OI: ΓΕΩΜΥΘΙΚΗ, Δίκτυο Πολιτών για τη Διάσωση του Ρέματος της Πικροδάφνης, ΙΛΙΣ-SOS, Κίνηση για την Προστασία για την Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, ΚΙ.Π.Η. (Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης), Μικρογεωγραφίες, ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο. Αττικής, ΡΟΗ – Πολίτες υπέρ των ρεμάτων

Σας περιμένουμε το Σάββατο 16/2/2019 και ώρα 15:30 στην 3η Γενική Συνέλευση για τα Ρέματα της Αττικής, στα γραφεία του ΣΑΔΑΣ*

Άμεσος στόχος μας είναι η διάσωση των ζωντανών ρεμάτων που της Αττικής και η ανάδειξη όσων έχουν θαφτεί κάτω από τις πόλεις μας και μπορούν να ξαναβγούν στο φως.

Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πόλεών μας και η πολύπλευρη θωράκισή τους από τους κινδύνους της πλημμύρας και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Στη Συνέλευση μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε φορέας, σύλλογος, συλλογικότητα κλπ., που η δράση του είναι συνδεδεμένη με την προστασία του περιβάλλοντος και ως εκ τούτου του εναπομείναντος φυσικού μας πλούτου**.

Διαδικασία (προτεινόμενη):

Εκλογή τριμελούς Προεδρείου για τον συντονισμό της συζήτησης και την τήρηση πρακτικών

Απολογισμός δράσης του προηγούμενου σχήματος Φορέων και Κινήσεων ρεμάτων. Εκτίμηση της αποτελεσματικότητας του και εντοπισμός των λόγων αδρανοποίησής του

Εισήγηση των επιτροπής διοργάνωσης της Συνέλευσης που θα περιλαμβάνει:

Α) τις θέσεις μας για τα ρέματα. Τόσο τις γενικές (όπως προκύπτουν από την περυσινή Κοινή Διακήρυξη, η οποία επισυνάπτεται), όσο και τις ειδικές (που αφορούν στα έργα και στις μελέτες που εξελίσσονται αυτή τη στιγμή στα ρέματα και στις ενέργειες που κάνουμε οι συλλογικότητες κι οι σύλλογοι για να τα αντιμετωπίσουμε

Β) Οι στόχοι μας. Προτάσεις για άμεσες δράσεις, αλλά και μακροπρόθεσμες.

Γ) Προτάσεις για την λειτουργία της συλλογικότητας των Ρεμάτων Αττικής

3-5 λεπτες τοποθετήσεις πάνω στα θέματα Απολογισμού και Εισήγησης, από τα μέλη της Γ.Σ.

Ανάλογα με τον αριθμό των παρευρισκομένων προτάθηκε να μιλήσουν το πολύ 1-2 μέλη από κάθε ποτάμι ή σύλλογο που παρευρίσκεται.

Θα γίνουν δευτερολογίες και συγκεκριμένες προτάσεις πάνω στις δράσεις και τον τρόπο λειτουργίας της συλλογικότητας των Ρεμάτων Αττικής

Θα συνοψιστούν οι προτάσεις που ακούστηκαν στην Γενική Συνέλευση και θα αναγνωσθούν από το μέλος του Προεδρείου που κρατάει τα πρακτικά

Θα συγκροτηθεί η Συντονιστική Επιτροπή των ρεμάτων Αττικής. Θα αποτελείται από ένα μόνο άτομο από κάθε σύλλογο ή συλλογικότητα, αν κι εφόσον το επιθυμεί. Κατ΄ αυτό τον τρόπο θα εξοικονομηθεί χρόνος στην ΓΣ (αφού δεν θα χρονοτριβήσουμε σε επιλογές προσώπων) και θα επιτευχθεί καλύτερη εκπροσώπηση των ρεμάτων.

Πρόταση μας είναι η Συντονιστική Επιτροπή να συνέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και να πλαισιωθεί από ομάδες εργασίας για την υλοποίηση των στόχων (προτάσεων της ΓΣ).

* ΣΑΔΑΣ (Σύνδεσμος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών), Βρυσακίου 15, Αθήνα. Eίναι πολύ κοντά στο ΜΕΤΡΟ-ΤΡΑΙΝΟ Μοναστηράκι. Η Βρυσακίου είναι κάθετη στην Αδριανού, δίπλα στη στοά του Αττάλου.

**Δε μπορούν να συμμετάσχουν Δημοτικές και Περιφερειακές παρατάξεις.

--
Κι.Π.Η.- Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης
Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη
Τ.:2109730215-K.:6944683652
F.: 2118005508, 2109718162
[email protected]
http://www.kipi.gr
Facebook: Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης(Κι.Π.Η.)


 Κ Ο Ι Ν Η  Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ

(εδώ)

Προβλήθηκε 671 φορές

Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το πραγματικό επάγγελμα του ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.