Η σωστή προετοιμασία και η ετοιμότητα των αρμόδιων υπηρεσιών ήταν αυτές που έβγαλαν αλώβητη την Αττική από την κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου, όπως υπογραμμίζει η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Ιωάννα Τσούπρα, η οποία μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την ίδια ετοιμότητα έχει και έναντι του επερχόμενου χιονιά με τόνους αλάτι και οχήματα διάνοιξης σε αναμονή, όπως βεβαιώνει ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα ήταν μικρής έκτασης και εκδηλώθηκαν κοντά σε ρέματα, από φερτά κυρίως (χώματα), στα Σπάτα, στο Μενίδι και στο Κορωπί με σοβαρότερο αυτό στο νεκροταφείο Βύρωνα. Για το περιστατικό αυτό η κ. Τσούπρα επισημαίνει ότι πρόκειται για χαρακτηριστική περίπτωση χρόνιας παθογένειας «καθώς το νεκροταφείο είναι ήδη κτισμένο επάνω σε δύο ρέματα».

Τώρα εντοπίστηκε και τρίτος ενεργός αγωγός καθώς το έδαφος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το νερό της έντονης βροχόπτωσης που έπληξε την περιοχή, εξαιτίας της καταστροφικής για το δάσος του Υμηττού, πυρκαγιάς το καλοκαίρι.

Δυστυχώς, οι συνέπειες αυτών των πράξεων θα εκδηλωθούν αργά ή γρήγορα γιατί «το νερό έχει μνήμη και θα ακολουθήσει τον δρόμο του», σημειώνει χαρακτηριστικά. Προσθέτει δε, ότι ελάχιστα ήταν τα πλημμυρικά περιστατικά εντός του αστικού ιστού «γεγονός που οφείλεται στον έγκαιρο και ενδελεχή καθαρισμό των ρεμάτων και των φρεατίων απορροής όμβριων».

Την άποψη αυτή επικροτεί, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης ο οποίος ξεκίνησε τον καθαρισμό τους το 2015 (σήμερα απομένουν 410 ενώ έχουν ήδη καθαριστεί 1.190 φρεάτια). Ωστόσο δεν αποφεύχθηκαν οι ζημιές στο νεκροταφείο όσο και στην ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκονται και άλλες υπηρεσίες (πράσινου, καθαριότητας) του δήμου Βύρωνα, από την ορμή του διερχόμενου «Κακορέματος» και των «κρυμμένων για χρόνια άλλων αγωγών».

Το πρόβλημα επεκτάθηκε και στους περιμετρικούς κεντρικούς οδικούς άξονες και κυρίως επί της Κατεχάκη, η οποία για μικρό διάστημα έκλεισε από φερτά υλικά τα οποία απομακρύνθηκαν άμεσα με οχήματα και σκαπτικά της ΠΑΤΤ και του δήμου.

Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη του δημάρχου και των αντιδημάρχων με τους διευθυντές των υπηρεσιών για εκτίμηση της κατάστασης, ενώ πάρθηκαν μέτρα για την αντιμετώπιση των ζημιών στο νεκροταφείο.

(Φωτογραφία αρχείου)

www.newsbeast.gr

Προβλήθηκε 1162 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.