SmartCity: Φωτισμός στην Ηλιούπολη

Μετά από σχεδόν 9 χρόνια της παρούσης Δημοτικής Αρχής η πόλη μας,

η Ηλιούπολη, παραμένει μες στο σκοτάδι.

Παρόλα τα επαναλαμβανόμενα αιτήματα, παράπονα και ερωτήσεις, στους αρμόδιους και στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη μεριά τόσο των πολιτών, όσο και των παρατάξεων, καμία βελτίωση δεν έχει παρατηρηθεί στο σοβαρό αυτό θέμα του φωτισμού της πόλης.

Η απλή αναφορά σε φωτισμό Led δεν επαρκεί, αυτό που πραγματικά χρειάζεται, είναι ο «έξυπνος» φωτισμός, διότι είναι ο συνδυασμός οικονομίας (χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης – διάρκεια ζωής), απομακρυσμένου ελέγχου (real-time remote monitoring), σημείο πομπού wifi, dig data, φωτοκύτταρο κίνησης για αυξομείωση λαμπτήρα και όχι μόνο.

Παραθέτω αεροφωτογραφίες νυχτερινής λήψης από τον δορυφόρο του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού (nasa ISS) που διακρίνεται ευκρινέστερα η κατάσταση φωτισμού στην Ηλιούπολη συγκριτικά με όμορους Δήμους της ευρύτερης περιφέρειας Αττικής.

Είναι σεβαστή η αναφορά της Διοίκησης του Δήμου για την τεχνική αξιολόγηση και μελέτη που έχει κάνει, αλλά 9 χρόνια μετά, ο πολίτης δεν έχει δει ακόμα φως στην πόλη!

Όλα αυτά τα χρόνια δεν έγινε κάτι και η Δημοτική Αρχή τρέχει τελευταία στιγμή να δώσει λύση... τελικά θα παραδώσει την πόλη στο σκοτάδι!

Αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων και βασικός στόχος είναι ο επαρκής φωτισμός σε δρόμους, πάρκα και κοινόχρηστους χώρους διότι αποτελεί κομβικό σημείο ασφάλειας και λειτουργικότητας της πόλης.

Ακολουθεί αεροφωτογραφία για την ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου Αττικής κατά τη διάρκεια της νύχτας:

 

 

Ακολουθεί αεροφωτογραφία σε μεγένθυση για τον Δήμο Ηλιούπολης κατά τη διάρκεια της νύχτας:

 


Έχουμε όλοι ευθύνη για την πόλη μας!

ΒΕΡΒΕΡΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό
Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά και Δήμαρχο Τάσο Ευσταθίου

Μεταλλειολόγος Μηχανικός ΕΜΠ
MBA International - Πρόεδρος PT20 

Προβλήθηκε 883 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...