωνα άδραξε την ευκαιρία να παρουσιάσει τη βασική φιλοσοφία της διοίκησης σ’ αυτόν τον τομέα. Ο κ. Κατωπόδης ανέφερε ότι στον τομέα των τεχνικών έργων υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας είναι η συντήρηση των έργων και ο άλλος η πλήρης εγκατάλειψή τους και η δημιουργία νέων. Η Δημοτική Αρχή πράττει το πρώτο.

Στη συνέχεια ο λόγος ανήκε στους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι και αναφέρθηκαν στα έργα συντήρησης και πιο συγκεκριμένα στο πρόβλημα που παρατηρείται με τη διαχείριση των όμβριων υδάτων λόγω μορφολογίας του εδάφους, στο φωτισμό, τους χώρους αναψυχής και πρασίνου, στην καθαριότητα, τη συγκοινωνία, και φυσικά σ’ ένα μεγάλο «αγκάθι» της περιοχής που μετά από χρόνια βρίσκει λύσεις χάρη σε ενέργειες της δημοτικής αρχής, της απαλλοτρίωσης του οικοπέδου που βρίσκεται στη συμβολή των δρόμων Εμπεδοκλέους & Π. Τσαλδάρη. Ένα χώρο που ο Δήμος σκοπεύει να παραδώσει στους πολίτες ως πάρκο αναψυχής δίνοντας πραγματική «ανάσα» στην περιοχή αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής τους.

Τα έως τώρα δεδομένα των δύο περιοδειών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί έχουν θετικό πρόσημο. Ο κόσμος εκτιμά την πρωτοβουλία της διοίκησης να βγει στο δρόμο και να τον ενημερώσει, καθώς και την ειλικρίνεια, την αμεσότητα και τα μη πομπώδη λόγια του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων που έρχονται σε επαφή μαζί του.

Για τη Δημοτική Αρχή, η ενεργός συμμετοχή των πολιτών σε αυτές τις εκστρατείες βασίζονται στο τρίπτυχο «Δημοκρατία – Συμμετοχή – Συλλογικότητα», δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες επώασης ενεργών πολιτών που ενδιαφέρονται και συμμετέχουν στα κοινά.

Η περιοδεία της Δημοτικής Αρχής στις γειτονιές του Βύρωνα συνεχίζεται. Σήμερα Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 6 μ.μ. το απόγευμα οι άνθρωποι της διοίκησης θα βρίσκονται στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, ενώ στις 8 μ.μ. ο Δήμαρχος θα συζητήσει με τους κατοίκους στην Πλατεία Κολλημένου (πρώην Τσιρακοπούλου), με θέμα την κοινωνική πολιτική του Δήμου. 

Προβλήθηκε 787 φορές

Βύρωνας: ''Άγουρη'' συμμορία πίσω από το θάνατο 16χρονης κόρης δημοσιογράφου από υπερβολική δόση ναρκωτικών

Ήταν Νοέμβριος του 2023. Η είδηση του θανάτου μιας έφηβης, κόρης γνωστού δημοσιογράφου συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Η 16χρονη μαζί με μία φίλη της βρέθηκαν στο σπίτι ενός 17χρονου στο Βύρωνα όπου της προσφέρθηκε κάνναβη, καθώς και άλλες ναρκωτικές ουσίες, όπως το «σίσα» γνωστό και ως «η κοκαΐνη των φτωχών».