Στο εκλογικό κέντρο του δημοτικού συνδυασμού "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ" υποδέχθηκε πριν λίγο ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης Τάσος Ευσταθίου τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Στην συνάντηση βρέθηκαν και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Στέλιο και να συζητήσουν μαζί του.

 

 

Λίγα λόγια για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο από τον Στέλιο.

Είμαι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος. 34 ετών. Ψυχίατρος – Επιμελητής Β΄, στην Β΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου “ΑΤΤΙΚΟΝ”.

Η ιστορία μου, λίγο πολύ, είναι γνωστή. 14 μηνών διαγνώσθηκα με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου ΙΙ. Τότε, στους γονείς μου είπαν πως το προσδόκιμο ζωής μου θα ήταν μέχρι την εφηβεία. Στα 34 μου, πλέον, δεν είμαι έφηβος! Είμαι άνδρας και είμαι εδώ έτοιμος να δώσω μια νέα μάχη!

Έτσι λοιπόν,το 1990 – μια εποχή που η αναπηρία οδηγούσε στην περιθωριοποίηση – οι γονείς μου πήραν την μεγάλη απόφαση και με έστειλαν σε σχολείο γενικής εκπαίδευσης, όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Εκεί, κατάφερα να συναναστρέφομαι συνομηλίκους μου, να βιώνω κ γω μαζί τους τις ίδιες ανησυχίες. Να μάθω να ονειρεύομαι χωρίς όρια…

Δεν ήταν εύκολα. Είχα να αντιμετωπίσω την άρνηση των δασκάλων μου να με εντάξουν στα τμήματα, την φυσιολογική περιέργεια των συμμαθητών μου, την δυσκολία πρόσβασης σε χώρους που δεν είχαν προδιαγραφές για άτομα με αναπηρία. Τελικά όμως, τα κατάφερα! Με πίστη στο Θεό, σε εμένα, με την βοήθεια των γονιών μου, των δασκάλων και φυσικά των συμμαθητών μου. Των φίλων μου.

Το 1999, μάλιστα, οι κόποι και οι προσπάθειες μου, οι άριστες επιδόσεις μου, μου έδωσαν την Ελληνική Σημαία και παρέλασα με αυτήν την 28η Οκτωβρίου. Η πιο συγκινητική στιγμή μου, μέχρι σήμερα…

Το 2003, κατάφερα και έκανα ένα ακόμα όνειρο μου πραγματικότητα. Πέτυχα την εισαγωγή μου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών… Το 2010, πήρα το πτυχίο μου! Έγινα γιατρός! Ξεκίνησα μεταπτυχιακές σπουδές και από το 2013 έως το 2015 – παράλληλα με την ειδικότητα μου – παρακολούθησα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στο αντικείμενο των ψυχοσεξουαλικών διαταραχών του ανθρώπου.

Από το 2016, έλαβα τον τίτλο της ειδικότητας της Ψυχιατρικής και πλέον με βρίσκετε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ”, να ασκώ το λειτούργημα μου με πίστη στον όρκο που έδωσα και με αγάπη στον άνθρωπο.

Παράλληλα με τις σπουδές μου, ανησυχούσα και αναζητούσα λύσεις στο πως μπορεί αν βελτιωθεί η ζωής των ανθρώπων με αναπηρία. Το 2008, έμαθα για την ιδέα της “ανεξάρτητης διαβίωσης” και τότε έγινε για εμένα, σκοπός ζωής. Οργανωθηκαμε, γίναμε ομάδα και έτσι το 2013 διοργανώθηκε η πρώτη ελληνική αποστολή στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση “Freedom Drive”, που έγινε εφαλτήριο για να δημιουργηθεί ο πρώτος Oργανισμός Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδος, I-Living!

Αυτός είμαι. Αυτός είναι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Ένας άνθρωπος που έμαθε να “παίζει” ατομικά αλλά και να δουλεύει “Ομαδικά”. Με τα στοιχεία της ανθρωπιάς και της ενσυναίσθησης ισχυρά μέσα μου.

Σήμερα, μετά την τιμητική πρόταση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής στις εκλογές της 26ης Μαίου.

Εσείς, θα κρίνετε αν αξίζω την στήριξη σας. Εγώ μπορώ και θέλω να σας εκπροσωπήσω αποτελεσματικά και με ειλικρίνεια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

Ο δημοτικός συνδυασμός "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ" και ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης Τάσος Ευσταθίου στηρίζουν ενεργά τον αγώνα του Στέλιου Κυμπουρόπουλου και την υποψηφιότητά του για Ευρωβουλευτής.

 

Περισσότερα για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας εδώ 

φωτογραφίες και κείμενο από το energospolitisilioupolis.blogspot.com

Προβλήθηκε 1486 φορές

Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το πραγματικό επάγγελμα του ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.