Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος και η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής Ερμίνα Κυπριανίδου, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, με θέμα το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή του Καρέα, ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα δημοπρατηθεί το αργότερο σε τρείς μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.

Πρώτος έλαβε το λόγο ο Δήμαρχος της Ηλιούπολης, ο οποίος χαρακτήρισε «ιστορική εμπειρία» το σημαντικό αυτό έργο, ενώ τόνισε την άψογη συνεργασία με τον όμορο Δήμο του Βύρωνα και την Περιφέρεια Αττικής, στην πραγματοποίηση του κορυφαίου αυτού αντιπλημμυρικού έργου.

Ο κ. Βαλασόπουλος ευχαρίστησε προσωπικά την κα Δούρου, τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και την ουσιαστική βοήθεια που παρείχε το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος», αλλά και να δώσει σημαντικές τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν το έργο.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, ο οποίος αφού εξήρε τόσο τον Δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Βαλασόπουλο για την αγαστή συνεργασία των δύο δήμων όσο και την Περιφέρεια Αττικής (την κα Δούρου, την κα Κυπριανίδου) για την πολύτιμη αρωγή της σε έργα που έχουν πραγματοποιηθεί αλλά και σε άλλα, που είτε έχουν ξεκινήσει είτε πρόκειται να ξεκινήσουν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, αναφέρθηκε στο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο κατασκευής αγωγών ομβρίων ώστε να αντιμετωπισθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες περιοχές των δύο δήμων.

Ο κ. Κατωπόδης αναφέρθηκε στην ανάγκη υλοποίησης του έργου και ειδικά για τα αντιπλημμυρικά έργα, τόνισε πως «είναι ανάγκη να θωρακιστεί η πόλη μας από τα φυσικά φαινόμενα.

Η αντιπλημμυρική προστασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί καθώς κάνουμε μεγάλες προσπάθειες για να μπορέσουμε να διοχετεύσουμε τα όμβρια που προέρχονται από τον Υμηττό σε άλλους χώρους ώστε να προστατευτούν οι κάτοικοι τόσο της πόλης μας όσο και των όμορων δήμων. Πιστεύω πραγματικά πως το πρώτο καθήκον ενός αιρετού είναι τα ζητήματα της πολιτικής προστασίας, για αυτό θεωρώ πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

«Κορυφαία παρέμβαση της Περιφέρειας, επιστέγασμα εξαιρετικής συνέργειας, αλλά και μοντέλο για την υλοποίηση τέτοιων έργων», χαρακτήρισε η Αντιπεριφερειάρχης κα Κυπριανίδου την προσπάθεια που κατέβαλαν όλες οι πλευρές για την επίτευξη του στόχου.

Ευχαριστώντας όλους τους εμπλεκόμενους τόνισε ιδιαίτερα τη συνέπεια, τη σύμπραξη, αλλά και την διαφάνεια που επέδειξαν όλοι, καθώς μόνο έτσι οι τοπικές κοινωνίες απολαμβάνουν την καθημερινότητα που τους αξίζει.

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν επίσης: οι κ.κ. Χρήστος Κοκοτίνης επικεφαλής της κίνησης «ΗΛΙΟΥ-πολις ανθρώπινη πόλη», Παναγιώτης Πατσαβός Περιφερειακός σύμβουλος του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, Μιλτιάδης Κύρκος υπεύθυνος της τεχνικής υπηρεσίας και Θεοδώρα Αραμπατζή προϊσταμένη του τμήματος υδραυλικών.

Προβλήθηκε 565 φορές

Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης : ''ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ''

Ο Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης καλεί τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες της πόλης, τις νέες μητέρες, τις φοιτήτριες, τις συνταξιούχους να ενώσουμε τις φωνές μας με τα εργατικά σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα μπροστά στην απεργία της 26ης Νοέμβρη που έχουν προκηρύξει βάζοντας στην πρώτη γραμμή τις διεκδικήσεις μας για την προστασία της Υγείας, της ζωής, των δικαιωμάτων μας.

Τάσος Ευσταθίου - Γαβριήλ Αραμπατζής: ''Κοινή Δήλωση για τον βανδαλισμό των γραφείων της Τ.Ο. της Ν.Δ. στην Ηλιούπολη''

Ο βανδαλισμός των γραφείων της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Ηλιούπολης που έγινε για άλλη μια φορά από αγνώστους την Κυριακή το πρωί, έχει σαν στόχο να δυναμιτίσει τη δημοκρατία και την ελευθερία στην πόλη μας...

Η Ο.ΔΙ.Κ κατασκεύασε πίστα αναρρίχησης για ΑΜΕΑ  στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ''.

Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ.) η ομάδα που βοήθησε στην διάσωση των πυρόπλητων, στο Μάτι της Αττικής, συναισθανόμενη την Κοινωνική της ευθύνη, κατασκεύασε στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ" στην Ηλιούπολη τον πρώτο στην Ελλάδα Τοίχο Αναρρίχησης για ΑΜΕΑ

Αποστόλης Στασινόπουλος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Ηλιούπολης: ''Η προχειρότητα και η βιασύνη ενός Συμπαραστάτη''

Τους τελευταίους μήνες, γινόμαστε μάρτυρες σε κάθε δυνατή ευκαιρία, μιας πρωτοφανούς πολιτικής στάσης για την δημοτική ζωή της πόλης μας από τον κ. Αραμπατζή.