Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης (εδώ)
 
Την νέα Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Θεομήτορος Ηλιουπόλεως, Μοναχή Πελαγία, ενθρόνισε χθες  το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
 
Μετά τον εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών και συγχοροστάτησε ο Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ο Αρχιεπίσκοπος ενθρόνισε την νέα Ηγουμένη της μονής, μοναχή Πελαγία, τονίζοντας πως «έχουμε υποχρέωση τα χαρίσματά μας να τα αυξήσουμε, να τα πολλαπλασιάσουμε, αλλά όπως είπε ο Κύριος, τα τάλαντα που αποκτούμε με τον αγώνα μας αν τα κρατήσουμε για τον εαυτό μας είμαστε αιρετικοί, εξυπηρετούμε τον εαυτό μας και όχι το έργο του Θεού.
 
Εσύ, όμως, αγωνίστηκες και τους καρπούς που δέχτηκες δεν τους κράτησες για τον εαυτό σου, αλλά προσπάθησες να τους διαδόσεις στο περιβάλλον σου».
 
Ευχήθηκε, επίσης, η χάρις του Αγίου Πνεύματος να είναι μαζί της. «Το Πνεύμα το Άγιο που φωτίζει τον άνθρωπο, που μας βοηθάει στον αγώνα μας, να είναι κοντά σου να συνεχίζεις αυτόν τον αγώνα» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και σημείωσε:
 
«Η χάρις του Αγίου Πνεύματος να σε στηρίζει, γιατί αυτή η θέση χρειάζεται πολύ υπομονή», ενώ συμπλήρωσε πως «μόνο με σύνεση μπορούμε να έχουμε καρπούς» και αναφέρθηκε στις ευθύνες της νέας Ηγουμένης κυρίως όσον αφορά στα εκπαιδευτήρια της Μονής.
 
Κατόπιν, η νέα Ηγουμένη Πελαγία συγκινημένη ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο, τους Επισκόπους, κλήρο και λαό και αναφέρθηκε στην παιδική της ηλικία, αλλά και στην ζωή της ως Μοναχή. «Κύριο μέλημά μου θα είναι να μεταλαμπαδεύσω στις αδελφές μου τα φωτεινά μονοπάτια της ζωής μου, όσα άκουσα και είδα» τόνισε η νέα Ηγουμένη και κάλεσε τον Μακαριώτατο να ευλογήσει την αδελφότητα της Μονής.
 
 Από ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 

Προβλήθηκε 1003 φορές

Παρέμβαση στις 8 Ιούλη για την έγκαιρη διάγνωση μαθητών με μαθησιακές ανάγκες -ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» - «ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ»

Παρέμβαση στο 2ο Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Α΄ Αθήνας (Υμηττού 219) την Τετάρτη 8 Ιούλη στις 13.30.

Βολές Αθανασίου κατά Πανταζόπουλου για την παραχώρηση δημοτικών υποδομών

''Παραχωρούν δημοτικές υποδομές για ευτελή ποσά σε ιδιώτες, την ώρα που ο ΠΑΟΔΗΛ ματώνει οικονομικά'' καταγγέλει τη δημοτική αρχή ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Η πόλη που θέλω" Θανάσης Αθανασίου.

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιούπολης: ''Υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής η στέγαση των νηπίων της Πόλης μας''

Ο Δήμος Ηλιούπολης πέρυσι τον Ιούνιο δεσμεύτηκε εγγράφως, ότι αν η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού παραχωρήσουν - για Μία και μόνο χρονιά - χώρο (πράγμα που έγινε) στην Αίθουσα Εκδηλώσεων, για την διαμόρφωση 2 αιθουσών Νηπιαγωγείου, φέτος με την λήξη του έτους θα είχε μεριμνήσει για την προμήθεια και εγκατάσταση στην Βαλτετσίου 2 προκάτ αιθουσών.

Κώστας Σεφτελής: Πολλές ζημιές από βανδαλισμούς στις παιδικές χαρές.

Κατά το χρονικό διάστημα που οι Παιδικές Χαρές της πόλης μας παρέμειναν κλειστές, εφαρμόζοντας ο Δήμος τα περιοριστικά μέτρα στα πλαίσια του περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας, δυστυχώς είχαμε πολύ μεγάλο αριθμό ζημιών από βανδαλισμούς και παραβιάσεις στις περιφράξεις και στις εισόδους σε αυτές.

''Η Πόλη που θέλω''- Α.Καραχάλιου: Επιβεβλημένη η λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των σχολείων

Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης "Η Πόλη που θέλω" κ. Αλεξάνδρα Καραχάλιου ,με αφορμή τις πρόσφατες ζημιές και βανδαλισμούς σε σχολεία της πόλης, επισημαίνει με ανάρτησή της την αναγκαιότητα της άμεσης λήψης αποτελεσματικών μέτρων προστασίας των σχολικών αλλά και των υπολοίπων αθλητικών και δημοτικών εγκαταστάσεων της Ηλιούπολης.

Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης: '' Ανακοίνωση σχετικά με την πεζοδρόμηση της Λ. Ειρήνης''

Με αφορμή το θέμα που έχει δημιουργηθεί από επαγγελματίες της Λεωφόρου Ειρήνης για το μέτρο της πιλοτικής πεζοδρόμησης στην περιοχή και προς αποκατάσταση των όσων πραγματικά ισχύουν, ο Ε.Σ.Η. διευκρινίζει τα ακόλουθα