Έπεσε στην αντίληψή μου ανακοίνωση στην ιστοσελίδα εθελοντικής ομάδας δασοπροστασίας στην οποία γίνονται ψευδείς, συκοφαντικές και προσβλητικές αναφορές στο πρόσωπό μου σχετικά με τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί από όλους σχεδόν τους δήμους τους όμορους προς τον Υμηττό, για το γνωστό Προεδρικό Διάταγμα Μπιρμπίλη.

Αν και οι υπογράφοντες αποτελούν μια μικρή μειοψηφία του συνόλου των εθελοντικών ομάδων γύρω από τον Υμηττό, εν τούτοις οφείλω μια απάντηση σε όσα μου καταλογίζουν.

Ως Πρόεδρος του ΣΠΑΥ είναι σε όλους γνωστό ότι αντιμετωπίζω το ζήτημα της προστασίας του Υμηττού με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας και πολλές φορές και με προσωπική διακινδύνευση, με την υποστήριξη και των έντεκα δημάρχων του ΣΠΑΥ.

Από την άλλη πλευρά, ως Δήμαρχος μιας πόλης που οφείλει να προστατεύει τα συμφέροντα των κατοίκων της, δεν μπορεί να μείνω απαθής στα χρόνια προβλήματα και αιτήματα τους, όταν υφιστάμενες ιδιοκτησίες τους εδώ και πενήντα και πλέον χρόνια κινδυνεύουν να κατεδαφιστούν και οι ίδιοι να βρεθούν στο δρόμο.

Τους ανθρώπους αυτούς κανείς δεν μπορεί να τους εξομοιώσει με καταπατητές και οικοπεδοφάγους και να τους γκρεμίσει τα σπίτια τους και ως προς το ζήτημα αυτό είναι σαφής η διαφωνία μου με τα μέτρα αυτά που έρχονται σαν συνέπεια του Διατάγματος του 2011.

Η συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων αυτών, που δεν αφορούν μόνο την Ηλιούπολη αλλά και τους όμορους Δήμους που ο οικιστικός ιστός τους φτάνει μέχρι τα όρια του βουνού, δεν σημαίνει ότι δεν προστατεύουμε τον Υμηττό ούτε σημαίνει ότι επιχειρούμε την τσιμεντοποίησή του ή την παράνομη δόμηση.

Επίσης θέματα υπαρχουσών κοινόχρηστων χρήσεων όπως τα υπάρχοντα νεκροταφεία, οι υπογράφοντες πιστεύουν ότι πρέπει να μείνουν σε εκκρεμότητα έτσι ώστε σ’ αυτά να μην μπορούν να γίνουν νόμιμες εργασίες υγιεινής ή αντιπλημμυρικής προστασίας; Μήπως κάποτε πρέπει να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό για να αλλάξει σελίδα αυτή η χώρα;

Αλήθεια, ποιος είναι πιο αποτελεσματικός και ποιος προστατεύει περισσότερο τον Υμηττό; Αυτός που αντιμετωπίζει κατάματα την πραγματικότητα και προτείνει εφικτές λύσεις ή αυτός που ζητάει το αδύνατο και προτείνει λύσεις που τελικά ακυρώνονται καθιστώντας τον Υμηττό εκτεθειμένο χωρίς νομικό πλαίσιο, ένα απροστάτευτο ξέφραγο αμπέλι;

Αυτά ας τα ψάξουν οι συντάκτες της επαίσχυντης αυτής ανακοίνωσης σε αυτούς που τα έκαναν και σε αυτούς που με απόλυτη προχειρότητα έφτιαχναν νόμους δήθεν προστασίας που ακυρώθηκαν εκκωφαντικά από τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Κανείς εκτός από τους συκοφάντες με το όψιμο ενδιαφέρον που ανάρτησαν την ανακοίνωση αυτή δεν μπορεί να αποδώσει μομφή στην σημερινή Διοίκηση του ΣΠΑΥ που προσπαθεί με τεράστιο αγώνα με πενιχρά μέσα, συνεχείς δράσεις και οφθαλμοφανείς παρεμβάσεις να προστατέψει τον Υμηττό και να αναδείξει την σημασία του για τους όμορους με αυτόν Δήμους. Και κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν τον προστατεύουμε από επίδοξους καταπατητές και παράνομες επεκτάσεις.

Στο πλευρό μας έχουμε την συντριπτική πλειοψηφία των πραγματικών, χωρίς άλλες βλέψεις εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων, με τις οποίες βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία και είμαστε πάντα στο πλευρό τους για κάθε υλικοτεχνική υποστήριξη.
Κάποιοι ελάχιστοι, πολιτικά και κομματικά υποκινούμενοι που έχουν παρεισφρήσει στις ομάδες αυτές και προσπαθούν να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις με ανύπαρκτα θέματα όχι μόνο δεν προστατεύουν τον Υμηττό μας, αλλά είναι και καταδικασμένοι στην απομόνωση και την απαξίωση.

Ευνόητο, είναι βέβαια, ότι όσοι αναρτούν, φιλοξενούν και κοινοποιούν δημόσια τέτοια ψεύδη, προσβολές και συκοφαντίες, θα κληθούν σύντομα να τα αποδείξουν ενώπιον της Δικαιοσύνης και αναλαμβάνουν τους ίδιους ρόλους: διάσπασης και αποδυνάμωσης της κοινής προσπάθειας ΣΠΑΥ και πολιτών, για την προστασία και αναβάθμιση του Υμηττού σε μια εποχή που πάνω από όλα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ
Βασίλης Βαλασόπουλος 

Προβλήθηκε 1904 φορές

Οι Κομματικές Οργανώσεις Ηλιούπολης του ΚΚΕ διοργανώνουν Διαδικτυακή Σύσκεψη Για τις εξελίξεις στην υγεία και την πρόταση του ΚΚΕ

Θα μιλήσει η Ελένη Μπάγια, Γιατρός στα Επείγοντα του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» και συνεργάτης στο τμήμα υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ

Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών - Εμπόρων Ηλιούπολης: ''Δεσμεύσεις λογαριασμών για χρέη στο Δήμο - Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Στασινόπουλο''

Όπως είναι γνωστό, η Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης είχε ζητήσει εδώ και καιρό συνάντηση με τον κ. Αντιδήμαρχο ώστε να του εκθέσει αναλυτικά τα αιτήματά μας με αιχμή τη δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού μέλους μας για χρέη στο Δήμο Ηλιούπολης.

Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών - Εμπόρων Ηλιούπολης: ''ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ''

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου Ηλιούπολης για την υποβολή αιτήσεων για την απαλλαγή από τέλη του 4μήνου Νοέμβριος 2020-Φεβρουάριος 2021, για επιχειρήσεις με αναστολή λειτουργίας, είναι ανοικτή.

''Αίτημα για  διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Αστυδάμαντος κατά τις ώρες λειτουργίας του Σχολείου'' - Σύλλογος Διδασκόντων και Σύλλογος Γονέων 6ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης

Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 541/97 για τη διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αγίας Λαύρας κατά τις ώρες λειτουργίας του ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου ''Η Θεομήτωρ''. Πρέπει να υπάρχει ισονομία σε όλα τα Σχολεία της πόλης μας. Δημόσια και Ιδιωτικά.