Ακόμη μια νύχτα με μπαράζ επιθέσεων σε ΑΤΜ. Τρία μηχανήματα τινάχθηκαν στον αέρα τα ξημερώματα της Πέμπτης (16.05.2019) σε Μεταμόρφωση και Ελληνικό.
Στη Μεταμόρφωση, ειδικά, η επιχείρηση των δραστών ήταν… άκρως κινηματογραφική. Το ΑΤΜ σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή ήταν μέσα από τζαμαρία. Αλλά αυτό δεν σταμάτησε τους δράστες.
Με το αυτοκίνητό τους έπεσαν πάνω στη τζαμαρία, την έκαναν θρύψαλα και στη συνέχεια, ανενόχλητοι, ανατίναξαν τα δυο ΑΤΜ, πήραν τα λεφτά κι έγιναν… καπνός. Όλα έγιναν, σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα.
Μια ώρα αργότερα, στις 03:00, έγινε έκρηξη και σε ΑΤΜ που βρίσκεται σε σούπερ μάρκετ στο Ελληνικό. Κι από εκεί οι δράστες, άγνωστο αν είναι οι ίδιοι με τη Μεταμόρφωση, ανατίναξαν το μηχάνημα, πήραν τα λεφτά και εξαφανίστηκαν.
Έκλεψε το αυτοκίνητο στην Καλλιθέα και ο δρόμος την «έβγαλε» στο Παλαιό Φάληρο όπου προκάλεσε το τροχαίο - Παράτησε το αυτοκίνητο και τράπηκε με τα πόδια σε φυγή
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 3:00 τα ξημερώματα. Ο άτυχος εργαζόμενος, Ηλίας Πιερράτος, κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του επί της οδού Αττάλου.
Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο νεαροί ημεδαποί ηλικίας 19 και 20 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαΐου στο Ελληνικό, την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν διαμέρισμα.
Δεν έχει βρεθεί η πηγή του προβλήματος σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία - Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος και συνεργεία της ΔΕΣΦΑ ερευνούν τα αίτια
Τρόμος το πρωί της Τετάρτης στο Παλαιό Φάληρο, όταν σχολικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα την ανατροπή του.