Η συζήτηση άρχισε με τη πρόταση του Δημήτρη Παρρά για κοινή εκδήλωση «κοπής πίτας» των τριών “δεξιογενών” Αυτοδιοικητικών παρατάξεων.

Παρά την «εν τοις πράγμασι» απόρριψη της πρότασης εντούτοις, η δημοσιοποίηση της και μόνο ήταν αρκετή να πυροδοτήσει το ενδιαφέρον για το «κοπή της πίτας» και να τις μετατρέψει σε εκδηλώσεις έναρξης των διεργασιών για τις Δημοτικές εκλογές του 2019. Πρώτο θύμα ο Δημήτρης Παρράς που έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα και αποχώρησε από την παράταξη του Τάσσου Ευθυμίου.

Με θύμα τον Δημήτρη Παρρά, αφού μάλλον αυτός δεν θα παραστεί σε καμία πίτα, οι γιορτές «πίτας» η μία διαδέχεται την άλλη. Μέχρι τώρα κόπηκαν τρεις πίτες με ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον. Όσες απομένουν δεν έχουν τις συνθήκες παραγωγής «ειδήσεων»!

Το φεστιβάλ «κοπής της πίτας» ξεκίνησε με την Πίτα του Χρ. Κοκοτίνη την Κυριακή 22 Γενάρη 2017. Η «σπιτική» Πίτα του Κοκοτίνη κόπηκε στο «σπίτι» της παράταξης σε σχετικά οικογενειακό κύκλο 40-50 ατόμων.

Ήταν εμφανής η πρόθεση να μην σηματοδοτηθεί τίποτα πέρα από την τυπική ευκαιρία μιας κοινωνικής εκδήλωσης που δεν μπορεί να «παραλειφθεί»!

Την πρόθεση των χαμηλών «προσδοκιών» της γιορτής ήρθε να αναταράξει η παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ο οποίος παρέστη ως εκπρόσωπος της Παράταξης του Δημάρχου «Πρώτα η Ηλιούπολη» και ο οποίος στη προσφώνησή του κάλεσε σε μια κοινή πορεία στηριγμένη στα πολλά που συμφωνούν, διατηρώντας ο κάθε ένας, τις διαφωνίες και επιφυλάξεις πάνω σε όσα δεν συμφωνούν.

Προφανώς δεν αναφερότανε στην Κα Τσατσούλη, τον κ. Αναγνώστου, τον κ. Σόφη, την Κα Πίκουλα, τον κ. Πανταζόπουλο, ακόμα και τον κ. Ευσταθίου θα έλεγε κάποιος. Ο μόνος που μένει ως αποδέκτης του μηνύματος είναι και ο οικοδεσπότης που έκοβε την πίτα του η «Ηλίου-Πόλις ανθρώπινη πόλη» !

Η συνέχεια του φεστιβάλ δόθηκε την Κυριακή 29 Γενάρη στο Δημοτικό Αναψυκτήριο! 

Εκεί λοιπόν στην αίθουσα του Πάρκου «Δημήτρης Κιντής» δύο παρατάξεις που στηρίξανε απερίφραστα το Χρήστο Κοκοτίνη τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών έκοψαν τις «πίτες» τους.

Το πρωί της Κυριακής ο Γιάννης Αναγνώστου έκοψε την Πίτα της παράταξής του σε μια ομολογουμένως μαζική εκδήλωση.

Σε μια αίθουσα κατάμεστη και με πολλούς φίλους του εκτός αιθούσης γιατί δεν χωρούσαν, ο Πρώην Δήμαρχος ξεχείλιζε από χαρά για την ανταπόκριση που είχε το δικό του μήνυμα ενότητας.

Ήταν όλοι εκεί ακόμα και ο Θόδωρος Γεωργάκης που έκοβε την δική του πίτα, την πίτα του ΟΠΣΑ, σε διπλανή αίθουσα και τίμησε με την παρουσία του τον Γιάννη Αναγνώστου!

Κεντρικό μήνυμα του Γιάννη Αναγνώστου η ενότητα στον αγώνα για την απαλλαγή της Ηλιούπολης από την σημερινή αυταρχική Διοίκηση του Δήμου

Το απόγευμα της ίδιας Κυριακής στον ίδιο χώρο ο Δημήτρης Πανταζόπουλος δοκιμάζει την δική του απήχηση στους Πολίτες της Ηλιούπολης και ανταμείβεται με μια πρωτοφανή ανταπόκριση.

Η αίθουσα κατακλύζεται από κόσμο και ο Δημήτρης Πανταζόπουλος πέρα από τις ευχαριστίες του αναφέρεται στον αυταρχικό τρόπο άσκησης της εξουσίας από τον σημερινό Δήμαρχο αλλά και την υποτονική άσκηση αντιπολίτευσης.

Τα σκάγια παίρνουν τον παριστάμενο Χρήστο Κοκοτίνη που ως αξιωματική αντιπολίτευση φέρνει και το «μεγαλύτερο βάρος».

Η αντίδραση του Χρήστου Κοκοτίνη εκφράζεται όταν παίρνει το μαχαίρι να κόψει το δικό του κομμάτι από τη πίτα και βρίσκει την ευκαιρία να αποκαταστήσει τα πράγματα. Υπερασπιζόμενος την επιλογή «ήπιας κριτικής» κινείται στα όρια υπεράσπισης του απόντα και βαλλόμενου Δημάρχου και της κυβερνητικής πολιτικής.

Οι θέσεις του Χρήστου Κοκοτίνη σχολιάστηκαν ως επιβεβαίωση συμπόρευσης με την πρόταση της παράταξης του Δημάρχου στην δική του πίτα αλλά και του υποτονικού αντιπολιτευτικού λόγου στα Δημοτικά Συμβούλια.

Ο «σεισμός» πολλών ρίχτερ που προκάλεσε η Κυριακή των «πιτών» ανέβασε το πολιτικό θερμόμετρο και προκάλεσε διεργασίες «στο ρήγμα των συνεδρίων»: Πρώτη αντίδραση έρχεται από τον κ. Ευσταθίου ο οποίος εκτός από την εξαγγελία του για κοπή της δικής του Πίτας εξαγγέλλει και Συνέδριο εντός 6μήνου.

Βεβιασμένη κίνηση που μόνο ως αποτέλεσμα της δυναμικής που εμφάνισε η ήσυχη δύναμη που ακούει στο όνομα Γιάννης Αναγνώστου.

Κλείνοντας το σημείωμα αυτό το «Μάτι πίσω από την Πλάτη» πληροφορήθηκε την εξαγγελία της καθιερωμένης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της παράταξης του κ. Κοκοτίνη.

Η εξαγγελία έχει στοιχεία «επίσπευσης» με αρκετή ασαφές πολιτικό στίγμα.

 

Το Μάτι πίσω από την Πλάτη

2.2.2017 

Προβλήθηκε 1263 φορές