Την αθώωση του άλλοτε «στρατηγού της Χαριλάου Τρικούπη», Θεόδωρου Τσουκάτου, στη δίκη για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Η δίκη αφορά την σύμβαση 8002 του ΟΤΕ η οποία υπεγράφη με την Siemens το 1997.

Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του Θεόδωρου για την υπόθεση του 1 εκατομμυρίου γερμανικών μάρκων που φέρεται να έλαβε από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Η εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά τόνισε πως από πουθενά δεν προέκυψε ότι τα λεφτά μπήκαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ.

Όπως ανέφερε ο άλλοτε στρατηγός του ΠΑΣΟΚ πήρε το 1 εκατομμύριο μάρκα το 1999 από κεντρικό λογαριασμό της Siemens στην Αυστρία, το οποίο δεν πήγε στα ταμεία του κόμματος όπως ο ίδιος ισχυρίζεται.

Ωστόσο επειδή δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν από την έρευνα οι αποδέκτες υπάλληλοι των «δώρων», η κ. Σκεπαρνιά πρότεινε την αθώωσή του όπως και των παρένθετων προσώπων που μέσα από τους λογαριασμούς τους έφτασαν τα χρήματα στον Θεόδωρο Τσουκάτο.

Όπως δήλωσε ο συνήγορός του Διονύσης Γκούσκος: «Η πρόταση της κ. Εισαγγελέως περί αθώωσης του Θεόδωρου Τσουκάτου ανεξαρτήτως της εσφαλμένης αιτιολογίας της, είναι μία πρώτη δικαίωση της Δικαιοσύνης και της λογικής».

www.newsit.gr

Προβλήθηκε 660 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).