Α. Προβλήματα της Ηλιούπολης

Ο πρόλογος του άρθρου αποτελεί μνημείο ανευθυνότητας απέναντι στην ιστορία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Δημάρχων που αγωνίστηκαν χρόνια τώρα για την Αποκέντρωση με Αυτοδιοίκηση.

Υπάρχουν μόνο Δήμαρχοι του ρουσφετιού, του κομματικού συμφέροντος και κλέφτες.

Οι άσπιλοι συντάκτες του άρθρου που προφανώς δεν εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκαν ως υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με πανό που υπήρχε σε όλη την Ηλιούπολη με τίτλο «Ψηφίζω Τσίπρα – Δούρου – Κοκοτίνη» (κομματικό συμφέρον; για γέλια).

Δεν ξεχνούν βεβαίως και τις προσωπικές επιθέσεις στον Δήμαρχο της πόλης (απέχθεια στις λαϊκές κινητοποιήσεις, πλήρης αδιαφορία για τον Υμηττό, αυταρχισμός κτλ.) και βέβαια πολλαπλά και συνεχή ψέματα που δεν έχουν καμία σχέση με το ήθος και τους αγώνες της Αριστεράς αλλά χαρακτηρίζουν του συντάκτες του άρθρου.

Αλλά ας δούμε τα θέματα αναλυτικά:

Β. Πολιτικές Ευθύνες

1. Το πρόβλημα της Δημόσιας Περιουσίας
Μεγάλη νίκη και πλήρης δικαίωση του Δημοσίου, της Δημοτικής Αρχής, όλου του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης και των όμορων Δήμων στα αστικά δικαστήρια και αποδοχή της αναίρεσης στα ποινικά ενάντια στους καταπατητές. Αυτή είναι η αλήθεια που αποκρύπτεται από τους συντάκτες του κειμένου.
Μεγάλη νίκη και δικαίωση αγώνων ετών, που δεν έγινε η Εκκλησία των Κοπτών στον Άγιο Κων/νο και παρέμεινε στο Ελληνικό Δημόσιο το οικόπεδο ως ελεύθερος χώρος. Σιωπή από τους συντάκτες και γι’ αυτό…

2. Το ζήτημα του Υμηττού

Το μεγαλείο της συκοφαντίας και της παραποίησης της αλήθειας και η απόδειξη πόσο μακριά βρίσκονται από την πραγματικότητα.

Πλήρης και τεκμηριωμένη μελέτη από τα στελέχη του ΣΠΑΥ για τις καμμένες εκτάσεις – εκδήλωση παρουσίαση της μελέτης στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου και δύο αναδασώσεις με βάση τη μελέτη στην καμένη έκταση (φυτεύτηκαν ήδη 8.000 φυτά) .

Αναλυτικά οι δράσεις:
• Τον συνεχή εξοπλισμό των εθελοντικών ομάδων και την ανάδειξή τους ως πυλώνα δράσης του ΣΠΑΥ.
• Την συντήρηση των ψεκαστικών συστημάτων πρόληψης.
• Την συντήρηση και ανανέωση των πυροσβεστικών οχημάτων των δήμων
• Την τοποθέτηση 20 νέων μεταλλικών δεξαμενών χωρητικότητας 410 τόνων.
• Την διάνοιξη των όλων των δρόμων πυρασφάλειας.
• Το καθαρισμό 1.500 στρεμμάτων υποβλάστησης (ξερά χόρτα)
• Την τοποθέτηση ποτίστρων για τα ζώα.
• Την δημιουργία νέων παρατηρητηρίων
• Την ενοποίηση όλων των υπαρχουσών μελετών για τον Υμηττό για την εκπόνηση ενιαίας στρατηγικής ανάπτυξης.
• Την σήμανση μονοπατιών
• Τις εκστρατείες καθαρισμού από μπάζα και σκουπίδια
• Την οργάνωση της αποθήκης.
• Την εγκατάσταση συστημάτων GIS για την ανάδειξη διαδρομών, τοπίων και μνημείων.
• Την συγκρότηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του ΣΠΑΥ
• Την Κατάρτιση των εργαζομένων και των εθελοντικών ομάδων των δήμων.
• Την διοργάνωση σεμιναρίων στα σχολεία
• Και βέβαια την απόκτηση του νέου ιδιόκτητου ενεργειακά αυτόνομου σπιτιού του ΣΠΑΥ

3. Η απομάκρυνση της Λεωφ. Κατεχάκη από την Ηλιούπολη

Πράγματι ο Δήμαρχος ήθελε και στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τη συνέχιση της Περιφερειακής οδού από το βουνό και τη σύνδεσή της με την Λεωφ. Βουλιαγμένης. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε πραγματικότητα εξαιτίας του υψηλού κόστους του έργου. Γι’ αυτό η διοίκηση του Δήμου έδωσε τη μάχη της και κέρδισε να εντάξει την Αστική Σήραγγα της Ηλιούπολης στο Πακέτο Γιούνκερ.

4. Η απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ (ΚΥΤ)

Ποτέ ο Δήμαρχος Ηλιούπολης δεν προέκρινε την πρόταση της ΔΕΗ για δημιουργία υπόγειου ΚΥΤ 400kw (προφανώς τον μπερδεύουν με τον προηγούμενο…). Οι παρεμβάσεις του στη ΔΕΗ για να γίνει σεβαστή η απόφαση του ΣΤΕ ήταν συνεχείς (δεν φταίμε εμείς «Σύντροφοι» αν αλλάζετε τις Διοικήσεις στην ΑΔΜΗΕ σαν τα πουκάμισα επειδή αύξησαν τους μισθούς τους σε μια νύχτα!).

Τέλος, η προσφυγή για το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δεν είχε νόημα να συμπεριλάβει την ακύρωση των γραμμών μεταφοράς μιας και όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ούτε οι μελέτες δεν είναι έτοιμες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για να ακυρωθεί το Π/

Δ (άραγε ποιος είναι Κυβέρνηση σήμερα «Σύντροφοι»;).

5. Πικροδάφνη

Ποτέ ο Δήμαρχος Ηλιούπολης δεν στήριξε τη λύση Γεωργάκη για την Πικροδάφνη. Από τους πρώτους έβαλε το θέμα της χρηματοδότησης για την αποψίλωση των κατασκευών του. Συνεργάστηκε με τα καλύτερα μελετητικά γραφεία και την Περιφέρεια για την οικολογική στήριξη των πρανών (όπου επιλέχτηκε η καλύτερη λύση). Στήριξε με όλες του τις δυνάμεις την κατασκευή των αγωγών Σ2-Σ3 γιατί τους έχει ανάγκη η πόλη μας. Και τέλος, με εισήγησή του καταργήθηκαν οι 15 γέφυρες και προτείνεται η κατασκευή 3 για την διευκόλυνση των κατοίκων.

6. Χαλικάκι

Πάλι ανενημέρωτοι είστε «Σύντροφοι». Η μελέτη που έχει εκπονηθεί εντάχτηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με 3,5 εκ.€.

7. Άλσος Κιντής

Ποια ήταν η παρέμβαση των συλλογικοτήτων για το Άλσος; Καταστροφή, ληστείες, ανευθυνότητα και εγκατάλειψη. Αποσιωπάτε αγαπητοί ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε δώσει ακόμα και το Άλσος σε μια Ανώνυμη Εταιρία που άφησε τεράστια χρέη στον Δήμο, που στο τέλος αναγκάστηκαν να πληρώσουν οι ίδιοι οι δημότες.

Ο χώρος του Άλσους και των εγκαταστάσεών του ανήκει αποκλειστικά στον ΠΑΟΔΗΛ (Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικού Αναψυκτηρίου). Το μόνο που διαχειρίζεται ο ιδιώτης είναι ο κοινόχρηστος χώρος που παραχωρείται από τον Δήμο με βάση τον Δημοτικό Κώδικα.

8. Πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Όχι μόνο δεν μειώθηκε το πράσινο αλλά τριπλασιάστηκε! Καμία αύξηση πλακόστρωτου δεν έγινε και αν αγαπητοί «Σύντροφοι» επισκεφτείτε όλες τις πλατείες της Ευρώπης θα παρατηρήσετε την ύπαρξη τραπεζοκαθισμάτων σε ορισμένους από τον Δήμο χώρους. Η έννοια του κοινόχρηστου χώρου αυτό ακριβώς είναι: πράσινο, ελεύθεροι χώροι, χώροι αναψυχής και πολιτιστικές δράσεις.

9. Η αύξηση του αστικού πρασίνου

Προσωπική σας εκτίμηση η μείωση του πρασίνου στην Ηλιούπολη. Τα δικά μας στοιχεία, τα οποία είναι και στη διάθεσή σας, δείχνουν αύξηση του πρασίνου κατά 30% τουλάχιστον. Η προσπάθειά σας να μας εμφανίσετε ως εκπροσώπους των καταστημάτων είναι τουλάχιστον γελοία. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

10. Η αποκομιδή των απορριμμάτων

Η Ηλιούπολη είναι από τις πιο καθαρές πόλεις στην Ελλάδα. Το σύστημα αποκομιδής των απορριμμάτων στηρίζεται στην πλήρη ανακύκλωση. Μέχρι τέλος του 2017 η Ηλιούπολη θα έχει έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους αποκομιδής στη χώρα, ένα σύγχρονο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, πλήρη ανακύκλωση (ακόμα και των οργανικών αποβλήτων). Δυστυχώς πάλι αδιάβαστοι πιαστήκατε «Σύντροφοι».

Για δική σας ενημέρωση, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος έχει τη δική του ιστορία στο χώρο της Αποκέντρωσης και της Αυτοδιοίκησης. Ήταν από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος,

Περιφερειάρχης που πέρασε από την Κρήτη και την Κεντρική Μακεδονία και άφησε ένα από τα πιο σημαντικά έργα στην αναθεώρηση του Δημοτικού Κώδικα ως Πρόεδρος της αντίστοιχης Επιτροπής όταν ήταν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τέλος, είναι περήφανος που διετέλεσε Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του πρ. Πρωθυπουργού της χώρας Γιώργου Παπανδρέου. Ιδιαίτερα ένας από τους συντάκτες του κειμένου, ο κ. Λάμπης Σωτηρόπουλος, γνωρίζει προσωπικά την προσφορά του Δημάρχου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απ’ όταν ήταν βασικοί συνεργάτες στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας.

Στις αναλύσεις για τα προβλήματα της πόλης δεν πρέπει να μας τυφλώνει ούτε το προσωπικό μίσος ούτε οι προσωπικές επιθέσεις.

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας κάνει μαθήματα Δημοκρατίας και Λαϊκής Συμμετοχής.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή εξελέγη το 2010 με 12.513 τη δεύτερη Κυριακή και με 17.862 για δεύτερη φορά το 2014.

Η Δημοκρατία και η Λαϊκή Συμμετοχή έχει θεσμούς και οφείλουμε να τους σεβόμαστε.

Οι συντάκτες του κειμένου μιλούν και πάλι για αλλεργία του Δημάρχου στην κριτική, αυταρχισμός κτλ.

Ο μόνος κριτής γι’ αυτό είναι ο ΛΑΟΣ και αυτός αποφασίζει. Το 2019 είναι κοντά.

Το έργο της Δημοτικής Αρχής μπορείτε να παρακολουθήσετε για τα δύο τελευταία χρόνια https://www.facebook.com/vasilis.../posts/10207576961293477) και εδώ.

Αγαπητοί «Σύντροφοι», το καινούριο μπλοκ που ονειρεύεστε είναι ήδη γεγονός.

Έχει πυρήνα την Παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» και σας καλεί και εσάς σε μια ευρεία συνεργασία για το καλό της πόλης μας!

Δημοτική Παράταξη Ηλιούπολης
«Πρώτα η Ηλιούπολη»

ΥΓ. Όσον αφορά τη διακυβέρνηση του Δήμου με προοδευτικά – αριστερά χαρακτηριστικά ως προς το κοινωνικό πρόσημο, τη γνωρίσαμε εδώ και δύο χρόνια στην πράξη και σας καλούμε δημόσια να πείτε τι άλλο θα κάνατε εσείς στην άσκηση της κοινωνικής πολιτικής που δεν έχει κάνει η Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης. 

 

σχόλιο του site μας - το άρθρο με τίτλο: Προβλήματα στην Ηλιούπολη (εδώ)

Προβλήθηκε 1147 φορές