Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής διοργανώθηκε στο Θέατρο Βράχων «Άννα Συνοδινού» τελετή αφιερωμένη στους νέους φοιτητές, στους μαθητές των σχολείων του Δήμου Βύρωνα που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας, μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων του 2016.

Σύσσωμη η Δημοτική Αρχή κοντά στους επιτυχόντες μαθητές

Στην τελετή βράβευσης από τη Δημοτική Αρχή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Αγγέλης, η Αντιδήμαρχος για θέματα Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς Ελένη Βασιλοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών Υπηρεσιών Δημήτρης Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας Μιχάλης Καραγιάννης, η Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Λεμονιά Κλωνάρη, ο Πρόεδρος Κέντρου Χορού Ισιδώρας Ντάνκαν Γιώργος Αρβανίτης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σοφία Δασκαλάκη και Θανάσης Παπαδημητρίου.

Στην τελευτή παρευρέθηκαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αλέξης Σωτηρόπουλος (επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ελπίδας»), Λευτέρης Τριανταφύλλου και Ιουλία Κιούπη, καθώς και οι Διευθύντριες του 1ου και του 3ου Λυκείου Βύρωνα Μαρία Ντυμένου και Βενετία Στύλιου.

Η Δημοτική Αρχή είναι κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα, προσπαθώντας για την εξασφάλιση συνθηκών όπου μπορεί να ευδοκιμήσει η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, αλλά και η διαμόρφωση ανθρώπων με ελεύθερη σκέψη. Η γνώση εξάλλου έχει κοινωνική αξία και είναι αγαθό.

Δήμαρχος Βύρωνα: «Η επιτυχία έρχεται μετά από σκληρή προσπάθεια»

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης αφού συνεχάρη τους νέους φοιτητές και αναφερόμενος στους γονείς και τους καθηγητές τους δήλωσε χαρακτηριστικά «Μια επιτυχία έρχεται μετά από σκληρή προσπάθεια, και μαζί με την δική σας προσπάθεια να ευχαριστήσουμε και τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς που ήταν δίπλα σας. Επιτρέψτε μου σαν εκπαιδευτικός να το γνωρίζω ιδιαίτερα αυτό καθώς για κάθε δάσκαλο, για κάθε καθηγητή είναι μεγάλη χαρά και τιμή να βοηθάει και να νιώθει μετά την ικανοποίηση ότι η βοήθειά του και η προσπάθειά του, δεν πήγε χαμένη και είχε αποτέλεσμα».

Ενώ στην συνέχεια σημείωσε «Να πάρετε γνώσεις, να βγείτε επιστήμονες. Μην πέσετε στην παγίδα “Τι να τα κάνουμε τα πτυχία αφού στο εξωτερικό θα πάμε” ή «Δεν θα βρούμε δουλειές”. Δεν είναι έτσι. Πιστέψτε με η ζωή είναι αγώνας, η ζωή είναι προσπάθεια, είτε εδώ είτε οπουδήποτε αλλού, και σε όλες αυτές τις προσπάθειες πάντα θα υπάρχουν δυνατότητες για επιτυχίες. Αυτό να το ξέρετε. Μπορεί να υπάρξουν και ατυχίες, μα χωρίς προσπάθεια δεν γίνεται τίποτα.»

«Η ζωή είναι δική σας, το μέλλον είναι δικό σας», από τον Γιάννη Ζουγανέλη

Στη συνέχεια της βραδιάς και κατά τη διάρκεια της βράβευσης τον λόγο πήρε ο τραγουδιστής και ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης ο οποίος βρισκόταν στο χώρο με αφορμή τη συμμετοχή του σε συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης, συνεχάρη και ευχήθηκε στους μαθητές. Κατά την διάρκεια του λόγου του τόνισε «Στηριχθείτε στη γνώση, εξελιχθείτε και διεκδικήστε. Μην κάθεστε με σταυρωμένα χέρια. Η ζωή είναι δική σας, το μέλλον είναι δικό σας.»

«Αλλάξτε τη μοίρα σας»

Οι μαθητές παρέλαβαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναμνηστικό δίπλωμα με το ποίημα του Φώτη Αγγουλέ «Αλλάξτε τη μοίρα σας», αφιέρωμα – παρακαταθήκη από τον Δήμαρχο Βύρωνα και Εκπαιδευτικό, Γρηγόρη Κατωπόδη, στους «μελλοντικούς επιστήμονες και πολίτες του κόσμου»:

«Άβουλος μη σταθείς στιγμή μπρος στης ζωής τη στράτα
κι είν’ όμορφα τα γηρατειά κι είναι γλυκά τα νιάτα.
Χιλιόγλωσση είν’ η προσευχή κι έχει απ’ τα χρόνια πια γεράσει
κι όμως ως του θεού τ’ αφτιά ποτέ δεν έχει φτάσει.

Τίποτα – Τίποτα καλό σε σας δεν έχουν δώσει
όσοι σοφοί κι αν πέρασαν και παντογνώστες και μεγάλοι.
Ποιον περιμένετε ναρθεί; Ποιον καρτερείτε να σας σώσει;

Εσείς οι ίδιοι με τα χέρια σας
με το μυαλό σας, με την πράξη,
αν δεν αλλάξετε τη μοίρα σας,
ποτέ της δεν θ’ αλλάξει.»

Το αναμνηστικό δίπλωμα που έδωσε η Δημοτική Αρχή στους μαθητές, είχε – εκτός από το ποίημα – και την εικόνα του ανθρώπινου αποτυπώματος, συμβολίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της αντίληψης που τη διακατέχει, ως κορυφαία αξία που διαποτίζει κάθε πλευρά των δράσεων της.

Καλή φοιτητική σταδιοδρομία
Η τελετή βράβευσης έκλεισε με πολλά χαμόγελα και με μια αναμνηστική φωτογραφία των παιδιών όλων των σχολείων μαζί με τους συντελεστές του Δήμου και τους Διευθυντές των σχολείων τους.

Καλή φοιτητική σταδιοδρομία παιδιά, γεμάτη υγεία, δημιουργία, διακρίσεις και ολόπλευρη μόρφωση.
 

Προβλήθηκε 1205 φορές