Το ''Ηλιούπολη για όλους'' έχει στη διάθεσή του, το υπό έκδοση βιβλίο του Γιώργου Μπαλτά

«ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ»
“πάντα παρών στη κοινή δράση και το όραμα για ένα καλύτερο κόσμο”.

Μετά από δωρεάν παραχώρηση, για δημοσίευση, αποσπασμάτων του βιβλίου που αναφέρονται στην ιστορία των Δημοτικών εκλογών στην Ηλιούπολη, προχωράμε στη δημοσίευση προσφέροντας στους αναγνώστες μας, μια «γεύση» ιστορίας της πόλης μας!

Εκλογές 2006

Το άνοιγμα του Κώστα Κονδύλη φέρνει αποτελέσματα.

Το άνοιγμα -διεύρυνση του Κώστα Κονδύλη εκφράστηκε στη σύνθεση του Ψηφοδελτίου με το οποίο διεκδικήθηκε η ψήφος των Δημοτών.

Με επικεφαλής τον ίδιο τον Κώστα Κονδύλη περιελάμβανε 50 Δημότες με πλούσια εμπειρία στις κινηματικές συλλογικότητες της Ηλιούπολης.

Κυρίως όμως η συνεχής παρουσία του Νίκου Αρβανίτη στο πλευρό του Κώστα Κονδύλη συγκεντρώνει σημαντικό προβληματισμό πολιτών που αρχίζουν να εμπιστεύονται το άνοιγμα του Κονδύλη ως πολιτικά σωστό και κυρίως ειλικρινές!

Έτος: 2006 Έδρες : 33 Εγγεγραμμένοι : 54959 Ψήφισαν : 42116 / 34199 Έγκυρα : 39326 / 30589

Στις εκλογές του 2006 η παράταξη «Ηλίου Πόλις Ανθρώπινη Πόλις» του Κώστα Κονδύλη έρχεται τρίτη δύναμη με το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό 14,57%.

Οι παρατάξεις των κ.κ. Θόδωρου Γεωργάκη και Γιάννη Αναγνώστου, βοηθούντος του πλειοψηφικού εκλογικού συστήματος διατήρησαν την κυριαρχία τους και οδηγήθηκαν στο ντέρμπυ της Β΄ Κυριακής όπου ο κ. Γιάννης Αναγνώστου αναδείχτηκε Δήμαρχος Ηλιούπολης «εκθρονίζοντας» τον επί 16 έτη Δήμαρχο κ. Θόδωρο Γεωργάκη.

Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών, Δημοτικοί Σύμβουλοι εκλέχτηκαν:

Από τη Παράταξη ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ του Γιάννη Αναγνώστου εκλέχτηκαν: 1) Γιαννόπουλος Παρασκευάς, 2) Ευσταθίου Αναστάσιος, 3) Πίκουλα Αργυρώ, 4) Μπότος Ιωάννης, 5) Βλάχου Πολυξένη, 6) Μηλούλης Θωμάς, 7) Καρανδρέας Παναγιώτης, 8) Πίσσας Δημήτριος, 9) Παπανικολάου Γεώργιος, 10) Αγαδάκος Γεώργιος, 11) Αραμπατζής Γαβριήλ, 12) Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης, 13) Χριστοδουλάκης Νικόλαος, 14) Γλύκας Δημήτριος, 15) Νικολαϊδης Κωνσταντίνος, 16) Γεωργαντάς Ηλίας, 17) Ζαμπάρα - Κορκολιού Μαριλένα, 18) Γλύκου-Φωτεινιά Αικατερίνη, 19) Καλύβα-Χρήστου Ροζαλία, 20) Κολιοφώτης Χαράλαμπος.

Από την Παράταξη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ του Θόδωρου Γεωργάκη και μετά την παραίτηση του ίδιου του Θόδωρου Γεωργάκη εκλέχτηκαν: 1) Πανταζόπουλος Δημήτριος, 2) Προβιάς Σπύρος, 3) Γεωργάκης Ευάγγελος, 4) Χωματά Αικατερίνη, 5) Σκούρας Ευάγγελος, 6) Αμουργιανός Αλέξανδρος, 7) Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας, 8) Ζαννιά Ευφημία, 9) Λύτρας Κωνσταντίνος.

Από την Παράταξη «Ηλίου - Πόλις ανθρώπινη πόλη» του Κώστα Κονδύλη εκλέχτηκαν: 1) Κονδύλης Κωνσταντίνος, 2) Αρβανίτης Νικόλαος.

Από την Παράταξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του Λευτέρη Μακρυκώστα εκλέχτηκαν: 1) Μακρυκώστας Ελευθέριος, 2) Λαγκαδινός Θεοφάνης.

Σ αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πόσο ο Κώστας Κονδύλης πίστευε στην πολιτική επιλογή του για διεύρυνση της παράταξής του.

Για μια παράταξη με Κομουνιστικές καταβολές και μια ανάλογη διαμορφωμένη πολιτική κουλτούρα, η «σταυροδοσία» επιλεγμένων υποψηφίων αποτελεί βασική συμπεριφορά και δυνατότητα.

Σ αυτό άλλωστε απέβλεπαν και οι πιέσεις που ασκήθηκαν για τον τρόπο προβολής των υποψηφίων στη προεκλογική περίοδο.

Στη περίπτωση των εκλογών του 2006 ο Κώστας Κονδύλης συνέβαλε αποφασιστικά προκειμένου να αποφευχθούν πρακτικές κατευθυνόμενης σταυροδοσίας.

Έτσι ο Νίκος Αρβανίτης παρά την προσπάθεια που καταβλήθηκε να περιοριστεί η προβολή των νέων υποψηφιοτήτων που εκφράζανε την διεύρυνση, εκλέχθηκε και θεσμικά επιβλήθηκε και ως αναπληρωτής επικεφαλής της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο .

Το σημαντικό όμως των εκλογών του 2006 είναι η καταψήφιση του Θόδωρου Γεωργάκη μετά από 16 συνεχή έτη στο Δημαρχιακό αξίωμα.

Το επίσης σημαντικό υπήρξε η εκλογή του Γιάννη Αναγνώστου.

Η δεξιά, η συντηρητική παράταξη για πρώτη φορά εξέλεγε Δήμαρχο Ηλιούπολης.

Άνθρωπος ήρεμος, ευγενής, με δημοκρατικές ευαισθησίες ήρθε να αλλάξει την εικόνα των σκληροπυρηνικών της παράταξής του που επέμεναν με την χουντική υποψηφιότητα του Κώστα Δελλαπόρτα.

Ο Κώστας Κονδύλης μαζί με τον Μπάμπη Μεδούρη γνωστό στέλεχος και υποψήφιος της Δημοτικής Κίνησης «Ηλίου-Πόλις ανθρώπινη πόλη» το βράδυ της δεύτερης Κυριακής με την ανακοίνωση της νίκης του Γιάννη Αναγνώστου τον επισκέφτηκαν στο εκλογικό του κέντρο και τον συνεχάρησαν. Μια κίνηση με ιδιαίτερη βαρύτητα που μόνο ένας ισχυρός ηγέτης που πατάει γερά στα πόδια του μπορεί να κάνει.

Το τρίτο σημαντικότερο των εκλογών του 2006 ήταν το ποσοστό που εξασφάλισε η παράταξη «Ηλίου - Πόλις ανθρώπινη πόλη» του Κώστα Κονδύλη.

Η προσωπικότητα του Κώστα Κονδύλη, οι ηγετικές του ικανότητες του και το επικοινωνιακό του χάρισμα έγιναν αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά της πολιτικής του προσωπικότητας, τόσο από τους αντιπάλους του όσο και, κυρίως, από τους συντρόφους και στενούς συνεργάτες του.

Αυτό το τελευταίο έχει ιδιαίτερη σημασία όταν μιλάμε για την Ριζοσπαστική Αριστερά ένα χώρο ιδιαίτερα πολυφωνικό-πολυτασσικό.

Η εικόνα του μελλοντικού Δημάρχου άρχισε να διεισδύει στους Δημότες.

Προβλήθηκε 1108 φορές