Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος και η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής Ερμίνα Κυπριανίδου, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, με θέμα το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή του Καρέα, ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα δημοπρατηθεί το αργότερο σε τρείς μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.

Πρώτος έλαβε το λόγο ο Δήμαρχος της Ηλιούπολης, ο οποίος χαρακτήρισε «ιστορική εμπειρία» το σημαντικό αυτό έργο, ενώ τόνισε την άψογη συνεργασία με τον όμορο Δήμο του Βύρωνα και την Περιφέρεια Αττικής, στην πραγματοποίηση του κορυφαίου αυτού αντιπλημμυρικού έργου.

Ο κ. Βαλασόπουλος ευχαρίστησε προσωπικά την κα Δούρου, τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και την ουσιαστική βοήθεια που παρείχε το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος», αλλά και να δώσει σημαντικές τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν το έργο.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, ο οποίος αφού εξήρε τόσο τον Δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Βαλασόπουλο για την αγαστή συνεργασία των δύο δήμων όσο και την Περιφέρεια Αττικής (την κα Δούρου, την κα Κυπριανίδου) για την πολύτιμη αρωγή της σε έργα που έχουν πραγματοποιηθεί αλλά και σε άλλα, που είτε έχουν ξεκινήσει είτε πρόκειται να ξεκινήσουν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, αναφέρθηκε στο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο κατασκευής αγωγών ομβρίων ώστε να αντιμετωπισθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες περιοχές των δύο δήμων.

Ο κ. Κατωπόδης αναφέρθηκε στην ανάγκη υλοποίησης του έργου και ειδικά για τα αντιπλημμυρικά έργα, τόνισε πως «είναι ανάγκη να θωρακιστεί η πόλη μας από τα φυσικά φαινόμενα.

Η αντιπλημμυρική προστασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί καθώς κάνουμε μεγάλες προσπάθειες για να μπορέσουμε να διοχετεύσουμε τα όμβρια που προέρχονται από τον Υμηττό σε άλλους χώρους ώστε να προστατευτούν οι κάτοικοι τόσο της πόλης μας όσο και των όμορων δήμων. Πιστεύω πραγματικά πως το πρώτο καθήκον ενός αιρετού είναι τα ζητήματα της πολιτικής προστασίας, για αυτό θεωρώ πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

«Κορυφαία παρέμβαση της Περιφέρειας, επιστέγασμα εξαιρετικής συνέργειας, αλλά και μοντέλο για την υλοποίηση τέτοιων έργων», χαρακτήρισε η Αντιπεριφερειάρχης κα Κυπριανίδου την προσπάθεια που κατέβαλαν όλες οι πλευρές για την επίτευξη του στόχου.

Ευχαριστώντας όλους τους εμπλεκόμενους τόνισε ιδιαίτερα τη συνέπεια, τη σύμπραξη, αλλά και την διαφάνεια που επέδειξαν όλοι, καθώς μόνο έτσι οι τοπικές κοινωνίες απολαμβάνουν την καθημερινότητα που τους αξίζει.

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν επίσης: οι κ.κ. Χρήστος Κοκοτίνης επικεφαλής της κίνησης «ΗΛΙΟΥ-πολις ανθρώπινη πόλη», Παναγιώτης Πατσαβός Περιφερειακός σύμβουλος του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, Μιλτιάδης Κύρκος υπεύθυνος της τεχνικής υπηρεσίας και Θεοδώρα Αραμπατζή προϊσταμένη του τμήματος υδραυλικών.

Προβλήθηκε 398 φορές

Γαβριήλ Αραμπατζή - ''Η Πόλη που θέλω'' : Άλλα συζητήσαμε, αλλά ψηφίσαμε και άλλα αναρτήθηκαν στη Διαύγεια.

Η 8η αναμόρφωση προϋπολογισμού για το έτος 2018, η οποιαδήποτε αναμόρφωση πρέπει να οφείλεται σε ανάγκες που δεν είχαν προβλεφθεί αρχικά και σε μειώσεις κονδυλίων λόγω μη εκτέλεσης του αρχικού σχεδιασμού (προϋπολογισμού) που αφορά τις υπηρεσίες του δήμου.

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για το 3ο Λύκειο Ηλιούπολης

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Κατσώτης Χρήστος, Γκιόκας Γιάννης, Κανέλλη Λιάνα και Μανωλάκου Διαμάντω, κατέθεσαν αναφορά (για την υπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων), την επιστολή που υπογράφεται από το Σύλλογο Γονέων Μαθητών του 3ου Λυκείου Ηλιούπολης και το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του σχολείου...